V Planici je bilo vzdolž letalnice med odskočno mizo in 230 m postavljenih 10 ultrazvočnih 3D anemometrov, ki so merili vetrovne razmere. Podatki se preko WI-FI-ja prenašajo v naš računalnik. Anemometri so postavljeni levo in desno ob skakalnici.
V izračun vetrne izravnave se upoštevajo 3D podatki o vetru iz časa, ko je skakalec letel mimo določenega anemometra. Čas beleženja podatkov je 5 sekund pri vsakem anemometru, po 4 podatki na sekundo. Sekvenčno se torej zabeleži 200 podatkov o stanju vetra, ki so podlaga za izračun vetrne izravnave. Najprej se zabeležijo podatki o vetru iz prvega anemometra 20 m za odskočno mizo in potem sekvenčno z zamikom pribl 0,7 sekunde od vsakega naslednjega anemometra vse do zadnjega postavljenega pri 230 m dolžine.
V seštevek za izravnavo se upoštevajo le podatki iz anemometrov, ki jih je skakalec preskočil.
Planica
Moderatorji: moderator2, moderator
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Najlepša hvala za pojasnilo. Kaže, da ste že upoštevali, kar bi si lahko jaz mislil, verjetno pa še kaj, kar meni ni prišlo na misel
Moram pogledati lastnosti ultrazvočnih anemometrov - utegne kje priti prav...
Moram pogledati lastnosti ultrazvočnih anemometrov - utegne kje priti prav...
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti