Planica

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » Če Mar 26, 2015 09:20

V Planici je bilo vzdolž letalnice med odskočno mizo in 230 m postavljenih 10 ultrazvočnih 3D anemometrov, ki so merili vetrovne razmere. Podatki se preko WI-FI-ja prenašajo v naš računalnik. Anemometri so postavljeni levo in desno ob skakalnici.
V izračun vetrne izravnave se upoštevajo 3D podatki o vetru iz časa, ko je skakalec letel mimo določenega anemometra. Čas beleženja podatkov je 5 sekund pri vsakem anemometru, po 4 podatki na sekundo. Sekvenčno se torej zabeleži 200 podatkov o stanju vetra, ki so podlaga za izračun vetrne izravnave. Najprej se zabeležijo podatki o vetru iz prvega anemometra 20 m za odskočno mizo in potem sekvenčno z zamikom pribl 0,7 sekunde od vsakega naslednjega anemometra vse do zadnjega postavljenega pri 230 m dolžine.
V seštevek za izravnavo se upoštevajo le podatki iz anemometrov, ki jih je skakalec preskočil.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Mar 26, 2015 20:45

Najlepša hvala za pojasnilo. Kaže, da ste že upoštevali, kar bi si lahko jaz mislil, verjetno pa še kaj, kar meni ni prišlo na misel :lol: :lol: :lol:

Moram pogledati lastnosti ultrazvočnih anemometrov - utegne kje priti prav...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti