Dostop do interneta iz plovila
Moderatorji: moderator2, moderator
Fantje, vsa mobilna telefonija temelji na majhnih prevarah oz. netransparentnem poslovanju. Samo spomnite se mobitelovih roaming zadev, ko so ljudje po povratku z dopusta plačevali račune v tisočih evrov. Čudi me, da se razne inšpekcije in druge organizacije ne zganejo bolj aktivno, ker to je popolna kraja, kar se dogaja na tem področju.
Nekaj EU komisarka miga v tej smeri a še premalo.
Banda!

Nekaj EU komisarka miga v tej smeri a še premalo.
Banda!

Novinec
Ne vem če imaš ti kaj od porabljenih impulzov in prenosa podatkov, razen če si lastnik omrežja. Jaz sem v službi v sociali in vem, da ljudje, ki so na robu in so že itak malo manj pismeni in asertivni, plačujejo celo premoženje za mobi račune. Npr. da imajo plačo 600€ in plačajo 10% plače za telefon. No go! Mi, ki imamo za škampe in marine, že požremo cmok, ko nas nategnejo oz. nekateri se borijo na svoji fronti (Tesla) ampak na tem področju je "popolna štala".
Aja, promena družbeno političkog sistema!
Ne vem če imaš ti kaj od porabljenih impulzov in prenosa podatkov, razen če si lastnik omrežja. Jaz sem v službi v sociali in vem, da ljudje, ki so na robu in so že itak malo manj pismeni in asertivni, plačujejo celo premoženje za mobi račune. Npr. da imajo plačo 600€ in plačajo 10% plače za telefon. No go! Mi, ki imamo za škampe in marine, že požremo cmok, ko nas nategnejo oz. nekateri se borijo na svoji fronti (Tesla) ampak na tem področju je "popolna štala".
Aja, promena družbeno političkog sistema!

Na hrvaškem sem kupil kompletni modem in kartico za 300 KUN 45 eur, ker jim je samih kartic zmanjkalo in nato dodal še za 75 kun ekstra prostora. Omejena poraba 300 Mb
Imel sem zaloge za cel dopust in še mi je ostalo. Niso komplicirali in niso rabili imena. Mesto nakupa Lošinj.
Kartico sem vtaknil v svoj mobitelov modem in sem zato moral popraviti v nastavitvah
Nastavitve UMTS/HSDPA modema
Control Panel > Administrative Tools > desni gumb miške in Run As na Computer Management > Device Manager > Modems > Novatel Wireless... > Advanced
Za Hrvaško (T-mobile)
at+cgdcont=1,"ip","web.htgprs"
Za Hrvaško (VIP)
at+cgdcont=1,"ip","data.vip.hr"
Imel sem zaloge za cel dopust in še mi je ostalo. Niso komplicirali in niso rabili imena. Mesto nakupa Lošinj.
Kartico sem vtaknil v svoj mobitelov modem in sem zato moral popraviti v nastavitvah
Nastavitve UMTS/HSDPA modema
Control Panel > Administrative Tools > desni gumb miške in Run As na Computer Management > Device Manager > Modems > Novatel Wireless... > Advanced
Za Hrvaško (T-mobile)
at+cgdcont=1,"ip","web.htgprs"
Za Hrvaško (VIP)
at+cgdcont=1,"ip","data.vip.hr"
Ker je sedaj ze nekako konec sezone, me zanima, ce ima kdo se dodatne izkusnje s tele2 mobilnim internetom? Na prejsnjih straneh sem prebral, da je sicer nekako najbolj ugoden za zelo obcasno uporabo, da pa pokritost sepa. 25. sept. se odpravljamo iz splita za en teden, pa bi bilo fino imeti dostop do neta, zaradi vremena seveda in spremljanja aladina in maps.meteoadriatic.net.
So pa strani operaterjev in moznosti obupne za znajti se. Nekako se nagibam k tele2, ali pa simpa t-mobile, pri katerem imam ze simpa paket za pogovore, kjer pa je prenos podatkov obupno drag.
So pa strani operaterjev in moznosti obupne za znajti se. Nekako se nagibam k tele2, ali pa simpa t-mobile, pri katerem imam ze simpa paket za pogovore, kjer pa je prenos podatkov obupno drag.
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Marchi napisal/-a:Novinec
Ne vem če imaš ti kaj od porabljenih impulzov in prenosa podatkov, razen če si lastnik omrežja.
malo pozno, ampak podajam odgovor.
Marchi, nič nimamo od porabljenih impulzov in prenosa podatkov, plačani smo od pogodb.

Vendar, če oseba nekaj kupi, se pač zasluži, tako ali drugače. Mogoče je ta VIPov "nateg" le ena od skomercializiranih negativnih poti za potrošnika. Verjamem, da je vse korektno in brez "sitnog tiska", ampak..... Fantje, imeli ste (smo) najcenejši prenos podatkov v Evropi. poglejte cenike 1Gb za skoraj zastonj. Zdaj sticke imamo, naslednje leto kupimo le kartice in to je to.
Aja, hvala za pohvale ki so letele na našega in vašega operaterja. Jim bom posredoval vaše pohvale!
LP

-
- Viceadmiral
Zdravo,
tudi jaz razmišljam, da bi vzel tale Tele2:
http://www.tele2.hr/mobilni_internet/mo ... onove.html
Zanimivo se sliši to (citat iz spletne strani):
"Od 08. 02. 2011. svi korisnici Tele2 mobilnog Interneta na bonove mogu aktivirati tarifu Mobilni internet za 5 u kojoj je cijena 1 megabajta samo 5 lipa! Za aktivaciju ove tarife potrebno je:
* poslati SMS poruku sadržaja PET na broj 880
* pričekati SMS potvrdu o uspješnoj aktivaciji tarife
* nadoplatiti račun bonom od minimalno 200 kuna
Aktivacija se jednokratno naplaćuje 5 kuna za korisnike koji su na Osnovnoj tarifi, a SMS poruka prema broju 880 je besplatna. Aktivacija se ne naplaćuje postojećim korisnicima promo tarife."
Potemtakem ob seveda nalaganju zadostne vrednosti na račun, dobiš za 1 kuno 20 MB prenosa in torej za 1 EUR (pribl. 7 kun) 140 MB mobilnega prenosa, kar se mi zdi ugodno. Ker se "selimo" na privez na Hrvaško in večino delovnih obveznosti lahko opravljam na daleč, se mi to zdi kar dobra ponudba za kakšen podaljšan vikend na morju
Je kdo našel kaj ugodnejšega oz. kakšne cake v tem "paketu"? Kako pogosto je potrebno polniti račun, da ne poteče pri Tele2? Ker če imaš minimalno 200 kun na računu, potem zgolj s prenosom podatkov moraš prenesti 4 GB, da izprazniš račun
Vsaj kakšna dva meseca veljavnosti polnitve bi bilo idealno
Lep pozdrav,
Matej
tudi jaz razmišljam, da bi vzel tale Tele2:
http://www.tele2.hr/mobilni_internet/mo ... onove.html
Zanimivo se sliši to (citat iz spletne strani):
"Od 08. 02. 2011. svi korisnici Tele2 mobilnog Interneta na bonove mogu aktivirati tarifu Mobilni internet za 5 u kojoj je cijena 1 megabajta samo 5 lipa! Za aktivaciju ove tarife potrebno je:
* poslati SMS poruku sadržaja PET na broj 880
* pričekati SMS potvrdu o uspješnoj aktivaciji tarife
* nadoplatiti račun bonom od minimalno 200 kuna
Aktivacija se jednokratno naplaćuje 5 kuna za korisnike koji su na Osnovnoj tarifi, a SMS poruka prema broju 880 je besplatna. Aktivacija se ne naplaćuje postojećim korisnicima promo tarife."
Potemtakem ob seveda nalaganju zadostne vrednosti na račun, dobiš za 1 kuno 20 MB prenosa in torej za 1 EUR (pribl. 7 kun) 140 MB mobilnega prenosa, kar se mi zdi ugodno. Ker se "selimo" na privez na Hrvaško in večino delovnih obveznosti lahko opravljam na daleč, se mi to zdi kar dobra ponudba za kakšen podaljšan vikend na morju

Je kdo našel kaj ugodnejšega oz. kakšne cake v tem "paketu"? Kako pogosto je potrebno polniti račun, da ne poteče pri Tele2? Ker če imaš minimalno 200 kun na računu, potem zgolj s prenosom podatkov moraš prenesti 4 GB, da izprazniš račun

Lep pozdrav,
Matej
-
- Viceadmiral
Sem zdaj videl, ja
Dobro, mislim, da vsaj v najbolj obiskanih mesecih bomo tako blizu te porabe. Je našel kdo še kaj ugodnejšega glede cene 1 MB prenosa?
Če prav razumem, moraš po 30 dneh napolniti za vsaj 50 kn in preteklo + novo napolnjeno stanje velja novih 30 dni? Ali se v celoti neuporabljeno stanje denarja izniči?
Lep pozdrav,
Matej

Če prav razumem, moraš po 30 dneh napolniti za vsaj 50 kn in preteklo + novo napolnjeno stanje velja novih 30 dni? Ali se v celoti neuporabljeno stanje denarja izniči?
Lep pozdrav,
Matej
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti