smo na dopustu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

Re: smo na dopustu

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Avg 14, 2018 13:39

Matejc napisal/-a:
alesjo napisal/-a:
gregor.n napisal/-a:29. julija sem se popoldne vozil s skuterjem okoli vajinih bark pa ni blo nobenga zunaj, motit pa nism hotu 8) , mi smo bli z Matejcem 2 dni na sidru v Velem lagu pr bunkerju :wink:

Tisti popoldan smo šli v lastovo u konobo bačvara. :)

Kako ste pa prišli do tja? Rent a car ali taksi?

Taxi, pa tudi avtobus vozi.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Avg 14, 2018 13:48

:D še vedno v zalivu križ, morje se je očistilo nečistoč ki jih je ponoči ustvarilo valovanje ob tramontani, kot da ni bilo nič. Nabral sem školjk in polžev in kmalu bo slastna rižota na mizi 8) ob lipi muziki bo teknilo kosilo :D l.p.alesjo
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » To Avg 14, 2018 16:34

Gregor tista gajba, ki si jo dal hladit v morje je še dno tu v Velem lagu pred Pasadurjem :D
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Avg 15, 2018 00:38

O Care hvala za obisk danes zjutraj. Po 12h sva izplula in šla v Mali Lago.
Na poti sva opazila nasukano jadrnico Hanse 35 od Waypoint charterja. Poklical sem jih kajti na barki ni bilo nikogar in je tolkla po skalah. Ob vsakem čeprav rahlem valčku je zasukalo krmilni obroč. Gostov, ki so najeli barko niso mogli priklicati. Pripravljalo se je na nevihto, zato so me prosili, če lahko kaj ukrenem. Najprej sem jo poskusil z moji tenderjem potegniti s skale, vendar je bila ravno toliko nasukana, da nišlo. Poklical sem prijatelja, ki je ranger in ga prosil, če lahko pride kdo z gumenjakom. Časa je primanjkovalo kajti vreme se je slabšalo. Bil sem na liniji s charterjem. Sklenili smo, da poskusim odsukati barko z lastnim motorjem. Motor sem uspel takoj vžgat ni pa deloval el. Sidrni vitel. Komanda je bila izključena. Vstopil sem v barko skozi okno v prednji kabini. Vklopil sem stikala za sidrni vitel. Ven sem moral zopet lesti skozi okno kajti vrata so bila zaklenjena. Najprej sem slikal sidrni jašek kajti izgledal je poln, zato je bilo v vodi verjetno zelo malo verige in tudi kot je bil prestrm kar je pomenilo, da ni šanse, da ven potegnem barko s sidrnim vitlom kajti zunaj je premalo verige. Grem za krmilo in počakam, da me doseže val z barke, ki je plula mimo. Ob prihodu valov dodam gas in vsakič barka malce poskoči in se premakne naprej. S kobolico drsa po kamenju pri zadnjih dveh nihajih pa čutim, da je udarilo v skalo tudi krmilo. Barko mi uspe odsukati nato pa se je pojavil problem kajti sidro (Bruce) je nato zepelo v skalo blizu obale. In nisem mogel biti istočasno na krmilu in spredaj na vitlu. Veter je pojačal in me je hotelo zopet potisniti na skale. Dal se vzratno in pustil motor v teči, da me je držal stran od obale. Skočim spet na premec in spustim nekaj verige, da si pridobim čas in nekaj manevrskega prostora. V tistem barka pridobi malce hitrosti in ko se veriga zopet napne, izpuli sidro, ki se je slučajno tam kjer res ni treba zataknilo. Zapeljem stran od obale in dvignem sidrno verigo do konca. Barko prestavim v Mali Lago, poberem ženo s svoje barke, da mi pomaga zasidrati. Sredi zaliva spustiva skoraj vso verigo, zaprem vsa stranska okna, ugasnem motor, priveževa vse bokobrane saj so bili zavezani na mašnico brez vozla in bi popadali ob prvi sapici nekaj pa jih je bilo zgolj le položenih na palubo. Zàdnji hip prispeva na najino barko saj je na kratki razdalji od charter barke do najine veter že zelo pojačal. Ravno ko doseževa barko začne izjemno močno pihati tako, da zadnji hip priveževa tender. Razbesnela se je nevihta in dvigovalo je morski prah čeprav je zaliv zelo dobro zaščiten.
Goste so uspeli priklicati ob dveh, vendar do petih še nikogar ni bilo na barko ?!?
Slike sledijo
LP Iztok
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Sr Avg 15, 2018 07:48

:shock: :shock: :shock: Vem da nisi tega delal zaradi kakšne nagrade, ampak upam da ti čarter firma pošlje vsaj kako flašo vina madonca.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Avg 15, 2018 08:03

Nikola Tesla mi je kar jasna slika kako je bilo. Tudi pri nnas v Jurjevi luki (veli lago) je bilo pestro vendar so vsa sidra zdrzala. Jaz sem dodal se 10 kg utez in prizgan motor in bojazni ni bilo. Je pa Marjanu odtrgalo bimini, ampak ga je uspel zadrzati na plovilu.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Avg 15, 2018 08:11

Sem še v Malem Lagu. Čakam, da se vrnejo s procesije, da se posloviva nato pa najverjetneje odplujeva. Pridem prej z gumenjakom do vas v Jurjevo.
Včeraj je ven vrglo še tri barke na Saplunu. Ena je tako močno poškodovana, da odsukavanje ne bo možno brez dvigala. Ima tudi luknjo v trupu. Imam slike.
LP Iztok
JulesVerne
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a JulesVerne » Sr Avg 15, 2018 08:34

Bravo, odlicno opravljeno. Glede na to da te je charter prosil da to naredis si upravicen do odmene v visini trzne vrednosti take storitve, charter pa naj to pobere od kavcije najemnika, v presezku pa od zavarovanja. Upam da je ne bo odnesel tako poceni... to kar letos gledam kako ljudje sidrajo je grozno. Kot da je kak stevec na verigi in ti izstavi racun po porabljenih metrih :D.

Midva sva tudi resevala, in sicer dva otroka pri dugem otoku pred dnevi, ki ju je na tistem otroskem colnicku odpihnilo na odprto. Oce je sicer plaval zraven in ju poskusal potiskati proti obali, ki pa je bila ze miljo dalec in proti vetru :D. Pa ko ga vprasam ce potrebuje pomoc me najprej zavrne :D, mi je slo kar na smeh. Ko je zlezel na barko se je kar tresel od utrujenosti. No konec dober, vse dobro :).
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Sr Avg 15, 2018 08:52

Pester dopust!
Nebi si mislil, da lahko v M.Lago sploh pride do takih težav...ali Jurjevi Luki.

Sicer pa...kaj blodim, saj je med najinim dopustom "odpihnilo" nekega Mehičana Carlosa v Zaklopatici s 15m jadrnico proti Tritonovim muringom kot slamico...pihalo je skozi mali prehod.
Model je dejansko prijadral iz Grčije v Zaklopatico, nekje na poti udaril v neke skale s premcem, brez motorjev, pokvarjeni, in se v začetku julija skoraj "naselil" v zalivu.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Avg 15, 2018 08:58

Vino in zahvalo sprejmem z veseljem. Upam, da bom nekoč sam deležen pomoči na morju, ko jo bom potreboval. Ostalo me ne zanima.

Tyson: Carlosa je zopet odsidralo in spet je priletel v dva katamarana. Tokrat so bili kar malo besni.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Avg 15, 2018 09:06

Bravo NT.Še dobro da se je vse skupaj pravočasno izšlo in da nisi sebi nakopal težav. Srecno plovbo na poti domov, jaz bom še par dni plutal po istri, verjetno se kaj srečamo. L.p.alesjo
JulesVerne
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a JulesVerne » Sr Avg 15, 2018 12:50

Ce nekdo ogroza sebe, svojo druzino in svoje plovilo, dacresi nekega brezbrizneza, si zasluzi kaj vec :).

Ob Losinju ravno in koncno ujel lepo palamido. Cca 500m od obale pred uvalo Krivica, ... dtd gavun 70mm, hidro copata na globino 10m, 10m predvezi, hitrost 3 vozli.

Gremo dalje do Punta Kriza.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Avg 15, 2018 13:18

JulesVerne napisal/-a:Ce nekdo ogroza sebe, svojo druzino in svoje plovilo, dacresi nekega brezbrizneza, si zasluzi kaj vec :).

Ob Losinju ravno in koncno ujel lepo palamido. Cca 500m od obale pred uvalo Krivica, ... dtd gavun 70mm, hidro copata na globino 10m, 10m predvezi, hitrost 3 vozli.

Gremo dalje do Punta Kriza.

Odlično, jaz pa še vedno nič ulova in to že cel jadran. Zdaj pa sem sidran v uvali sveti martin.
Uporabniški avatar
Vinta
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Vinta » Sr Avg 15, 2018 15:18

Bravo NT in čestitke za reševanje tuje lastnine,da pri tem ogrožaš sebe in družino.Pravi Morjeplovec.Upam,da se ti bodo čarteristi pošteno oddolžili.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Avg 15, 2018 16:08

Bravo NT! Ti si skiper leta!
Jaz ne bi upal v takem početi takih vragolij.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta