Nekaj utrinkov s piranske Punte (pa tudi širše okolice)

Morjeplovska fotografija motivov povezanih z morjem...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jul 22, 2013 17:29

Dobre in zanimive slike
    Ena od reči, ki se mi zdi zanimiva je, da je na slikah več jadrnic plulo z zvitimi jadri, ko je po valovih sodeč bilo dovolj vetra za jadranje (mogoče ga je bilo zanje preveč). :wink:

Zoom s stabilizacijo se ti res izkaže.
    To kar jaz še vedno uporabljam (in za zadeve na forumu zadošča), razen na blizu (kjer zlasti utrujeno oko včasih ne izostri več) ne uspe ujeti niti vsega, kar vidi oko.

Slika
    Blejski grad - slika skozi okno po nasprotni obali jezera vozečega avtobusa. Zoom starejšega Sonny-a mislim da je do 6x, slikano pa že kar samo z ločljivostjo, potrebno za forum, zato obrezovanje in podobno odpade.

Slika
    Treba je bilo med drugim sploh zadeti prost pogled med hišami in drevjem na obali.

Poleg tega ta fotoaparat še rabi kako sekundo priprave, preden slika, razen če imaš prej čas pritisniti sprožilec na pol. Tako je bilo tudi nekaj netočnih zadetkov

Slika
    pol gradu

Slika
    ali razmazana slika drevesa tik pred nosom.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
OB717
Kapitan
Kraj: Piran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a OB717 » Po Jul 22, 2013 18:03

Ja, kot si rekel, ena izmed najboljših lastnosti vse te "zoom" tehnologije kompaktnih zoom fotoaparatov je, da vidijo kar s prostim očesom ne vidiš (in predvsem da lahko to videno "zamrzneš" in si v miru ogledaš na displayu) - jaz sem že dobrega starega Canona S3 uporabljal namesto daljnogleda na čolnu, SX50 pa je še ena dodatna dimenzija gledanja v daljino...

Še en primer:
24mm:
Slika

izrez iz iste slike:
Slika

1200mm:
Slika

izrez iz iste slike:
Slika
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jul 22, 2013 18:22

OB717 napisal/-a:Ja, kot si rekel, ena izmed najboljših lastnosti vse te "zoom" tehnologije kompaktnih zoom fotoaparatov je, da vidijo kar s prostim očesom ne vidiš (in predvsem da lahko to videno "zamrzneš" in si v miru ogledaš na displayu) - jaz sem že dobrega starega Canona S3 uporabljal namesto daljnogleda na čolnu, SX50 pa je še ena dodatna dimenzija gledanja v daljino...

Še en primer:
24mm:
Slika

izrez iz iste slike:
Slika

1200mm:
Slika

izrez iz iste slike:
Slika

Odlično, da, res je uporabno tudi namesto daljnogleda :lol:

Resnik... Zanimivo krmilo ima.
Slika

In ko sem takrat gledal, zelo lepo in čisto krmno brazdo (več je v temi pod sliko).
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost