Nadaljevanje Odisejeve regate
Najprej Marchi sporoča... zgodbe s slikami v več prispevkov, da ne bo preveč slik na eni strani.
Kolikor bo uspelo, bom poskusil - ostalo o tem pa na zgornji povezavi.
Tokrat nisem plul v konkurenci, zato sem pobral 'kar eno barko' - bila je 15, ki se ji je nekje pod vodo nekoliko oluščil gelcoat.
Slike... tole so dopoldanski izbirni plovi za vrstni red za dvobojevalni del.
Še to: 'čudno nastavljena' sprednja jadra niso čudno nastavljena, ampak zaradi hitre spremembe vetra ali refula plapolajo, slika pa jih 'zamrzne'. Ker sem tudi jaz v jadrnici in imam z njo in njenimi jadri nekaj dela, so slike bolj tako tako (kadrirane itn.).
Simbioza - mi in veslači v gneči vsak v svoji tekmi, a se ne oviramo
Veslači odšibali po progi... jadrnici pa okrog boje
Štart v obrnjeno smer, prva boja je pod skalo - gneča, vrtinčenje vetra in podobno... Boja je desno izven kadra slike.
Tisti zunaj so računali na močnejši in pravilnejši veter, čeprav bo treba ostro proti vetru (tudi jaz najbrž najbolj zunanji med njimi), potem pa je veter malo obrnil
Vmes se najdejo tudi ribiči
Po obratu - tale je najbrž za mano
Naslednji štart je v isto smer
Še eden, ki računa na močnejši veter četudi na daljši razdalji
Tule gre spet v nasprotno smer - gneča na boji
Pa mislim da spet naslednji plov - enajstka ujame devetindvajsetko
Ampak sta prekriti in notranja devetindvajsetka ima pravico do vode na boji
Jaz nisem v tekmi in 'imam pravico, da se izogibam vsem ostalim, ki tekmujejo'. Vseeno je dobra vaja - večinoma se motam - ne da bi oviral - okrog prve peterice.
Po vsakem plovu Odisej-ci menjajo barke - pred začetkom je bilo izžrebano, katero ima kdo na katerem plovu in vsak ima seznam 'svojih'. Vseh tistih devet bark je primerljivih - tudi ta, ki jo peljem jaz, je kljub oluščenemu delu gelcoata pod vodo vsaj pri tem vremenu čisto konkurenčna.
Treba bi bilo to zapisati malo prej - za tole se ne spomnim več, kako je šlo...
Bodoči zmagovalec. Milan ... mislim, da sem bil tu kljub izogibanju vsem pred njim.
Mi pa ni jasno, zakaj je številka 26. pred ciljem zvila sprednje jadro...
Še ena skupina v cilj
Virtuoz na klavirju? Ne, spet Milan - za drug plov seveda v drugi barki
No, zdaj ve, da je prvi v kvalifikacijah, in pelje po pivo, mislim.
Pogled na veslače, ki peljejo v cilj po 5 km (mislim da je to mini-maraton ali nekaj takega.
Po temle je bilo polnjenje želodcev in izračun ter določitev parov.
Izbrane so bile štiri barke in označena dva para (moder in rumen trak na vrhu jambora).
Nekaj slik z dvobojevalskega (match race) dela...
Tu pa tam se vračajo še kateri od veslačev
En par s štarta na prvo bojo, znak za štart tistih dveh je bil tretji barki znak za pripravo, na štiri minute bo treba zapeljati v predštartni protor - ampak kje je to bi bilo pa treba narisati...
Če sem si zapomnil prav, dve minuti pred štartom, in predštartnega prostora za štartno črto - tu bi bilo pričakovati iskanje prednostnega položaja ob štartu
Tu še ni videti nič takega,
Tu je desna barka na sliki na desnih uzdahl leva pa na levih in se je dolžna izogibati... ampak ti pes ti, naslednje slike prav štarta pa ni...
Štart - tu ni bilo nič hudo na tesno (da bi kdo koga prisilil v kak kazenski obrat) in plovba proti prvi boji...
Ponovim povezavo na
'Poročilo' enega od njih na njihovi strani z dobrim opisom, dobrimi fotkami 'dvobojevalnega' dela in rezultati vseh plovov in skupno.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...