Dostop do interneta iz plovila
Moderatorji: moderator2, moderator
Pozdravljeni direktno iz zaliva.
Konektana preko Vip sticka, deluje brezhibno, skozi instalacijo te vodi sam program. Cena sticka je 145 Kun. Kupiš dobroimetje za 200 Kun , aktiviraš 1 Gb in surfaš za 19 Lip 1 Mb. En teden spremljava vremenske napovedi in bereva pošto in kakšne novice in imava še 987 Mb. Lepe pozdrave vsem iz dopusta.
Konektana preko Vip sticka, deluje brezhibno, skozi instalacijo te vodi sam program. Cena sticka je 145 Kun. Kupiš dobroimetje za 200 Kun , aktiviraš 1 Gb in surfaš za 19 Lip 1 Mb. En teden spremljava vremenske napovedi in bereva pošto in kakšne novice in imava še 987 Mb. Lepe pozdrave vsem iz dopusta.
¸SubOrbit napisal/-a:Po mojih izkušnjah prenos podatkov s tele2 sim kartico v omrežju t-mobile NE DELUJE!
Letos sem kupil tele2 predplačniški paket s huawei 1552 modemom (145kn) in prenos podatkov v t-mobile ni bil mogoč, delali so le SMSji, ko sem se hotel povezati v omrežje za prenos podatkov mi je njihov software javil le, da se oddaljeni računalnik ne odziva, medtem ko če sem bil v tele2 omrežju je zadeva takoj delovala.
Če ste kje na celini ni problema, je tele-2 signal vsaj po vseh mestih, na plovilu, predvsem med kornati pa signala ni oz. je preslab za normalen prenos podatkov.
Hm, kaj naj sedaj ? Danes sem mislil kupiti tele 2 paket za mobilni internet, sedaj nisem več prepičan. Internet bi rabil ravno na otokih, po zalivih. Če tam ne lovi, je brezveze...Samo njihova pokritost, predvsem dalmatinskih otokov ni ravno obetavna.
Tu
http://mim.tele2.com/mim/mimweb.dll?Loc ... nections=0
si poglej kamor greš kako je pokrito, temno zelena je 3g svetlo pa 2 g ki je hitrost cca dial-up sistem(beri počasno za pop...dit ampak počasi odpre)
http://mim.tele2.com/mim/mimweb.dll?Loc ... nections=0
si poglej kamor greš kako je pokrito, temno zelena je 3g svetlo pa 2 g ki je hitrost cca dial-up sistem(beri počasno za pop...dit ampak počasi odpre)
Zbral informacije glede interneta v grčiji
obstajata dve ugodni opciji
Operater WIND
kupiš predplačniško kartico nato s smsjom odpreš opcijo za internet in daš sim v USB modem je več opcij bolje je imeti svoj usb modem kajti zaračunajo ga 100 eur v slo se dobi odklenjenega za 50 eur
1. 1GB prenosa 30 dni 9.9 eur
2. 2 dni 2gb prenosa 7 eur
3. 7 dni 10 gb prenosa 15 eur
Vodaphone
10 dni 10gb 19 eur če kupiš z usb modemom 50 eur
obstajata dve ugodni opciji
Operater WIND
kupiš predplačniško kartico nato s smsjom odpreš opcijo za internet in daš sim v USB modem je več opcij bolje je imeti svoj usb modem kajti zaračunajo ga 100 eur v slo se dobi odklenjenega za 50 eur
1. 1GB prenosa 30 dni 9.9 eur
2. 2 dni 2gb prenosa 7 eur
3. 7 dni 10 gb prenosa 15 eur
Vodaphone
10 dni 10gb 19 eur če kupiš z usb modemom 50 eur
No, da vam še jaz povem svojo izkušnjo.
Odločila sem se za Vip, ker pa ga na Pagu niso nikjer imeli in sem pač rabila net, sem vzela Tele2. Katastrofa! Pa to ni nikjer pokrito.... Če pa je, pa je tako počasna povezava, da groza
Edino na Rabu je bilo ok, po Jadranu nižje, pa sem ga ujela v Biogradu, drugje pa nič. Sem bila tako
, da sem mislila kupit še vip, čeprav je bilo skoraj konec dopusta...
Zaključek: Mene je Tele2 razočaral!
Odločila sem se za Vip, ker pa ga na Pagu niso nikjer imeli in sem pač rabila net, sem vzela Tele2. Katastrofa! Pa to ni nikjer pokrito.... Če pa je, pa je tako počasna povezava, da groza

Zaključek: Mene je Tele2 razočaral!
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Po 30 dnevni uporabi, ko mi je na računu ostalo od 1Gb še precej neporabljenega prenosa sem kupil bon za 30 kun in ga naložil.
POZOR SEDAJ !!!!!!!!!!!!!!!!
Nikjer ne piše, da je na UMTSU prenos omejen na samo 10h !!!!!!!!!!!!
VIP mi je sedaj storniral vse neizkoriščeno imetje.
PREKLETE BARABE lopovske
PREKLETE BARABE lopovske

-
- Viceadmiral
Nikola Tesla napisal/-a:Po 30 dnevni uporabi, ko mi je na računu ostalo od 1Gb še precej neporabljenega prenosa sem kupil bon za 30 kun in ga naložil.
PREKLETE BARABE lopovske
Lahko malo bolj podrobno razložiš tole?
Ker sam imam tudi VIP, pa vem, da so neke časovne omejitve, samo kakšne?
Recimo, če imam na računu 200Kun, in po mesecu naložim še 30kun imam potem pač 230kun gor ali kako to poteka? Na 1 mesec moraš nalagati ali ti pač to kar imaš gor velja 1 mesec in to je to?
lp
T-mobile ima v osnovi dostop do UMTS oz. EDGE. Omejitev je 30 dni za aktivirano "kilažo" podatkov. Potem vse propade. Če veš v naprej, se mi zdi dovolj pošteno. Je pa potrebno zelo natančno prebrati navodila, ker se moraš npr. po aktivaciji prenosa podatkov odlogirat in ponovno logirat, drugače ti prenos zaračuna po "abnormalni" tarifi ne po ugodnejši in kaj lahko se ti zgodi, da pokuriš vse dobroimetje v enem dnevu namesto v enem mesecu.
Pred dopustom sem nabavil Simpa paket ki vsebuje: Telefonski aparat Nokia, bluetooth slušalko Nokia, dva polnilca, slušalke, kartico s telefonsko številko. Prednaloženo je 20 Kn dobroimetja. Za 9 nadalnjih nakupov za minimalno 50 kn, dobiš še 20 kn. Se pravi, imaš možnost dobiti 200 kn dobroimetja. Stvar stane 198 kn. Ko sem prižgal telefon, sem kmalu dobil SMS da aktiviram web'n walk za 1kn 1M. Seveda sem to aktiviral, preko bluetooth-a povezal telefon in PC, ter se povezal na internet. Če se registriraš na njihovi strani ( T-mobile), imaš možnost aktivirati dve številki, tudi v tujini (SLO), na katere kličeš za polovično ceno. V dobrih 14 dnevih sem za telefon in internet porabil cca 200 kn. Pa še vreme je bilo precej muhasto, tako da sem bil večkrat na internetu. Kar je še ostalo dobroimetja, imam čas 6 mesecev da porabim.
Jadranje je odklop
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pri VIPu sem po preteku 30 dni še imel na dobroimetju nekaj manj od 500MB dobroimetja, kar je še ogromno. Kupil sem bon za 30 kun in ga naložil.
PAZI SAD: Izgubil sem vse dobroimetje, ker nisem podaljšal 30. dan, so mi pojasnili na pismo, ki sem jim ga poslal. Ponovno sem jim pisal in jih pozvalm, da mi vrnejo ukradeno dobroimetje, saj nikjer ne piše, da moraš naložiti nov bon NAJKASNEJE 30. dan, da ne izgubiš neporabljenega dobroimetja. Toliko za sedaj. Bom opisal v celoti mojo izkušnjo z VIP om in jo posredoval, če mi ne vrnejo ukradenega, tudi medijem, saj kompletno poslovanje paketov, ki jih pretežno uporabljajo tujci sloni na majhnih prevarah. Če aktiviraš to opcijo imaš toliko prenosa, če je ne, potem plačuješ dvojno itd. Gre pa samo zato, da te peljejo žejnega čez vodo z labirintom med navodili in potrjevanji nekaj opcij, katere sploh niso natančno obrazložene. Dostop do pregleda lastnega računa pa je misterija zase. Natančno sem moral prebrat vsa navodila in zasledil tam nekje v kotu naslov za dostop. Klik na web account v connect programu te vrže na neko stran, kjer nimaš šans, da se znajdeš niti nimaš dostopa do pregleda svojega računa. Večina obupa in v tem je poanta, saj na tem sloni zaslužek in marketing VIPa. Polni so majhnih prevar in na koncu ko vse sešteleš gre tukaj za nakradene milijone. Stopili so mi na žulj tako, da boste o tem še zagotovo brali. Najmanj kar lahko storim je to da bom poskrbel, da dokler nimajo poštenega odnosa do uporabnika, da le teh ne bodo več nategnili na isti način kot so mene. Priznam, da sem ... razpizden ... do kraja.
LP NT
PAZI SAD: Izgubil sem vse dobroimetje, ker nisem podaljšal 30. dan, so mi pojasnili na pismo, ki sem jim ga poslal. Ponovno sem jim pisal in jih pozvalm, da mi vrnejo ukradeno dobroimetje, saj nikjer ne piše, da moraš naložiti nov bon NAJKASNEJE 30. dan, da ne izgubiš neporabljenega dobroimetja. Toliko za sedaj. Bom opisal v celoti mojo izkušnjo z VIP om in jo posredoval, če mi ne vrnejo ukradenega, tudi medijem, saj kompletno poslovanje paketov, ki jih pretežno uporabljajo tujci sloni na majhnih prevarah. Če aktiviraš to opcijo imaš toliko prenosa, če je ne, potem plačuješ dvojno itd. Gre pa samo zato, da te peljejo žejnega čez vodo z labirintom med navodili in potrjevanji nekaj opcij, katere sploh niso natančno obrazložene. Dostop do pregleda lastnega računa pa je misterija zase. Natančno sem moral prebrat vsa navodila in zasledil tam nekje v kotu naslov za dostop. Klik na web account v connect programu te vrže na neko stran, kjer nimaš šans, da se znajdeš niti nimaš dostopa do pregleda svojega računa. Večina obupa in v tem je poanta, saj na tem sloni zaslužek in marketing VIPa. Polni so majhnih prevar in na koncu ko vse sešteleš gre tukaj za nakradene milijone. Stopili so mi na žulj tako, da boste o tem še zagotovo brali. Najmanj kar lahko storim je to da bom poskrbel, da dokler nimajo poštenega odnosa do uporabnika, da le teh ne bodo več nategnili na isti način kot so mene. Priznam, da sem ... razpizden ... do kraja.

LP NT
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov