12.7. izplujemo iz Šimunov proti Pašmanu, seveda pod budnim očesom kapitana, ja začeti je treba zgodaj...
Prenočimu v zalivčku ob vasici Pašman
Naslednji dan pride iz Turanja na obisk brat z 17-ko fishermanom in 50ks Evinrudom ETEC. Boste rekli da je prešvoh motor, a smo smučali tudi 100 kilski deci.
Potem nočitev v Biogradu, otroci na ringlšpil, ta starejši biki pa na bika...
15.7. pri vplutju v marino Žut srečamo delfine v zalivu
Srečanje Morjeplovcev od malih do velikih na "gorenjskem" vezu nasproti marine Žut.
Obvezen sprehod na vrh in nočitev
Naslednji dan nas skozi Proverso zmoti tale, saj bi ga imel, sam ne vem kam bi potem obesil zastavico morjeplovca, nebi prišla do izraza
Obvezno kopanje v slanem jezeru v parku Telaščica
In nočitev na skrajnem severu Telaščice
Zjutraj market pride k nam, presenetljivo dobra in sveža ponudba
Vremenoslovci napovedujejo nevero, zato se skrijemo na varen privez v Sali, pribeži tudi Car, narava pokaže svoje zobe.
Po dveh dneh burje zapustimo Sali, prijetna vasica z najboljšim sladoledom
Pred Proverso zagledamo žalosten prizor. Nevihta (udar strele) je potopila čisto novo Alasko 45, vlečejo jo proti Ugljanu.
19.7. prespimo na Kornatih (karte smo kupili v Biogradu, ker so cenejše kot v parku) pred uvalo Vrulje, pohod na vrh, spotoma predremo na čereh še kitajski olagumi. Zjutraj nepogrešljiva travarica in sveži rogljički pri Anteju.
Potem obisk, zame najlepšega otoka Mana
Prespimo na Kaprijah, kjer zjutraj držim mesto Novincu, spijemo kavo, poklepetamo in potem vsak po svoje naprej.
Naslednje jutro šibnemo čez ždrelac in privežemo v Banju, iz Pakoštana se prigumira Janadino.
Prisrčno dobrodošlico in žegnano kapljico nam pripravi naš Rabuni.
Še en šopek...
Popoldne afne guncamo in smučamo z Janadinovo gumo, seveda dobi za to plačilo.
Prenočimo v Olive Island marini Sutomišnica, skoraj nova marina ampak zapuščena, visoka cena,...
Naslednji dan plujemo od Dugem otoku in pred Božavo malo strašimo otroke v bunkerju, buuuu
Zavežemo se na bojo na notranji strani Velega rata
in obiščemo svetilnik (10hrk na glavo)in kupimo paradajz od svetilničarja, priporočam.
Na vrhu se mi v daljavi prikaže tale scena
24.7. se zasidramo še ob razbitini na koncu Dugega otoka in malo z maskami pošnofamo okoli potopljene ladje, zanimivo in koliko je rib...
Moj prvi ulov s puško (opomba: vedro na sliki je ZELO VELIKOOO)
Nato še obvezen dvodnevni postanek na Olibu, kjer sem pomagal pri operaciji "korpo morto". Toliko smeha in zajebancije pa še ne. V mali nestabilni pasari, jaz, dva neplavalca, eden od njih župan Oliba, obema je ime Ive in mali betonski blok. Itak smo ga naslednji dan morali prestavljati, ker smo ga "odvrgli" na napačno mesto.
In še ena za konec.
Upam da najdem voljo še za avgust.(Pajer žnari)
Lep pozdrav iz deževnega Londona.