Potovanje s surfom Portorož-Črna gora

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

pilatus84
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a pilatus84 » Sr Jul 06, 2016 07:44

@polanc oba z mariem sva veslala sicer gre bolj pocasi, vendar sva odlocena, da greva do konca. Objav se nismo nardili saj nam nagaja internetna povezava. J je zdaj ni. Vceraj je johni 4 h bil v pisarni pa ni mogel nalozit fotk in nardit objave. Od slabe volje je travarica kar puhtela ;)
pilatus84
Poročnik korvete

Dan 9 veslanje s poceno rebro in vneto misico- romantika- t

OdgovorNapisal/-a pilatus84 » Sr Jul 06, 2016 08:03

po super zajterku 2 kg sardelic smo bili ze pripravljeni na odhod, to je bilo ob cca 10.00. Pri iskanju stvari sem se naslonil na skrito tablico pod pojstrom, tej je pocil ekran.. Samo tri crtice, je tuch screen nehal delovati. Zato sva si z johnikem sposodila starega golfa 2 od lastnika kampa romantika in se odpravila proti Biogradu. Tam sva se usput napravila einkauf. Piva za kapitana ;) no po velikih mukah sva le dobila novo tablico, ki pa jo je bilo treba se naloziti z vsemi potrebnimi aplikacijami. Zato se je start premaknil na 14to uro. Malo je pihal maestral zato je kapitan rekel da bi zaceli surfati. Jaz pa sem bil zelo skepticen in sem rekel da bomo veslali. In prav sem se odlocil saj je veter pihal z 3mi vozli. Johni je napravil obvezo z elasticnimi povoji nasemu Mariu, jaz pa sem mu posodil trapez. Vse to mu je lepo stisnilo prstni kos tako, da je z bolecino lahko zacel veslati. Nasa hitrost je z 3eh vozlov sicer padla na 2.2 vendar odloceni gremo dalje. Johni je Mariu posodil eno hudo tableto proti megreni tako da je ta po 30 min veslanja tudi primila. Mario je po 5tih preveslanih milijah tudi malo bruhnil. Pravi pa da mu jebolecina po tem malenkost popustila. Veslala sva tik ob nasi sinji lepoticit, da sva v primeru nuje lahko takoj na krovu. In veslali smo dalje prav, do soncnega zahoda. Zastavljenega cilja nismo dosegli smo pa zelo veseli saj smo se premaknili za kar lepo razdaljo z dvema poskodbama. Moje misice mi sploh ni za omenjat saj je v primerjavi z mariem to kot pikec komarja, ki so nas to noc kar lepo nasekali. Z mariem bova danes ocistila naj juznejso obalo na otoku tijat saj je zasvinjana kot smetisce. Nato se odpravimo dalje, kolko je videt spet na vesla cilj je delati vsaj 20nm na dan, da pridemo na cilj v zastavljenem casu. Ob vsem tem gre zahvala vsem Morjeplovcem, ki nas vzpodbujate in z nami delite nasvete.
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Sr Jul 06, 2016 08:28

Super napredujete...
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kraj: Straža
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Sr Jul 06, 2016 10:51

Z zamudo 8 Dan

Tezave z internetom... Sedaj, ko smo izpluli, zopet dela 3G.

Jutro na Ižu. Mario v bolečinah. Johnny mu je odstopil svoje ležišč, da se je lahko normalno stegnil
Slika

Zunaj precudovito mirno morje. Ura je 6 zjutraj
Slika

Joga za lajšanje bolečin
Slika

V Zaglav smo šli natočiti gorivo ter vodo. Pri vplutju nas je slikala Katjuša.
Potem smo šli še v Sali, da smo kupili kremo Vražja kandža, ki jo je priporočil @Polanc.
Plus shoping.
Slika

Zapihal lep veter in Sašota zasrbijo prsti. Gre surfat
Slika

Dobi še buster - cedevito
Slika

Zaradi vročine nas poliva Canadair :D
Slika

Mario stoji ob kapetanu. Danes pavzira
Slika

Sašo je super napredoval in ja ta dan naredil 20 Nm. Vsi zadovoljni...
Slika

Oba v Pisarni. Johnny asistira Alesju, Mario pa pise blog.
Slika

Narezani motar, ki ga je narezal Mario na Iž, ko še ni bil poškodovan
Slika

Odlična večerja ala Alesjo. Spageti z motarjem in skušami
Slika
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Sr Jul 06, 2016 12:20

Deveti dan.

Pisarna dela napolno. Internet zadovoljiv.

Zjutraj je šel Alesjo z gazdom kampa v B/moru po povoje za našega Maria. Kupil je tuid 2 kg sardelic. Plan nam je bil cim prej izpluti, vendar zaradi pocnjene tablice sva šla s Sašom v mesto po novo. To je bilo ze napisno v prejsnjih postih.

Slika

Priprava poznega zajtrka oz. zgodnjega kosila
Slika

Kapitan peče ribice
Slika

Papica, njami
Slika

Povijanje Mariovih reber
Slika

Robocop
Slika

Fotranje "galeba"
Slika

Čuvala nas je tudi HV vojska
Slika

Tudi Canadair nas je obletal...
Slika

Mimo Murterja
Slika

Mario v bolečinah
Slika

Refbull stop
Slika

Proti Tijatu
Slika

Vhod v Luko Tijaščico, kjer smo prespali
Slika

Mario je danes dejansko grizel vesla
Slika

Prava heroja. Eden s počenim rebrom, drigu z nategnjeno misico
Naredila sta 16Nm. Bravo fanta
Slika
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jul 06, 2016 14:28

Dobro da vas ni Canadair pobral in v Črni gori ven stresel! :shock: Rušilec vas je verjetno tudi lepo zaguncal, al je Alesio mahal naj gredo počasi, ker kuha? :lol: :lol:
pilatus84
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a pilatus84 » Sr Jul 06, 2016 15:39

Danes sma po popisu smetisca na Tijatu, ki mu pravijo obala picilia dalje v rahel vetrc, kjer si z jadrom nic ne mores pocet. Zato spet vesla,prevezi okoli reber, fiksiranje trebusne votline, kot bi bil robocop v oklepu. Potem konjske protibolecinske tablete in gremo dalje, s predihavanjem naprej. Ob vsakem zamahu zaskrtajo rebra dokler, nekako zavestno ne vklopis dolocenih misic, ki razbremenijo ta del reber in skrtanje utihne. Pocasi se navadis na ta zgoc obcutek, kot bi imel sveco znotraj sebe. S pravilnim dihanjem je pa kot bi imel vodo. Tako lepo vdah,zamah,izdih, roke tocno pod dolocenimi koti, kar nekako postane avtomatska kretnja in picimo dalje. Vmes se je maestral razzivel, valovi so se dvignili tam do 1m in smo po 13,6Nm veslanja presli na jadra. V tako bozanskem vetru, ki piha na bok, bi lahko jahal veter in valove ampak ne morem tvegati se enega padca na rebra saj to pomeni lahko resne zaplete. Saso je pa sestavil jadro in sedaj pici tako da sta ee alesjo in johhny 1300 malo faus. Prav kadi se za njim. Kona dela svoje ;) Ce bo Eol na nasi strani bomo danes na Solti, ce ne bo treba veslat. Ce pa se Pozejdon zmanjsa val, bo saso v devetih nebesih. Zaenkrat jaha valove tam okoli 1m. Jaz pa grem odpret rosno hladno plocevinko zlate tekocine.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jul 06, 2016 16:17

Bravo možje res ste zagriženi..100 enih idej imam..a je varianta dat sam pol jambora nekak fiksno v ono luknjo in nekak skrajšat jadro,da bi ga lahko sede upravljal...sem videl na kajaku neki podobnga..
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Jul 06, 2016 17:02

Bravo fantje !

Bravo borca, bravo suport. Skratka to ni "facebook" scena, tu teoretiki počepnejo. To je prava hard partija. In ta traja in traja... Boli, žge, zbada, peče, in še kaj. Ne najdem besed.
Zaradi takšnih borcev imam še malček upanja v našo Slovenijo, vse ostalo je že izprijeno in skomercializirano ter, najhuje, pokvarjeno. Pa pustimo to za politike.

Še enkrat čestitke. Danes čez dan je dobro žgal Maestral, zato so bile razmere za jadrat super. Me je pa strah, da je mimo rta Ploča, bil val visok in vas je oviral.
Mi smo v Šibeniškem arhipelagu in vam konkretno ne moremo več pomagat. Imate pa našo 100% moralno podporo. In beremo vas 2x dnevno. :)

Alesjo, čuvaj na borce!

Pozdravljam vas z rudarskim : SREČNO !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jul 06, 2016 21:08

oj prjatli kje ste ne vidmo novih pozicij
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jul 06, 2016 22:05

Bravo, bravo, bravo. Super napredujete!
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Če Jul 07, 2016 07:16

Včeraj popoldne smo se ustavili na otoku Šolta v zalivu Šešula. Pripravili smo večerjo in glede na napoved DHMZ se odločili, da gremo udar nočno po južni strani Šolte. Ko smo izpluli, je bilo še vedno prevec vala invetre je ostal NW, kar je bilo slabše za plutje, za supanje pa sploh ne ob 23.00 smo vpluli v Tatinjo v skoraj čistitemi. Med nami so krožili ribiči z močnimi reflektorji, ki so nas bolj motili kot pomagali. Nekako smo obšli eno že sidrano jadrnico in se v levem kraku zasidrali ij vezali s štrikom na krmo na skale. Sašo, ko je vezal štrik iz supa na skalo, je močno popraskal sup na boku.
Napovedane nočne burje ni bilo, pihal je vseskozi zahodnik. Zjutraj je obrnilo na jug. Hitro smo se odvezali in izpluli.
Sedaj imamo kurs proti zadjemu zalivu na Šolti, potem vidimo kaksen veter bo pihal in se odločimo kako naprej. Predviden cilj je Hvar in Ščedro..
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Jul 07, 2016 12:57

:D hvala prjatli morjeplovci za moralno podporo. Zdaj pa po vcerajsnjem hard jadranju plujemo bolj light proti hvaru seveda na alesei poje motor in hlapi pivo ob barki pa veslanje z cedevito. L.p.alesjo
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Če Jul 07, 2016 14:21

Deseti dan
Tijat - Šolta

Brez povoja Mario ne gre več supat. Alesjo je našel povoj v B/moru in sedaj je obvezna praksa, predno gre na sup, povijanje s povojem. Mogoče od Tosame drugo leto dobimo sponzorksa sredstva upajoč, da povoja nebi nobeden uporabil.
Slika

ANIMAL :D gre surfat. Naprej sta supala. Potem smo poiskali primeren zaliv, da je Sašo lahko sestavil jadro
Slika
Slika

Napenjanje jadra
Slika

Zastavica mlrjeplovec. Kot sem že omenil smo dosedaj srečali zelo malo zastavic in morjeplovcev. Vse je bilo bolj severno. Upam da Admin usliši našo željo, da se gre na novi program, da se bo lažje in hitrejše nalagalo slike
Slika

Sašo je surfal. Naredili smo pit stop, da je pojedel sadje . Ko smo se razšli, je prišel prijazni motorist, če kaj rabimo. Če nas bere - hvala.
Slika

Proti Drveniku
Slika

Večerja v zalivu Sešula, pred večernimodhodom na sup
Slika

Odhod iz zaliva med jadrnicami
Slika

Kot sem ze napisal v enm od zgornjih člankov se za supanje nismo odlocili in smo v težkem morju pripluli z zaliv Tatinja
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Če Jul 07, 2016 14:40

Moja žena mi je v enem od mailov napisala citat od pisatelja in psihoterapevra Jorg Bucaya

"Življenje lahko živimo kot vlakovodja, ki natanko ve, kam gre in kakšna je pot do tja. Lahko pa ga živimo kot deskar na vodi, ki sledi valovom."

Me supanjem sem to Mariu prebral in je rekel da je super zapis..........

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost