Sidrna utež
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Sidrna utež
Kar 10 nared, bo dost, ce lahko. Enkrat tja do junija.
Utež te čaka.Ulita poštrihana z lepo rinko
Uf…… brzina.
Te jutri poklicem.
Lpd
Te jutri poklicem.
Lpd
Če še kdo rabi,javite..
polanc napisal/-a:Če še kdo rabi,javite..
Morm pohvalt, zelo lepo in licno narejeno.
Vogali zaokrozeni, da ne poskoduje kjer je hranjeno, pobarvano in rinka. Priporocam.
Polanc meni ulij eno
Dej mi tel.te poklicem lahko na zs
Dej mi tel.te poklicem lahko na zs

Polanc, bi se še jaz pridružil, za eno utež, do naslednje sezone 

Veliko vetra in mirno morje
- 1stofficer
- Admiral
Klinc pa utez. Js sem jo dal na ketno pred nevihto, pa mi je kljub temu sidro spustilo. Na koncu sem reseval eno kepo keten, sider, vrvi, utezi, trave, blata ... med tem ko me je med jebeno nevihto premetavalo med barkami v zalivu.
Ne pravim, da je brezveze, morda sem sam kaj zajebal, ampak nisem imel obcutka, da je utez kaj pomagala. Ko je pizdarija in se moras evakuirat je uzez samo se dodatno delo. Zaradi tega se ne posluzujem vec te resitve. IMHO
Ne pravim, da je brezveze, morda sem sam kaj zajebal, ampak nisem imel obcutka, da je utez kaj pomagala. Ko je pizdarija in se moras evakuirat je uzez samo se dodatno delo. Zaradi tega se ne posluzujem vec te resitve. IMHO
In sedaj nagradno vprašanje: katero sidro imaš (tip/masa)
in kolk si spustu ketne in kolk je bla globina.
LP!

LP!
Xilinx Vivado HLx trainee
1stofficer napisal/-a:Klinc pa utez. Js sem jo dal na ketno pred nevihto, pa mi je kljub temu sidro spustilo. Na koncu sem reseval eno kepo keten, sider, vrvi, utezi, trave, blata ... med tem ko me je med jebeno nevihto premetavalo med barkami v zalivu.
Po mojih 40 letnih izkušnjah je sidrna utež smiselna, dokler imaš kombinacijo vrv+veriga. Ampak boljše kot to, je imeti samo verigo, veliko verige.
Bolje kod utez ?
Glih je bilo govora da je utez dobra,ko je malo prostora na sidriscu
Glih je bilo govora da je utez dobra,ko je malo prostora na sidriscu
- 1stofficer
- Admiral
kasaudio napisal/-a:In sedaj nagradno vprašanje: katero sidro imaš (tip/masa)in kolk si spustu ketne in kolk je bla globina.
LP!
Takrat sem mel 17kg Delto. Globina je bla max 4-5m, ketne sem dal ven dovolj. Smola je bla ta, da sem sidral na JZ, usekala je pa tramontana potem pa burja. To je obrnilo barko in sidro za 180 stopinj in ga spulilo ven. Plus bila je trava, Delta je v travi zanic. Ko sem lovil barko z gasom se je vse skup zapletlo v eno gmoto, ki jo je blo treba resit. Brez utezi bi blo precej manj jebe. No, sedaj mam Rocno 15 kil in vedno preverjam dno ter polozaj sidra, uzezi se pa izogibam.
Živijo vsem
Ja kak je pol je utež ok al ne.Če je sranje ,jo je trapast imet in zapravljat denar zanjo.
Sedaj sem ulil nekaj uteži ,ki so kot teglci.Kako težo rabite?
Je pa tko.Utež damo gor kadar je resno vreme napovedano.Utež se da tako ,da se hitro odpne v sili ,spusti se jo po verigi toliko daleč, kot je cca globina morja kjer sidrate.Pred utežjo pa močno svetujem nakup renomiranih sider novejše generacije,ki so se sposobna takoj vkopat.Pa ko izbirate težo po tabelah ne glejte marine anchor al pa lunch anchor,ampak izključno storm anchor ..Pol pa še utež,ki vam spet ne bo koristila če ob tem sidru ne spustite DOVOLJ ketne..beri 5 do 10 kratnik globine če je le prostor v zalivu.srečno
Moj tel če kdo le želi ulito utež 041 554 028.
Ja kak je pol je utež ok al ne.Če je sranje ,jo je trapast imet in zapravljat denar zanjo.
Sedaj sem ulil nekaj uteži ,ki so kot teglci.Kako težo rabite?
Je pa tko.Utež damo gor kadar je resno vreme napovedano.Utež se da tako ,da se hitro odpne v sili ,spusti se jo po verigi toliko daleč, kot je cca globina morja kjer sidrate.Pred utežjo pa močno svetujem nakup renomiranih sider novejše generacije,ki so se sposobna takoj vkopat.Pa ko izbirate težo po tabelah ne glejte marine anchor al pa lunch anchor,ampak izključno storm anchor ..Pol pa še utež,ki vam spet ne bo koristila če ob tem sidru ne spustite DOVOLJ ketne..beri 5 do 10 kratnik globine če je le prostor v zalivu.srečno
Moj tel če kdo le želi ulito utež 041 554 028.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti