Križarjenja v letih 1977 -1981
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Križarjenja v letih 1977 -1981
Današnji deževni dan sem izkoristil, da sem skupaj sestavil nekaj Super 8 filmov, ki smo jih posneli na križarjenjih med leti 1977 in 1981 z našima prvima jadrnicama, Lupinico 1 in 2.
Tisti s Tomosovo kapico sem jaz. Posnetki so nastali večinoma v prvih dveh tednih avgusta, v največji sezoni. To imejte v mislih, ko boste gledali, koliko bark je bilo na morju in v zalivih.
Del ki je posnet na Unijah, je nastal po JZ nevihti, ko smo vedrili in čakali da burja preneha pihati. V posnetku se vidi, kako se del privezanih bark na pomolu umika, ker prihaja ladja. Vsak dan so to morali narediti dvakrat...
http://www.youtube.com/watch?v=rdqiGA9j ... e=youtu.be
Obilo užitkov..
Tisti s Tomosovo kapico sem jaz. Posnetki so nastali večinoma v prvih dveh tednih avgusta, v največji sezoni. To imejte v mislih, ko boste gledali, koliko bark je bilo na morju in v zalivih.
Del ki je posnet na Unijah, je nastal po JZ nevihti, ko smo vedrili in čakali da burja preneha pihati. V posnetku se vidi, kako se del privezanih bark na pomolu umika, ker prihaja ladja. Vsak dan so to morali narediti dvakrat...
http://www.youtube.com/watch?v=rdqiGA9j ... e=youtu.be
Obilo užitkov..
Super!!!
Tole je pa blo za tiste cajte. Juhuhu. Huj k danes famozni B pomol v lucijski marini.
Takrat je mel moj fotr GT402, pa smo mislel, da boga za jajca držimo, ko smo enkrat med dopustom šli iz Pakoštan okoli Kornata in nazaj. Vse v enem dnevu!
Tole je pa blo za tiste cajte. Juhuhu. Huj k danes famozni B pomol v lucijski marini.
Takrat je mel moj fotr GT402, pa smo mislel, da boga za jajca držimo, ko smo enkrat med dopustom šli iz Pakoštan okoli Kornata in nazaj. Vse v enem dnevu!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Marchi napisal/-a:Ste pa verjetno kar potovali nekaj časa od Istre do Kornatov, recimo.
V 3 tednih smo ponavadi prišli iz Portoroža (kjer smo imeli od 1978 privezane barke) do Kornatov in nazaj. Šele od leta 1984 smo šli tudi dalje proti jugu. Ker je bilo časa premalo, smo se od leta 1988 menjavali (fotr mi je zaupal barko, imel sem 20 let) tako da je šel eden v eno smer, drugi v drugo. Takrat smo se menjavali v Dubrovniku (do vojne).
-
deserteagle
- Kapitan fregate
Meni pa je zanimivo tudi to, kako so vse barke brez biminijev, vsi lepo na soncu cel dan, samo v kopalkah. Danes pa strehe, klobuki, UPF50+ majice itd... Predvsem otroci.
Propaganda ali je dejansko sonce bolj nevarno...
Vsekakor pa lepi posnetki. Jaz sem v tistih časih še "lulčkom po pesku", kot se reče
Propaganda ali je dejansko sonce bolj nevarno...
Vsekakor pa lepi posnetki. Jaz sem v tistih časih še "lulčkom po pesku", kot se reče
LP, Sodnick
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov