izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY
Sem malo čez 2 toni, pa me bruce 7,5 kg še ni pustil na cedilu.
Ljubitelj narave
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Re: izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY
Je razlika, pri tebi ne vem, ali ga uporabljaš le pri dnevnem kopanju, ali na sidru tudi večkrat spite.Jaz sem vedno na sidru, nikoli v po marinah ali plačljivih bojah.Vedno v kakem zalivu, ali v bližini kakega kraja.Brus se mi je zameril, ko smo bili na sidru(kopanje)vlekel je Maestral, saj se je vkopal, malo več vala, ga je spulilo in ponovno je prijel in tudi čez nekaj časa ponovno izpulilo in vkopalo pa sem ga imel na verigi(50m sidrne verige) in sidrni uteži(6kg).V Paškem zalivu(Sv.Duh)sem imel na globini 3m v burji spuščene 30m verige pa ga je pulilo ven.Sidro se pokaže, da je dobro, ko drži tudi v takih razmerah in sedanje sidro je tega zaupanja vredno.Za umirjeno ali malo valovito(1-2) je vsako sidro dobro.Praksa in način dopustovanja na sidru ti pokaže, kaj je dobro.Takšno je moje mnenje.
mašinfirer
Zanimivo in dolgo branje.
Zanima me kakšen vpliv na vkopavanje pa ima sama špica? Jo naostriti iz zgoraj ali spodaj?
Za primer vzemimo dleto. Torej če dleto obrneš, da je brušen spodaj, ti bo višek materiala odrezal oz dvignil. Če pa ga obrneš tako, da je brušen del zgoraj se bo zabil v material. Lahko tukaj potegnemo vzporednice s sidrom?
Kako ostra naj bo špica sidra?
LP
Zanima me kakšen vpliv na vkopavanje pa ima sama špica? Jo naostriti iz zgoraj ali spodaj?
Za primer vzemimo dleto. Torej če dleto obrneš, da je brušen spodaj, ti bo višek materiala odrezal oz dvignil. Če pa ga obrneš tako, da je brušen del zgoraj se bo zabil v material. Lahko tukaj potegnemo vzporednice s sidrom?
Kako ostra naj bo špica sidra?
LP
Na Brucu sem videl zvrtane luknje v krake in vtisnjene jeklene konice cca fi 12 mm ene 25 mm dolge..Ne vem pa koliko pomagajo.
Polanc, ne za Bruca, za tegale storma me zanima kako špico ''nakačt''
lp
lp
Storm se baje ukoplje že takoj in je dobro sidro tko da ne rabiš neki dodelovat.
- habibi Vll
- Admiral
Nasa, ne kompliciraj, sidro Mantus, kot je narejeno tovarniško je čisto uredu, modifikacija Storm, je zame le šminka, zakoplje se isto in prime ravno tako, luknje v sidru ne pomenijo nič, kakšno samočiščenje, čemu luknje, da se blato nabira v njih, ma dej dej. Me ne zanima kaj boš obesil na svojo barko, jaz imam prvega Mantusa v SLO in iz njega je prišlo mnogo kopij in razne modifikacije, še najboljše kopije so od Kremija in pa original. Jaz ga po 11-tih letih ne menjam in me ostale modifikacije in komentarji me ne zanimajo. Sam se odloči, ker bolj sprašuješ, bolj si skeptičen, kaj bi sploh rad. Je pa res, da so najsigurnejša sidra tista, ki imajo potezno roko na sredini sidra. Meni služi BP. Bilo je mnogo komentarjev, takih in drugačnih, vsak ima svoje mišljenje. Jasno pa naj bo, da katerokoli sidro, takšno ali drugačno pa ne more prijeti na skalnati plošči, ki je po navadi skrita pod sorazmeroma tanko plastjo mivke ali peska. Pa tudi tam kjer je gosto poraščeno z morsko travo, ima vsako sidro problem.
mašinfirer
- habibi Vll
- Admiral
Alasjo, pozabu si še dodat -- amen.com--, ma ga bo prcej enga po grli spustu.

mašinfirer
Luknje v lopatah pomenijo tudiošvohnitev in se tam prej zvije lopata
Jej-ha-ta-jej-ha-ta 85 strani "nalaganja" o tem sidru, ki se ga ne da nabavit!!! Če bi bilo vse napisano v mesecih avgust (čas kislih kumaric) potem bi še nekako razumel, tako pa....

...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
...Never sail with a crew who can't sing!...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
polanc napisal/-a:Na Brucu sem videl zvrtane luknje v krake in vtisnjene jeklene konice cca fi 12 mm ene 25 mm dolge..Ne vem pa koliko pomagajo.
Mislim, da imaš v mislih tistega od OKZ in se ji še vedno obnese (2020).
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
daj za sigurno raje 8mm 
Tale pa ne rabi jeklene špice, da bi se zaril v podlago.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: nautilus in 13 gostov