HR izpit za barko pod HR zastavo?
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
da ne odpiram nove teme bom kar tu napisal
zasledil sem kar zanimiv clanek, ki pise o carterjih in izpitu na hrvaskem. na kratko;s plovilom, ki je registrirano pod hrvasko zastavo lahko pluje le oseba, ki ima hrvaski izpit za coln. to pomeni da vsi carteristi bi morali ali najeti skiperja ali narediti hrvaski izpit. to velja tudi za vse lastniske colne! tu je se pa celoten clanek http://www.revijakapital.com/navtika/cl ... lanka=1566
zasledil sem kar zanimiv clanek, ki pise o carterjih in izpitu na hrvaskem. na kratko;s plovilom, ki je registrirano pod hrvasko zastavo lahko pluje le oseba, ki ima hrvaski izpit za coln. to pomeni da vsi carteristi bi morali ali najeti skiperja ali narediti hrvaski izpit. to velja tudi za vse lastniske colne! tu je se pa celoten clanek http://www.revijakapital.com/navtika/cl ... lanka=1566
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Roman 1 napisal/-a:Ko sem lani iskal imformacije o pogojih za nakup plovila pod hrvaško zastavo, me je kapetan opozoril, da potrebujem hrvaški izpit, če hočem voziti pod njihovo zastavo. Torej to drži, če letos ni spremembe v zakonu.
Pa od kod vam to?? Kaj potem če si na rent a caru sposodim avto s hrvaško registracijo potrebujem tudi hr izpit??? Pa dajte ga no srat. To ne bo nikoli držalo!!!!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
bimbus napisal/-a:da ne odpiram nove teme bom kar tu napisal
Daj ga no srat Bimbus, to ne more nikakor držat. Pa če tudi predstavnik HR ministrstva na sejmu plovil v Biogradu/Nm, potrjuje obstoj tega zakona. Kaj ga serje ta klinc ko nima pojma, pa tudi minister sam kateri je podpisal omenjeni zakon. Tudi še en teleban, kateri ne ve, kaj je resnica. Sami norci vsi skupaj," mi " že vemo boljše.
LP
Ps; Roman 1, sedaj pa še ti govoriš neumnosti.
.
Pa še jaz svoj "piskrček" pristavim in .................
Ne vem kje naj začnem, ker je gradiva enostavno preveč.
Vinjeta oz, plovno dovoljenje velja eno leto od dneva nakupa, "dozvola za ronjenje" stane 2 400 Kun + članarina HRS-ju 100 kun, lahko pa kupiš samo letno, "ribolovne dozvole" pa ne moreš kupit letne ker je ni itd, itd, itd,...............................
Recimo-hipotetično- da je stvar primerljiva s smučanjem in da bi moral kupit letno "Karto" za Krvavec, ali Kranjsko goro, ali Mb Pohorje itd., če bi hotel smučat.
Kar se tiče Hrvaške kot države me ne čudi noben zakon, izjava politika ali lokalnega veljaka.
Povem vam, da sem živel 18(osemnajst) let na Hrvaškem od 1987-2005 in to v svoji nanovo zgrajeni hiši-z vsemi dovoljenji- in imel svojo firmo in HR zdravstveno in socialno zavarovanje, pa nismo prišli do tega ali lahko legalno stanujem kot lastnik ali kot turist v svoji hiši. Smešno in ironično!
Bomo o tem na kakšnem srečanju kakšno rekli.
Pa je to samo ena od anomalij sodobne HR.
Jaz se jim ne čudim in ne upam it stavit za eno malo pivo, na katerokoli novico, zakon, predpis, uredbo in bogvemkajše, ker bom zgubil stavo.
Zame so ljudje v redu in tudi poslovno še kar, ko pa pride malo, majčkeno politike oz MI-VI, ali NAŠI-VAŠI, pa odpove vsaka logika itd,...........
Majo pa srečo tile naš sosedje, ker ............................
Neverendingstory!
Pa LP
Pa še jaz svoj "piskrček" pristavim in .................
Ne vem kje naj začnem, ker je gradiva enostavno preveč.
Vinjeta oz, plovno dovoljenje velja eno leto od dneva nakupa, "dozvola za ronjenje" stane 2 400 Kun + članarina HRS-ju 100 kun, lahko pa kupiš samo letno, "ribolovne dozvole" pa ne moreš kupit letne ker je ni itd, itd, itd,...............................
Recimo-hipotetično- da je stvar primerljiva s smučanjem in da bi moral kupit letno "Karto" za Krvavec, ali Kranjsko goro, ali Mb Pohorje itd., če bi hotel smučat.
Kar se tiče Hrvaške kot države me ne čudi noben zakon, izjava politika ali lokalnega veljaka.
Povem vam, da sem živel 18(osemnajst) let na Hrvaškem od 1987-2005 in to v svoji nanovo zgrajeni hiši-z vsemi dovoljenji- in imel svojo firmo in HR zdravstveno in socialno zavarovanje, pa nismo prišli do tega ali lahko legalno stanujem kot lastnik ali kot turist v svoji hiši. Smešno in ironično!
Bomo o tem na kakšnem srečanju kakšno rekli.
Pa je to samo ena od anomalij sodobne HR.
Jaz se jim ne čudim in ne upam it stavit za eno malo pivo, na katerokoli novico, zakon, predpis, uredbo in bogvemkajše, ker bom zgubil stavo.
Zame so ljudje v redu in tudi poslovno še kar, ko pa pride malo, majčkeno politike oz MI-VI, ali NAŠI-VAŠI, pa odpove vsaka logika itd,...........
Majo pa srečo tile naš sosedje, ker ............................
Neverendingstory!
Pa LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Fantje TO DRŽI!!!
Za sedaj so delali izjemo, menda pa se sedaj nekaj "kurčijo", da bodo začeli to tudi kontrolirati. Če imaš HR registracijo, potem brez ugovarjanja potrebuješ Hr izpit! Ni logike, vendar vsak glupi uradnik te lahko kadarkoli kaznuje, uradno si v prekršku!!!
No do sedaj so popolnoma tolerirali zadevo pri charter-ju, vendar tudi za to piše, da rabiš HR izpit oziroma izpit, ki ga HR priznava!!! In Slovenije ni na seznamu!!! Tudi Nemčije, tudi Avstrije, tudi Italije NI na njem... So pa na seznamu izpitov, ki jih priznavajo mislim da Slovaški in še nekaj ostalih...
Ja NEVER ENDING STORY... To so pač naši južni sosedje. Ko mora bogi Slovenček plačati vinjeto za 365 dni, da se s svojo gumico 10 dni vozi po morju je vse OK, ko pa morajo Hrvatje plačati nalepko za avtocesto, je pa cel halo, primorci bi rekli kažin... Ehhh.
LP
Za sedaj so delali izjemo, menda pa se sedaj nekaj "kurčijo", da bodo začeli to tudi kontrolirati. Če imaš HR registracijo, potem brez ugovarjanja potrebuješ Hr izpit! Ni logike, vendar vsak glupi uradnik te lahko kadarkoli kaznuje, uradno si v prekršku!!!
No do sedaj so popolnoma tolerirali zadevo pri charter-ju, vendar tudi za to piše, da rabiš HR izpit oziroma izpit, ki ga HR priznava!!! In Slovenije ni na seznamu!!! Tudi Nemčije, tudi Avstrije, tudi Italije NI na njem... So pa na seznamu izpitov, ki jih priznavajo mislim da Slovaški in še nekaj ostalih...
Ja NEVER ENDING STORY... To so pač naši južni sosedje. Ko mora bogi Slovenček plačati vinjeto za 365 dni, da se s svojo gumico 10 dni vozi po morju je vse OK, ko pa morajo Hrvatje plačati nalepko za avtocesto, je pa cel halo, primorci bi rekli kažin... Ehhh.
LP
[color=red]Me že dolgo ima, pa naj bo sedaj.
POZOR !
Vsebino lahko pogleda kdor hoče. Je namenjena zgolj učenju zgodovine in zemljepisa.
Nimam namena razburjat domoljubov na eni in podpihovat domoljube na drugi strani.
Je samo učna snov, iz leta 1853.
Čez nekaj časa dobim in objavim novejše stanje, iz leta 1958.
Mirne živce. [color=red]
Iz police: http://atilone.moj-album.com/
Taka je zgledala naša država, preden so jo začeli PAPAT z vseh strani !
danes, 08:50
Slovenija, leta 1853. Kaj ne , da je bila lepa.
danes, 08:49
Ja, tudi to je bila Slovenija !
Leto 1853 !
danes, 08:4[color=red]
POZOR !
Vsebino lahko pogleda kdor hoče. Je namenjena zgolj učenju zgodovine in zemljepisa.
Nimam namena razburjat domoljubov na eni in podpihovat domoljube na drugi strani.
Je samo učna snov, iz leta 1853.
Čez nekaj časa dobim in objavim novejše stanje, iz leta 1958.
Mirne živce. [color=red]
Iz police: http://atilone.moj-album.com/
Taka je zgledala naša država, preden so jo začeli PAPAT z vseh strani !
danes, 08:50
Slovenija, leta 1853. Kaj ne , da je bila lepa.
Ja, tudi to je bila Slovenija !
Leto 1853 !
danes, 08:4[color=red]
Nazadnje spremenil atilone, dne To Dec 09, 2008 08:38, skupaj popravljeno 3 krat.
Jaz pa ne mislm, ampak mislim, da če kateri, koliko toliko razgledan zemljan hoče sodelovat pri kakšni debati, mora potek debate prebrat od začetka ( tudi str. 1 ) in če ima tak zemljan koliko toliko , vsaj do spodnje dovoljene meje, visok IQ, bo vedel prebrat in razumet stvari katere so napisane, tudi bistvo pisanega. Drugače je res škoda časa, da prebira in še komentira stvari , katere ne razume.
Kaj se pa tiče mojega prjatla ( sem napisal sicer kolega, ker se mi zdi prjatu, malo bolj TOPEL odnos, no ja saj veš ) , tega hobi- zgodovinarja, pa ni on v ospredju , drugače bi dal link do njegove slike, ampak je v ospredju dokumentacija, katere lastnik je sedaj on. Pa tudi njegovo ime in priimek ni Peter Kozler, kateri je izdajatelj oz. avtor tega zemljevida iz leta 1853.
Forum pa je kar ta pravi za taka vprašanja, ker Forum Planšar, Ali pa Forum Istospolno usmerjenih, nista na udaru HR zakonodaje o pomorstvu in izpostavljena njihovim šikaniranjem morjeplovcev.
Hm, če boš to razumel , ne vem, imam pa upanje, ker sem po naravi optimist.
Kaj se pa tiče mojega prjatla ( sem napisal sicer kolega, ker se mi zdi prjatu, malo bolj TOPEL odnos, no ja saj veš ) , tega hobi- zgodovinarja, pa ni on v ospredju , drugače bi dal link do njegove slike, ampak je v ospredju dokumentacija, katere lastnik je sedaj on. Pa tudi njegovo ime in priimek ni Peter Kozler, kateri je izdajatelj oz. avtor tega zemljevida iz leta 1853.
Forum pa je kar ta pravi za taka vprašanja, ker Forum Planšar, Ali pa Forum Istospolno usmerjenih, nista na udaru HR zakonodaje o pomorstvu in izpostavljena njihovim šikaniranjem morjeplovcev.
Hm, če boš to razumel , ne vem, imam pa upanje, ker sem po naravi optimist.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov