Problem...
Že ob nakupu so se mi pokrovi prostorov za hranjenje opreme zdeli precej mehki in so dobesedno pokali oz. ječali pod mojo težo. Mislil sem, da so bolj filigransko narejeni in nisem iskal pravega vzroka. Ko sem čoln pripeljal domov in se zadevi posvetil, sem ugotovil, da so pokrovi narejeni po sendvič sistemu poliester/vezana plošča/poliester. Postalo je očitno, da se je notranjost “razlaminirala” in da ne prenaša več strižnih napetosti. Torej se cela plošča obnaša kot skupek nepovezanih tankih plošč (furnirjev in laminatov). Iskal sem vzrok in ga našel v ključavnici.
Nekdo pameten, je vgradil ključavnice tako, da jih je poglobil. S tem sicer še ni nič narobe, vendar je pri tem prišel do vezane plošče v notranjosti. Ker si ni vzel dovolj časa, da bi z lakom, smolo ali kitom zaprl površino vezane plošče, je bil to idealen “bazenček” od koder je vezana plošča vlekla vodo…
Pričela se je demontaža pokrovov. Žena je z velikimi učki spremljala, kako se luštkan čolniček počasi »dezintegrira« in ga je vedno manj... Pogled v njenih očeh je govoril: »A pa bomo mi to še kdaj nazaj sestavili?« Na tovrstne poglede sem sicer občutljiv, a tokrat razumevajoč, saj njenga »desca« še ni videla v boju s tovrstnimi izzivi...
Odkrivanje posledic…
Ni mi preostalo drugega, kot da s kotno brusilko in tanko rezalno ploščo zarežem v notranji laminat in pokrove odprem z notranje strani.
V notranjosti me je čakalo lepo presenečenje, ki sem ga pospremil s konkretno salvo najsočnejših kletvic.
Vezana plošča je razpadla v snop gnilega furnirja...
Veliko furnirja se je odstranilo z ostrim dletom. Dobro se je videlo, da vezana plošča že v osnovi ni bila 100% prilepljena, ampak samo po »otočkih«.
Začuda je bila sredica pokrova dolgega bočnega prostora izdelana iz neke pene, vendar situacija ni bila nič boljša...