Honwave T40 ae2

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

mrdaco
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mrdaco » Po Maj 06, 2013 10:27

uroš.r napisal/-a:Zdravo

Imam gumenjaka Honwave (Honda). Letos bo 6 sezona, gor imam YAMAHO 25 -4T. Zaenkrat nobenih problemov. Namontiral sem si volansko konzolo, sedež, tk da je zadeva že kar težka, pa še vedno kamot smučamo.

LP Uroš

A imaš 4 meterskega? Zanima me kako je zapakiran. So to 2 vreči ali samo ena. In ali lahko 2 z nekim normalnim naporom prenašata okoli. Če sta dve vreči se mi zdi da je to lažje kot če je to ena.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Maj 07, 2013 17:41

mrdaco napisal/-a:Vem da je PVC. Zato bom moral več pozornosti polagat na UV zaščito.
...

303 Aerospace nekaj se je uporabljalo za zaščito poliesterskih kril in trupov (in repov :lol: ) jadralnih letal (UV sevanje v višinah je močnejše in je varovanje pred škodo zaradi UV še malo bolj važno).

Za pomorske zadeve naj bila - ena ali druga - reč zaščita za poliesterske trupe, palube, pa tudi za vrvje in jadra - - in kaj naj ne bi za kaj.

PVC našel izrecno omenjen in podatki tu se ujemajo z nekaj rečmi, ki se jih spomnim iz navodil izdelovalcev PVC gumonov.
DOES NOT CONTAIN Silicone Oils or Petroleum Distillates.

Za to sem sicer slišal med jadralnimi letalci. Kaže, da je sicer zdaj to firmo sicer kupil nekdo drug, ampak zadevo še vedno delajo.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
mrdaco
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mrdaco » To Maj 07, 2013 20:40

Hvala za ideje. Se da to kje pri nas dobit? Pa tudi cena ni majhna...
Nazadnje spremenil mrdaco, dne To Maj 07, 2013 22:35, skupaj popravljeno 2 krat.
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » To Maj 07, 2013 21:34

koliko dni na leto pa bo čoln na soncu?

@stanec; lahko opišeš probleme s PVC čolnom? je preperel na soncu? težave s flikanjem?
Hvala! B.
mrdaco
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mrdaco » To Maj 07, 2013 22:27

Tri krat po 14 dni bo na soncu. Več nimamo dopusta. Vmes pa bo s cerado pokrit na parkirišču čakal. Pozimi pa v apartmaju ali na terasi, pravtako pokrit.
uroš.r
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a uroš.r » So Maj 11, 2013 22:21

mrdaco napisal/-a:
uroš.r napisal/-a:Zdravo

Imam gumenjaka Honwave (Honda). Letos bo 6 sezona, gor imam YAMAHO 25 -4T. Zaenkrat nobenih problemov. Namontiral sem si volansko konzolo, sedež, tk da je zadeva že kar težka, pa še vedno kamot smučamo.

LP Uroš

A imaš 4 meterskega? Zanima me kako je zapakiran. So to 2 vreči ali samo ena. In ali lahko 2 z nekim normalnim naporom prenašata okoli. Če sta dve vreči se mi zdi da je to lažje kot če je to ena.

Je 4 meterski. Ima dve vreči, dva ga kamot prenašata okoli, če je pa sila ga lahka pa tudi en saj je teža čolna cca. 80kg.

LP Uroš
pushmycar
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a pushmycar » Če Maj 16, 2013 13:33

Sem videl v živo in peljal tako Yam kot Honwave. Prednost bi dal Hondi. Res, da ga delajo kitajci, ampak to ni presenečenje. Če gledaš kvaliteto, poglej še kakšen Quicksilver havyduty ali celo Lodestar. Če hočeš bit komot so tudi eni v celoti napihljivi (brez alu dna). Ma moja žena pravi da za packone in ribiče mora bit aluminij. Tudi Zodiac je po moje boljši od Yam. So celo nekaj sodelovali, ma ne vem kateri letniki.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov