Izvenkrmni motor deluje samo pod zaugom
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Izvenkrmni motor deluje samo pod zaugom
Yamaha 3 konje, dvotaktni vžge in deluje samo pod zaugom. Ko ročico za zaug porinem nazaj notri nemudoma ugasne.
Prečistili smo uplinjač in dizo.
Motor prav tako ugasne tudi, ko mu zmanjšaš prosti tek.
Prečistili smo uplinjač in dizo.
Motor prav tako ugasne tudi, ko mu zmanjšaš prosti tek.
Tukaj gre verjetno za problem z zamašeno dizo prostega teka, ali pa je zamašen kakšen kanal v uplinjaču. Omenjaš čiščenje samo ene dize, verjetno gre za glavno. Odviti je treba vse dize in priključke, uporabiti sprej za čiščenje uplinjača ali pa dele potopiti v čisti bencin. Ne pozabiti na kanale in prehode v uplinjaču, na koncu pa temeljito prepihati uplinjač.
Na koncu, ko uplinjač sestaviš, je treba nastaviti zmes v prostem teku in primerne vrtljaje. Če ne bo v redu, preglej še plovec, da ne zapira prezgodaj in da se iglica ne zatika, kar pomeni prerevno zmes, zato motor deluje samo pod čokom.
Na koncu, ko uplinjač sestaviš, je treba nastaviti zmes v prostem teku in primerne vrtljaje. Če ne bo v redu, preglej še plovec, da ne zapira prezgodaj in da se iglica ne zatika, kar pomeni prerevno zmes, zato motor deluje samo pod čokom.
-
Daki
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Dodan kazalec na tole v kazalo BZ o motorjih in pogonu.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
-
branevrankar
- Višji štabni praporščak
Re: Izvenkrmni motor deluje samo pod zaugom
Imam podoben problem kot je opisan v prvem postu, le da imam jaz tohatsu 5 4 takten motor. Poskusal sem ocisiti vplinjac, vendar sta obe dizi "uniceni". Spodnjo sem nekako odvil in scistil, stranska je pa odlomljena. Je kaksna resitev za ven dobit, ali je bolje kupit kar drug vplinjač?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
branevrankar napisal/-a:...stranska je pa odlomljena. Je kakšna resitev dobiti dizo ven ali je bolje kupit kar drug vplinjač?
Glede na tvoje vprašanje, ko ni možno pričakovat relevantnega odgovora, saj ne vidimo detaljev, ki bi bili odločilni za PRAVILEN nasvet, bo zate verjetno najbolje, da kupiš kar drug vplinjač.
branevrankar napisal/-a:Imam podoben problem kot je opisan v prvem postu, le da imam jaz tohatsu 5 4 takten motor. Poskusal sem ocisiti vplinjac, vendar sta obe dizi "uniceni". Spodnjo sem nekako odvil in scistil, stranska je pa odlomljena. Je kaksna resitev za ven dobit, ali je bolje kupit kar drug vplinjač?
Hoj!
Več ali manj se da vsaka stvar dobiti ven, je pa treba imeti pravo orodje. Takšna orodja imajo skoraj vsi mehaniki, se jih pa da kupiti tudi v specializiranih trgovinah. Vsekakor bi jaz to zadevo dal popraviti nekemu finomehaniku.
Orodja za odvijanje pokvarjenih vijakov
-
branevrankar
- Višji štabni praporščak
Ojla
Motor je dva dni delal, potem pa je zacelo zalivati motor, sem se kar namucil z veslanjem, tako da sem dal coln iz vode ter danes peljem motor domov.
Ne bom kompliciral. 180€ me pride nov vplinjač, in bom vzel kar za 6hp tohatsu, po besedah uradnega serviserja je to edina razlika med 5 in 6 hp verzijo.
Motor je dva dni delal, potem pa je zacelo zalivati motor, sem se kar namucil z veslanjem, tako da sem dal coln iz vode ter danes peljem motor domov.
Ne bom kompliciral. 180€ me pride nov vplinjač, in bom vzel kar za 6hp tohatsu, po besedah uradnega serviserja je to edina razlika med 5 in 6 hp verzijo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov