Zaščitna ograja
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Zaščitna ograja
Ker hoče charterist za namestitev zaščitne mreže na Bavario 36 računati 65 EUR, me zanima kje bi lahko kupil primerno mrežo za ograjo, verjetno tam nekje med 20-25m, širine cca 60 cm.
Dozdeva se mi, da bi lahko nakup mreže bil komaj kaj dražji kot najem, pa jo bom vsekakor rabil še vsaj dve sezoni, dokler najmlajša ne odraste.
Če pa kdo pozna koga, ki bi jo posodil za manj denarja, bi bila pa to tudi lahko dobra opcija.
Dozdeva se mi, da bi lahko nakup mreže bil komaj kaj dražji kot najem, pa jo bom vsekakor rabil še vsaj dve sezoni, dokler najmlajša ne odraste.
Če pa kdo pozna koga, ki bi jo posodil za manj denarja, bi bila pa to tudi lahko dobra opcija.
Ne rabiš mreže.
Majhni otroci se pa ja ne bojo sami plazili ali sprehajali po barki.
Jopič obvezen in body guard tudi.
Sem dal to obdobje skozi in mislim, da je mreža brez veze. Itak smo starši ves čas na preži za tamalimi.
Nisem ljubitelj preveč nepotrebne "navlake" na barki. Iz praktičnih razlogov.
Sem dal to obdobje skozi in mislim, da je mreža brez veze. Itak smo starši ves čas na preži za tamalimi.
Nazadnje spremenil Marchi, dne So Jul 13, 2013 09:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Marchi napisal/-a:Ne rabiš mreže.
Meni je pa mreža kar všeč. Sem jo imel tudi na prejšnji jadrnici in mi je prišla zelo prav. Predvsem je uporabna pri manjših plovilih, da ti stvari ne letijo v vodo. Uporabna je tudi pri pospravljanju klasične genove ali pa genakerja, da ti ne pade v vodo,.... Zdaj ko je pa barka mal zrasla, sem jo pa dal tudi zaradi otroka. Saj ga imaš skozi pod kontrolo vendar če bo mrežica samo enkrat pomagala mi ni škoda $$$$.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
-
Poletni veter
- Kapitan
- Kraj: Ljubljana
jaz sem veliko jadral, ko so bili otroci mali in sicer vedno brez nreže...ampak 65 eur se mi ne zdi veliko, yachting je pač draga zadeva..
otroke moraš privezati na barko, in sicer napelješ vrv po celi dolžini barke, nanjo pa pripneš otroke...ko jadraš morajo pa itak biti v kokpitu...pa 6 oči moraš imeti....ograja ti ne bo dosti pomagala..
boste pač manj jadrali pa se več kopali, če imaš male otroke pa bo za vse OK
otroke moraš privezati na barko, in sicer napelješ vrv po celi dolžini barke, nanjo pa pripneš otroke...ko jadraš morajo pa itak biti v kokpitu...pa 6 oči moraš imeti....ograja ti ne bo dosti pomagala..
boste pač manj jadrali pa se več kopali, če imaš male otroke pa bo za vse OK
Vrvi napelješ od prve, do zadnje bitve na vsaki strani. Boljše da uporabiš pas, ker je bolj varno, ko stopiš nanj.
Za slike, kako izgleda pa v google slike vpiši "Jackline" ali "Jackline on sailing boat" in tam dalje za več idej.
Par slik:
Moje mnenje:
Jackline je bolj primerno za slabo vreme in solo jadranja.
Otroci pa v lifejacket in med plovbo po palubi samo v spremstvu odraslega. Seveda odvisno tudi od starosti in vremena.
L.p.
Za slike, kako izgleda pa v google slike vpiši "Jackline" ali "Jackline on sailing boat" in tam dalje za več idej.
Par slik:
Moje mnenje:
Jackline je bolj primerno za slabo vreme in solo jadranja.
Otroci pa v lifejacket in med plovbo po palubi samo v spremstvu odraslega. Seveda odvisno tudi od starosti in vremena.
L.p.
-
Poletni veter
- Kapitan
- Kraj: Ljubljana
vihar, torej vrv napelješ od bitbe na prermcu do bitve na krmi....na to vrv pripnrš otroke z pasovi, ki so podobni kot jih imajo alpinisti....ta pas ima elastično vrv z vponko in s to vponko se pripneč na vrv... to uporabljajo tudi odrali za viharno morje, da ne padejo v vodo....te pasove pa ima vska barka in sicer toliko njih, za kolikor je jadrnica registrirana ; na moji jih je bilo 8 na barki 37 feet..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov