Rad bi preveril število delovnih ur na motorju Yamaha 20KS, tip F20BMHS letnik 2015. V navodilih ne najdem, kje lahko preverim. Hvala!
sam,na lepe oči
z diagnostiko pa na servisu
Yamaha F20BMHS - števec ur delovanja
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
-
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
Re: Yamaha F20BMHS - števec ur delovanja
jjoze napisal/-a:Rad bi preveril število delovnih ur na motorju Yamaha 20KS, tip F20BMHS letnik 2015. V navodilih ne najdem, kje lahko preverim. Hvala!
sam,na lepe oči
z diagnostiko pa na servisu
Priklop za Yamahe imam, vendar NE verjamem, da ta motor beleži ure v svojemu računalniku. Za to bi potreboval posebej števec (link) kot na raznih stoječih JETih, cross/enduro motorjih,... vendar, če pred montažo ne veš koliko ur je že predelal in ga nato letno rabiš znatno pod 'urnim' servisnim intervalom, malce izgubi smisel.
Če najdeš 3-pinski konektor, na katerega sta vezani 2 žici:
-črna in
-rdeča/oranžna žica, lahko poskusimo.
Pri večjih motorjih se konektor nahaja na strani motorja, ki gleda proti premcu, mogoče malo na portside i.e. blizu ECM enote (ki je pomoje nimaš in to je glavni problem).
Zgornji konektor bi moral biti pokrit s čepom in na motorju, spodnji je kabel za 'diagnostiko'. Slika ni s F20 in ni moja.
Hvala, sem mislil, da je, pa ne najdem;
Bom verjel podatku iz servisa;
-
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
jjoze napisal/-a:Hvala, sem mislil, da je, pa ne najdem;
Kaj pa pravi servis?
Imel sem takšen motor. Verjemi servisu. Druge opcije ni. Meni je 10 let služil brez problema. Šparovček, zanesljiv, majhni stroški vzdrževanja.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov