Dostop do interneta iz plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Daniel
Kapitan fregate
Kraj: Prlekija

OdgovorNapisal/-a Daniel » To Apr 26, 2011 10:02

Kolikor sem bral splošne pogoje pri VIP-u je tako, da če ne napolniš pred iztekom enega meseca, da propade vso dobroimetje.

http://www.vipnet.hr/vipme-broadband

Podmeni Opcije

"Kupnja svake Opcije naplaćuje se jednokratno s vašeg Vipme Broadband računa.
Svaka kupljena opcija vrijedi 30 dana. MB koje ne potrošite unutar tih 30 dana možete naknadno iskoristiti ukoliko prije isteka tog razdoblja kupite novu Opciju. U tom slučaju preostali MB bit će pribrojeni novokupljenim MB, a sve ćete ih moći iskoristiti u sljedećih 30 dana."

Pri T-mobile ostane, so pa spet pogoji malce zamotano napisani za vsako opcijo posebej. V splošnem pa piše, da ko aktiviraš eno opcijo lahko, ko porabiš vse MB ponovno aktiviraš le isto opcijo. Lahko pa to obstoječo opcijo deaktiviraš, vendar prej kot poteče 30 dni od obstoječe aktivirane opcije ne moreš aktivirati nove druge opcije razen če že porabiš vso dobroimetje MB. Če ne narediš nič, in preteče 30 dni se aktivacije obstoječe opcije se le ta ponovno sama aktivira.

Razen če imaš prazen račun :)

Uspelo jim je zakomplicirati pogoje do konca ni kaj.

Lahko še kdo drug poskusi dešifrirati kaj vse tukaj piše in če si kaj narobe razlagam

http://www.t-mobile.hr/pdf/U_opcija_Simpa_internet.zip

Drugače pa imate sedaj odklenjen USB ključek pri tušu za 19 EUR, dela z vsemi operaterji (nezaklenjen) in do 7.2 Mbps.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Apr 26, 2011 17:41

val napisal/-a:Z vsem mogočim brskanjem ,z namernim trošenjem megabajtov,preprosto 1 GB na vipu nisem mogel potrošiti.
Mene ni toliko zezala količina MB, kot počasni pretoki pri šibkem signalu, v to pa v ozadju M$ hoče nameščat kako novo različico IE, WMP ali podobnega, kar tudi pri optiki malo potraja, pa pri tem še tu pa tam resetirat mašino. Jaz sem imel namen pluti, ne pa čakati (in čačkati) računalnik.

Za večji užitek to na jadrnici, kjer je le malo tekel motor in elektrike ni bilo ravno za izvoz.

Zato mi je bila ideja iz hibernacije, refrešnit kar sem hotel ali je bilo treba; pogledat, kar sem hotel in nazaj v hibernacijo. To je bilo minimum, kar zadeva štrom in vreme je bilo mogoče gledati tudi tam, kjer ni bilo uporabnega signala. Točneje, samo enkrat ali dvakrat na dan je bilo treba kje najti signal.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Apr 26, 2011 20:50

Novinec napisal/-a:No jaz pa sem kupil Tmobil Simpa startni paket za 20 kun in imam v paketu 20 kun dobroimetja, ter 500 Mb, ki jih moram pokuriti v enem mesecu, potem pa vse propade. Je samo kartica brez ključka, tega pa imam svojega in sem samo spremenil nastavitve. Ko to porabim, vržem kartico stran in kupim spet novo številko za 20 kun. To je pa res bagatela, pa še 500 Mb lažje porabim kot 1 Gb. Se pa da nafilati ta kartica s 75 kun in dobiš 1,5 Gb, pred iztekom enega meseca pa lahko od doma nafilaš kartico in ti nič ne propade. To imajo nekaj v akciji, lahko pa se pogleda na njihovi strani.
jaz to uporabljam že nekaj dni in je prav super. Upam le, da mi ne zmanjka dobroimetja....

LP iz Poreča
:wink:

Kupil sem isti paket in sedaj imam težave. Na telefonski kartici so mi podarili 100 min Ht, ki jih moram porabit v 7 dneh, pa ne vem več, koga naj še kličem :?:
Na internetu pa so mi podarili 500MB, za 1 mesec. Otroci so že tri dni na netu, pa imam še vedno 400MB :evil: Kaj naj naredim :idea:

No, kljub problemom :oops: zadovoljen, preveril, po izteku veljavnosti (90 dni), mi dobroimetje ostane še 270 dni. To bi se nekako moralo poklopit.
Sicer pa, minuta klica Mobitela iz HR v SLO me stane 1,15 EUR, iz Simpe pa 4 kune
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Sr Maj 18, 2011 20:44

Živjo.

Jaz se ne morem odločit katerega ponudnika naj uzamem za internet in pa telefon. Kaj potem moram kupit dve kartici eno za telefon eno pa za prenosnik?

Sedaj vidim da je akcija za 1giga je 55kun pri vipu. In sem mozgal:
en giga velja 30dni, če ne porabiš potem moraš kupit novo kartico in jo vklopit preden poteče teh 30 dni. Ali lahko jaz kupim dve ali pa tri kartice po 55 kun za 1 giga ki je sedaj promocijska cena in potem samo to vklapljam vsakih trideset dni? Tam piše da to velja do 31.5.11.

Če jaz prav razumem to aktiviraš preko smsja in potem preko bona plačaš?

Naj prosim to mal kdo razloži, ker sem izgubljen :roll:

Hvala
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Maj 19, 2011 09:06

kakšni križi in težave.
jaz imam tele2, kjer sem je edini operater ki ima hdspa povezavo(cca 3,6mega/sec)
kupil za 140 kun usb ključ v katerem je sim, gor sem dobil 100 kun. po potrebi filam, na teden, mesec, pol leta nima veze, kar je bilo gor ostane, dodam bom za 20, 50, 100 kun in zadeva je aktivirana. Edino kar moram pazit je da ga nafilam najmanj enkrat na leto.
enako je bilo ko sem imel vip samo niso postavili novega oddajnika.
za telefon imam pa Tomato.
za telefon ni panike za internet pa poglej kje boš to večinoma nucal in poglej pokritost.
meni v eni vasi zraven Knina edino tele2 lovi umts signal, medtem ko ga v Rovinjskem selu ne. a sem tam zelo zelo redko.
lp
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Če Maj 19, 2011 10:02

Jaz bi ga rabu za Šilo.
Tolk da mal gledam net vreme.

Koker sem gledal imajo usi pokritost umts v šilu ker je nasproti crikvenica in lovi tudi do šila 8)

Ne vem kaj bi uzel, nimam pojma pri katerem dobim največ :oops:
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Če Maj 19, 2011 12:46

Moja izkušnja je sledeča: prejšnji vikend sem nabavil T-Mobile Simpa start paket brez USB modema, saj sem ga že imel. Prva težava je bila v tem, ker smo na barki imeli same Blackberryje, ki so zaklenjeni na Si.Mobil (sem mislil, da zaklepanje na operaterja ni več dovoljeno?) in sem moral najprej fehtati mornarja, da mi je (sicer z zelo rahlim nezaupanjem v stilu "ali me bo spet Slovenac nategnil kot pri NLB?") prijazno posodil telefon in sem s klicem aktiviral SIM kartico. Dobroimetja na kartici je bilo 20 kn in ker prek USB modema lahko tudi berem in pišem SMSe, sem želel aktivirati opcijo prenosa podatkov L, vendar so bile možnosti, ki sem jih dobil nazaj (od 1 - 5) se vse navezovale na telefonske storitve (opcija za klice večinoma v omrežju T-Mobile, opcija za nočne klice itd.), ne pa tudi podatkovnih. Ker nisem aktiviral nobene opcije, mi je teh 20 kn v enem dnevu prenosa podatkov, ki je sicer deloval zelo lepo, izhlapelo - in to za mogoče 10 minut brskanja :)

Naslednjič grem dol s telefonom, da aktiviram te pakete prenosa podatkov, ker brez tega denar kar izgine brez nekega efekta ;)

Drugače pa je v Medulinu in okolici signal T-Mobile zelo dober.

Lep pozdrav,
Matej
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Maj 19, 2011 13:25

A si aktiviral prenos podatkov?

Aktivacija opcije:
Besplatnu SMS poruku sadržaja A pošalji na
broj 3636. Zatim slijedi upute koje ćeš dobiti putem SMS-a.
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Če Maj 19, 2011 13:27

Ko sem poslal ta A na 3636, sem dobil samo naštete opcije za govorno telefonijo :) Zdaj sem se na Moj T-Mobile registriral in mislim, da bi tukaj šlo nastavit internet opcijo.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Maj 19, 2011 13:34

Mora it!
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Maj 19, 2011 13:37

blze napisal/-a:Živjo.

Jaz se ne morem odločit katerega ponudnika naj uzamem za internet in pa telefon. Kaj potem moram kupit dve kartici eno za telefon eno pa za prenosnik?

Sedaj vidim da je akcija za 1giga je 55kun pri vipu. In sem mozgal:
en giga velja 30dni, če ne porabiš potem moraš kupit novo kartico in jo vklopit preden poteče teh 30 dni. Ali lahko jaz kupim dve ali pa tri kartice po 55 kun za 1 giga ki je sedaj promocijska cena in potem samo to vklapljam vsakih trideset dni? Tam piše da to velja do 31.5.11.

Če jaz prav razumem to aktiviraš preko smsja in potem preko bona plačaš?

Naj prosim to mal kdo razloži, ker sem izgubljen :roll:

Hvala

Jaz lansko leto en giga nikakor nisem mogel porabiti.
Vsak mesec sem dokupil za 20 kun dobroimetja in na koncu mi je ostalo 700mb.
Letos bom kupil 1 gb za 55 kun ,sem vesel da se je pocenil,ključek imam od lani.
Govorim o VIPU.Signal je pa v bistvu skoraj povsod,saj drugače tudi mobiteli ne bi delovali.
LP
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Maj 19, 2011 13:59

val napisal/-a:Govorim o VIPU.Signal je pa v bistvu skoraj povsod,saj drugače tudi mobiteli ne bi delovali.
LP

Tudi jaz imam VIP Broadband... do zdaj mi ni delal samo na Smokvici, pa še tam sem splezal na hrib in dobil signal 8)
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » So Maj 21, 2011 16:46

Prenos podatkov pri T-Mobile lahko aktiviraš tudi na njihovi strani. Seveda se moraš prej registrirat.
Jadranje je odklop
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » So Maj 21, 2011 18:48

MarjanT napisal/-a:Prenos podatkov pri T-Mobile lahko aktiviraš tudi na njihovi strani. Seveda se moraš prej registrirat.

Zdravo!

Točno to sem naredil in zdaj štima - dela kot ura :)

Lep pozdrav,
Matej
Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » Ne Maj 22, 2011 07:08

Uporabljam Tele-2, deluje ok, pokritost po jadranu ravno tako.

cca 500kun letno porabim za maile, pa tud otroc kak fb in ostale neumnosti.

Kdo je na strani

Po forumu brska: pinosat in 2 gosta