nastavitev - sinhronizacija karburatorjev (obala)
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
nastavitev - sinhronizacija karburatorjev (obala)
Pozdrav,
na svoji yamahi F80, bi rad nastavil / sinhroniziral karburatorje... Zanima me če je kakšen majstor na obali, ki se s tem ukvarja...(dosti je takšnih ki to naštelajo po "posluhu".. samo to nebi rad...)
Simptomi so, da motor na nizkih obratih "poskakuje" (trese).. (ne teče enakomerno)...
http://www.youtube.com/watch?v=uJ29qvUvZlg
lp
Peter
na svoji yamahi F80, bi rad nastavil / sinhroniziral karburatorje... Zanima me če je kakšen majstor na obali, ki se s tem ukvarja...(dosti je takšnih ki to naštelajo po "posluhu".. samo to nebi rad...)
Simptomi so, da motor na nizkih obratih "poskakuje" (trese).. (ne teče enakomerno)...
http://www.youtube.com/watch?v=uJ29qvUvZlg
lp
Peter
Nazadnje spremenil peterv6i, dne So Sep 29, 2012 21:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Zanimiva merilna naprava.Sicer jest to delam z manometri.Seveda pa jit tukaj rabiš 4.
Sicer pa nič posebnega za nastavit.Nisem pa to še delal na izvenkrmnih motorjih.
V manualu verjetno piše kakšni tlaki morajo biti in kateri vijak prestavljaš.
To je pa tudi vse.
Obilo zabave pri sinhroniziranju ti želim.
lp
Sicer pa nič posebnega za nastavit.Nisem pa to še delal na izvenkrmnih motorjih.
V manualu verjetno piše kakšni tlaki morajo biti in kateri vijak prestavljaš.
To je pa tudi vse.
Obilo zabave pri sinhroniziranju ti želim.
lp
acrobat napisal/-a:V manualu verjetno piše kakšni tlaki morajo biti
lp
PODtlak ni pomemben(in tudi nič ne piše), pomembno je, da je na vseh 4 enak.
Pri manometrih je tezava, ker niso dovolj natancni, veliko boljsi so na burdonove cevi(ne vem ali sem prav povedal) ali pa elektronski, ki pa so dragi za pop...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Ja na netu je kar nekaj teh naprav.. sicer večinoma iz ZDA...
Cena je nekje 60 USD..
so pa manometri in nekakšne "U" cevi če prav razumem..
To napravo bi se dalo tudi doma naredit.. 2 cevke iz merkurja noter kakšen "antifriz" da je lepo zeleno ali rdeče
...
Potem pa odvit 4 vijake na usisu in v vsak usis vstavit po 1 cevko..
Če prav razumem se pri delovanju vzpostavi "podtlak".. tisti karburator, ki bolj vleče posledično bolj dvigne tekočino v U cevi... Kadar vlečejo vsi enako potem je tekočina v "livelu".. je tako?
nekaj napravic:

Cena je nekje 60 USD..
To napravo bi se dalo tudi doma naredit.. 2 cevke iz merkurja noter kakšen "antifriz" da je lepo zeleno ali rdeče
Če prav razumem se pri delovanju vzpostavi "podtlak".. tisti karburator, ki bolj vleče posledično bolj dvigne tekočino v U cevi... Kadar vlečejo vsi enako potem je tekočina v "livelu".. je tako?
nekaj napravic:

- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Takšno cev sem si js naredil za mojga BMW boxerja nastavljat ker sem prej nastavljal z manometri pa nikol ni blo točno s to cevko gre pa u nulo. Je pa tak da če prklopiš gor nek zelo razštelan motor ti takoj ko užgeš on lepo popije ta antifriz in "merilne tekočine" ni več
tud to se mi je zadnjič naredlo...
mamaMicka napisal/-a:acrobat napisal/-a:V manualu verjetno piše kakšni tlaki morajo biti
lp
..elektronski, ki pa so dragi za pop...
Sicer bom to potreboval le občasno (za preverit) ampak.. Dalo bi se narediti tudi elektronskega... 4 podtlačne senzorje in en mikrokontroler da prebere vse 4 vrednosti in jih pošlje v pc.. Na pc-u pa se izriše nek "graf".. Ko so vsi štirje enaki pomeni da je zadeva umerjena..
Je pa res, da je senzor že sam po sebi drag (če se ne motim okrok 30-40 USD)...
Tole s cevkami je po moje še najbolj "easy" rešitev..
peterv6i napisal/-a:Ja na netu je kar nekaj teh naprav.. sicer večinoma iz ZDA...
Cena je nekje 60 USD..
To napravo bi se dalo tudi doma naredit.. 2 cevke iz merkurja noter kakšen "antifriz" da je lepo zeleno ali rdeče...
Tako je, za barvo raje uporabi bombico iz nalivnika.
Prvi, ponavadi spodnji karburator je kontrolni in tega se ne da nastavljati, nato nastavis 2. karburator (ker bati gredo v parih) nato se 4. in 3. Bos pa moral popravljati.
Če bos napravo kupoval imam jaz kontakt iz anglije.
peterv6i napisal/-a:Na nekem tujem forumu sem zasledil naj bi se to nastavljalo na 1100 obratov...
Tudi na kosovnici od Yamahe se vidijo "vijaki"..
malo nad štandgasom se nastavlja, obvezno prej ogreti motor na delavno temperaturo.
Jaz sem šel še malenkost dlje in sem sinhroniziral na 3800, na kolikor sem imel potovalko, vendar z home made aparatom verjetno ne bo slo, ker bo delal ze "vodne slapove". So pa razlike minimalne in se pomojem ne splača. Nastavljaj na 1100 in bo OK!
Marcel_Mastnak napisal/-a:Takšno cev sem si js naredil za mojga BMW boxerja nastavljat ker sem prej nastavljal z manometri pa nikol ni blo točno s to cevko gre pa u nulo. Je pa tak da če prklopiš gor nek zelo razštelan motor ti takoj ko užgeš on lepo popije ta antifriz in "merilne tekočine" ni večtud to se mi je zadnjič naredlo...
Kakih 10-20 cm, pred vplinjači se montirajo omejevalci. Gre za zelo enostavno stvar to je dodatna cev, ki ima le kak milimeter debelo luknjo.
POMEMBNO pa je, da so omejevalci vsi enako dolgi in tudi ostanek debele cevi do karburatorjev! Zaradi samega odziva skale!
peterv6i napisal/-a:pol pa nalijem bencin noter... da ne bo škode... (raje kot antifriz)..
Bog nedaj... Veš, bencin je gorivo in motor lahko ponori!
peterv6i napisal/-a:Verjetno se da te cevke kupit v kakšni trgovini za male živali (t komad, cevke za akvarije?)..
Tako je, od akvarija se dobijo tanke, z malo vecjim presekom pa tudi od gardene od zalivalnih sistemov.
Ce imas 5mm luknje na kolektorjih pa bodo problem čepi, ki jih prisravfaš v kolektor na katere natakneš cev! 6mm obstajajo od gardene! Zmeri prvo!
peterv6i napisal/-a:
Sicer bom to potreboval le občasno (za preverit) ampak.. Dalo bi se narediti tudi elektronskega... 4 podtlačne senzorje in en mikrokontroler da prebere vse 4 vrednosti in jih pošlje v pc.. Na pc-u pa se izriše nek "graf".. Ko so vsi štirje enaki pomeni da je zadeva umerjena..
Je pa res, da je senzor že sam po sebi drag (če se ne motim okrok 30-40 USD)...
Tole s cevkami je po moje še najbolj "easy" rešitev..
Ce je eden toliko je bolje, da kar kupis elektronskega, ki se ga pri nas dobi za 250€ pa se laptopa ne rabis.
Najbolj natancne so te cevi, vecja kot bo skala bolj je meritev natancna!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov