Z dojenčkom na čoln
Moderatorji: moderator2, moderator
Z dojenčkom na čoln
Pozdravljeni,
Zanima me kako in kdaj ste dali vaše otroke prvič (pri kakšni starosti) na čoln? Hvala vam za odgovore, vam bom hvaležen.
Lp,
Zanima me kako in kdaj ste dali vaše otroke prvič (pri kakšni starosti) na čoln? Hvala vam za odgovore, vam bom hvaležen.
Lp,
Z mojo hčerko smo šli prvič na barko pri dveh mesecih in to je bilo proti koncu Marca, nobenih problemov, samo ponoči smo gledali da ni bilo prehladno v barki.
Otroci so total prilagodljivi, tako da ti kar brez skrbi, pravijo tako da otrok ne komplicira starši so tisti, ki delajo paniko.
Otroci so total prilagodljivi, tako da ti kar brez skrbi, pravijo tako da otrok ne komplicira starši so tisti, ki delajo paniko.
right or wrong I am still the captain !
goahead napisal/-a:janadino napisal/-a:tri in pol mesece in pet mesecev.
Kaj bi to pomenilo da si dal enega takrat drugega pa takrat. Kako si jih pa zavaroval proti eventuelnim nezgodam? A si jim dal jopič?
Imel sem še manjšega gumenjaka kot sedaj, nekih strašnih razdalj nismo delali, smo pa se vseeno podilo okrog po otokih in zalivih, pa še na vreme smo gledali, da je bilo dosti dobro, pa nobenih problemov. Tudi od kolega otroke sem že vozil, pa še niso shodili, mislim da celo dva naenkrat.
Guma je guma, zaenkrat.
Mi pa prvič pri enem letu.
Obvezno jopič ter pri mamici na rokah!
Tamala je od šuba zaspala, kakor hitro smo se začeli premikat!
Obvezno pa vsa dodatna oprema, tudi kar ni predpisano za mala plovila (rakete....)
Ajde, ko si sam se že nekako znajdeš in počakaš, ko pa so na čolnu majhni otroci pa je lahko kaj hitro panika na krovu!
Letos imata 4 in 10 let pa se bosta med plovbo že veselo "sprehajali po čolnu"
Lp Dejan
Obvezno jopič ter pri mamici na rokah!
Tamala je od šuba zaspala, kakor hitro smo se začeli premikat!
Obvezno pa vsa dodatna oprema, tudi kar ni predpisano za mala plovila (rakete....)
Ajde, ko si sam se že nekako znajdeš in počakaš, ko pa so na čolnu majhni otroci pa je lahko kaj hitro panika na krovu!
Letos imata 4 in 10 let pa se bosta med plovbo že veselo "sprehajali po čolnu"
Lp Dejan
Kot sem že davno napisal tu na forumu. Z dojenčkom nobenih težav, potem se navadijo in vzljubijo barko. Sranje se pa začne pri 15-16-ih letih. Takrat se ti pa zmeša, ko jih gledaš
Vse je brez veze, pa interneta ni, pa : "Kaj pa je tle lepega?", ko jih pripelješ na Kornate itd, itd. Popizdiš.
Mi smo enkrat taveliko v Murterju izkrcali in via domov. Drugače bi mene izkrcali, pa samo drito v Idrijo, z unim lajbčom, k ma uzad knofe
Mi smo enkrat taveliko v Murterju izkrcali in via domov. Drugače bi mene izkrcali, pa samo drito v Idrijo, z unim lajbčom, k ma uzad knofe
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
goahead napisal/-a:Alora pravite, da ni nobene panike. Edino kar bo panično na barki bo moja žena. Mali bo pa užival
Pri tako majhnih otrocih bi ti le svetoval nekaj več previdnosti in priprav.
Preventiva je boljša kot kurativa.
Svetujem ti torej, da preveriš kaj bi lahko šlo teoretično narobe, ali je dovolj tekočine za vse za cel dan, hrana, plenice, krema za sončenje, senca, hiter dostop do bolnice, dejanska možnost za mobilno komuniciranje in na koncu vreme.
Ziher sem še kaj pozabil.
Dojenčki so se 9 mesecev prej varno zibali v maminem trebuščku tako, da jim bo plovilo zagotovo v veselje.
goahead napisal/-a:Drugače nisem mislil, da bom cel dan na čolnu z otrokom. Planiral sem da bi šel po 19 uri se malo peljat, se malo okopat in nazaj. Takrat je morej že mirnejše, hude vročine tudi ni,..... Skratka bolj na lagano.
Škoda! S takim načinom boš VELIKO zamudil. Vsaj probaj in boš videl da otroci res niso problem na čolnu. Pubertetniki - to je pa druga zgodba, ki se jo drugače rešuje
Midva sva našega morjeplovčka na čoln dala letos, star pa je leto in pol. Lani se nama je zdel premajhen za veter in snoce, ki ga na gumenjaku pokasiraš...
Bilo je super, mali je užival na polno. Tenda na guenjaku z malim otrokom je seveda obvezna oprema. Mali je TAKOJ ko je prišel na čoln dobil life jacket. Važno je da imaš dovolj vode, primerne hrane, kremo za sončenje 50+ in da veš kako se odzove na potencialni pik ose ali čebele.
Letos smo prišli v zaliv Meli na Cresu, os za popizdit, 50 na naš čoln, tako da smo najprej dobesedno zbežali ven. Ker je mali potencialni alergik in ker ne veva kaj bi se zgodilo če bi ga kaj pičilo me je bilo takrat res strah.
LP
Bilo je super, mali je užival na polno. Tenda na guenjaku z malim otrokom je seveda obvezna oprema. Mali je TAKOJ ko je prišel na čoln dobil life jacket. Važno je da imaš dovolj vode, primerne hrane, kremo za sončenje 50+ in da veš kako se odzove na potencialni pik ose ali čebele.
Letos smo prišli v zaliv Meli na Cresu, os za popizdit, 50 na naš čoln, tako da smo najprej dobesedno zbežali ven. Ker je mali potencialni alergik in ker ne veva kaj bi se zgodilo če bi ga kaj pičilo me je bilo takrat res strah.
LP
goahead napisal/-a:Alora pravite, da ni nobene panike. Edino kar bo panično na barki bo moja žena. Mali bo pa užival
S tem stavkom si povedal vse................otrok ni problem,probleme delajo mamice.
Pa da nebi mislu,da govorim na pamet...................tamala je rojena maja in poletje prživeli na jadrnici.
Julia je bila prvič na prijateljevi barki v 1. mesecu, zimo smo spustili, po 7 mesecu pa dokaj redno, kakor je pač čas dovoljeval.
V cockpitu sva ji naštimala bazenček, nalila vanj malo vode in potem je bilo pravo veselje. Temu je sledil nakup ustreznega obroča za plavanje, odločila pa sva se za Fredov obroč.
Potem sem razmišljal naprej: kako bo, ko bomo jadrali, ko bomo pristajali in kako zaščititi otroka, če slučajno pade v vodo. Dobil sem res profi life jacket za dojenčke. Najbolj pa sem si zapomnil opozorilo, da MI OTROK NE SME PASTI V VODO.
Ker je mala kar naenkrat začela plezati in lesti po vseh štirih, sem kupil mrežo, za nemoteno manevriranje in pristajanje pa sem si omislil gugalnik, ki ga preprosto obesim na bimini.
Nimam pa še izkušenj z večdnevno plovbo.
V cockpitu sva ji naštimala bazenček, nalila vanj malo vode in potem je bilo pravo veselje. Temu je sledil nakup ustreznega obroča za plavanje, odločila pa sva se za Fredov obroč.
Potem sem razmišljal naprej: kako bo, ko bomo jadrali, ko bomo pristajali in kako zaščititi otroka, če slučajno pade v vodo. Dobil sem res profi life jacket za dojenčke. Najbolj pa sem si zapomnil opozorilo, da MI OTROK NE SME PASTI V VODO.
Ker je mala kar naenkrat začela plezati in lesti po vseh štirih, sem kupil mrežo, za nemoteno manevriranje in pristajanje pa sem si omislil gugalnik, ki ga preprosto obesim na bimini.
Nimam pa še izkušenj z večdnevno plovbo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov