Dostop do interneta iz plovila
Moderatorji: moderator2, moderator
sodnick: Vse si si sam pravilno odgovoril, če imaš na računu npr. 50 kun, aktiviraš opcijo za 20 kun za net, 30 jih porabiš za pogovore. Brez aktivacije je prenos podatkov drag. Pa še nekaj. Ko aktiviraš eno od opcij, ti velja za en mesec. Če je ne deaktiviraš, se ti avtomatsko podaljša še za en mesec, kar pomeni, da ti pobere nekaj denarja iz računa. Jaz ponavadi deaktiviram takoj. ko je aktivacija sprejeta, ker ti opcija, neglede če si jo prej deaktiviral, velja 30 dni. Sms, da je opcija deaktivirana dobiš čez en mesec.
Jadranje je odklop
-
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Še moje vprašanje; kupil VIP-ov USB stick in internet OK deluje v Istri - ampak zdaj ga ima kolega, ki jadra po otokih okrog Splita.
Včeraj sva govorila in se pritožuje da zadeva ne deluje kot bi morala - da je prenos skrajno počasen, večinoma pa (kjer sicer na telefonu najde VIP-ov signal) se sploh ne priklopi.
Ima kdo kakšne izkušnje s to zadevo?
Se da kaj narediti - razen sedeti ob PCju in upati na najboljše?
Hvala in lp!
Včeraj sva govorila in se pritožuje da zadeva ne deluje kot bi morala - da je prenos skrajno počasen, večinoma pa (kjer sicer na telefonu najde VIP-ov signal) se sploh ne priklopi.
Ima kdo kakšne izkušnje s to zadevo?
Se da kaj narediti - razen sedeti ob PCju in upati na najboljše?
Hvala in lp!
Odvisno od ključka, jaz sem kupil odklenjenega Huawei e173 pri Tušmubilu, ravno prejšnji teden pa sem odklepal kolegu enega, ki je bil zaklenjen na T-mobile, isti model. Najbolje je imeti odklenjenega, pa potem koristiš tisto kartico, ki ti najbolj ustreza.
Se je tudi meni letos zgodilo, da sem imel v telefonu T-Mobile, za ključek pa VIP kartico, potem pa nobeden od teh dveh operaterjev ni imel več kot EDGE signal, tako da sem nabavil še TELE2 kartico za v ključek v bližnji trafiki.
Se je tudi meni letos zgodilo, da sem imel v telefonu T-Mobile, za ključek pa VIP kartico, potem pa nobeden od teh dveh operaterjev ni imel več kot EDGE signal, tako da sem nabavil še TELE2 kartico za v ključek v bližnji trafiki.
http://www.sheeptech.com/how-to-unlock- ... m-for-free
Če ne boš razumel, pa ti še slovenska navodila napišem.
V osnovi je pa tako, da vpišeš v program za odklepanje IMEI modema, generiraš UNLOCK kodo, nato v modem vstaviš kartico drugega operaterja in ga vklopiš in modem bi te moral pozvati z zahtevo za vpis kode, tam potem vpišeš to kodo. Nato pa nastaviš še ostale parametre povezave in je to to.
Kodo lahko dobiš tudi tukaj
http://a-zgsm.com/freecode/
ali pa varianta z
http://www.dc-unlocker.com/
ampak s tem jaz še nisem delal, tako da ne vem kako funkcionira.
Če ne boš razumel, pa ti še slovenska navodila napišem.
V osnovi je pa tako, da vpišeš v program za odklepanje IMEI modema, generiraš UNLOCK kodo, nato v modem vstaviš kartico drugega operaterja in ga vklopiš in modem bi te moral pozvati z zahtevo za vpis kode, tam potem vpišeš to kodo. Nato pa nastaviš še ostale parametre povezave in je to to.
Kodo lahko dobiš tudi tukaj
http://a-zgsm.com/freecode/
ali pa varianta z
http://www.dc-unlocker.com/
ampak s tem jaz še nisem delal, tako da ne vem kako funkcionira.
Še eno vprašanje glede podaljševanja mobilnega interneta pri T-mobile. Imam njihov USB modem.
Prebral sem sledeče: U razdoblju od 270 dana po isteku valjanosti Simpa bona, moći ćeš samo primati pozive te nadoplatiti svoj Simpa račun.
Ali to pomeni, da lahko doplačam bon 270dni od poteka aktiviranega internet paketa (30 dni po aktivaciji) ali od poteka veljavnosti vnešenega bona (različne vrednosti imajo različne veljavnosti, za 100kN npr 120 dni)?
Če velja veljavnost bona pomeni, da če vnesem bon za 100Kn danes, mi uporabnost računa poteče čez 120 dni, napolnim pa ga lahko še 120+270 = 390dni?
hvala za info.
Prebral sem sledeče: U razdoblju od 270 dana po isteku valjanosti Simpa bona, moći ćeš samo primati pozive te nadoplatiti svoj Simpa račun.
Ali to pomeni, da lahko doplačam bon 270dni od poteka aktiviranega internet paketa (30 dni po aktivaciji) ali od poteka veljavnosti vnešenega bona (različne vrednosti imajo različne veljavnosti, za 100kN npr 120 dni)?
Če velja veljavnost bona pomeni, da če vnesem bon za 100Kn danes, mi uporabnost računa poteče čez 120 dni, napolnim pa ga lahko še 120+270 = 390dni?
hvala za info.
LP, Sodnick
Jaz sem modem kupil konec junija (pomoje 22-ega) in dobil 20Kn dobropisa. Aktiviral sem paket internet za 20Kn. Zadeva mi je potekla včeraj. Vmes nisem bil na Hrvaškem, grem pa konec tedna.
Računal sem, da bom lepo na pumpi kupil bon za 50Kn, ga vnesel preko svojega modema in računalnika ter za naložen denar aktiviral nov paket interneta za naslednjih 30 dni. Ali se motim?
Mi je bilo rečeno, da lahko na tak nalčin polnim, če ni med polnjenji več kot 270dni, ko vse skupaj zapade.
Računal sem, da bom lepo na pumpi kupil bon za 50Kn, ga vnesel preko svojega modema in računalnika ter za naložen denar aktiviral nov paket interneta za naslednjih 30 dni. Ali se motim?
Mi je bilo rečeno, da lahko na tak nalčin polnim, če ni med polnjenji več kot 270dni, ko vse skupaj zapade.
LP, Sodnick
Evo se moja izkusnja ....na barki (trenutno ne ker je v prihodu....) VIP podatkovna kartica za Ipad in tarifa 10 kun za 1giga prometa na dan.
Doma pa ta ista kartica v Mobitelovo napravco za dostopno tocko in tako lahko stirje visimo gor...Vse spila in simpl...pa se pocen je ... pa viber pa maili itd. tako da glava ne boli od racuna k domov pridemo.
lp
se malo pa Rodman Spirit 31 HT
Doma pa ta ista kartica v Mobitelovo napravco za dostopno tocko in tako lahko stirje visimo gor...Vse spila in simpl...pa se pocen je ... pa viber pa maili itd. tako da glava ne boli od racuna k domov pridemo.
lp
se malo pa Rodman Spirit 31 HT
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
sodnick napisal/-a:Jaz sem modem kupil konec junija (pomoje 22-ega) in dobil 20Kn dobropisa. Aktiviral sem paket internet za 20Kn. Zadeva mi je potekla včeraj. Vmes nisem bil na Hrvaškem, grem pa konec tedna.
Uf ne vem, ker že eno leto ne moreš preko neta napolnit računa simpa paketa, lahko ga samo preko sms, ali pa da direktno preko njihove strani kupiš bon in ga plačaš s kreditno kartico, pa še ta ne sme biti slovenska ampak hrvaška. Je pa res, da zadnji mesec nisem probaval. Če ne bo šlo, jim samo na mail podpore (imaš ga na njihovi strani) sporoči št. in kodo bona, pa ti napolnijo račun. Aja pa številko kateo bi rad napolnil

Sporoči kako boš rešil zadevo, pa lep dopust.
Lp, T
Bom pa verjetno lahko vtaknil modem v laptop in poslal sms za polnjenje računa. Ti sms-ji so zastonj, tako da bom lahko poslal kljub temu da nimam denarja na računu. Vsaj upam. Sicer bom pa kar za 20 Kn kupil novo sim kartico za internet, kjer itak dobiš 20Kn dobropisa in si jo praktično dobil zastonj.
lp
lp
LP, Sodnick
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov