lani sem opravila izpit za voditelja čolna in letos še VHF GMDSS, tako da je padla odločitev, da bom tokrat jaz keptn (ha ha, Dalmatinci se zgražajo). Kakorkoli, vreme nama je bilo naklonjeno in srečno smo se vrnili v matično luko.
Začelo se ni ravno obetavno, saj nas je na trajektu Zadar - Brbinj pričakal "olujni" jugo
Crometeo je o tem pojavu objavil sledeči zapis
Na poti smo srečali le to jadrnico, ki se je borila z valovi
Na Velem Ratu je bila cesta, ki vodi v marino in parking pod vodo, tako da je trajalo par ur, da smo lahko prtljago iz avta prenesli na barko. Ampak, no problem, itak smo na dopustu in se nam nikamor ne mudi. Čez noč je jugo ponehal in naslednji dan smo uredili vse potrebno za akcijo. Večer nam je postregel s kičastim sončnim zahodom
V soboto, 18.6. zgodaj izplujemo. V Panteri je bil zasidran tale Pershing
Naš cilj današnjega dne je Telašćica. Ni neke gužve po poti
srečamo pa delfine z mladičem
V Telašćici vse po starem, malo prometa, boje prazne, še tale sladoredar ni imel veliko prometa
Napoved za naslednji dan ni ravno obetavna, zato se odločimo, da ostanemo v Telašćici še en dan. In res se kmalu zgrnejo oblaki nad nas, tudi bliska in grmi, ampak nič hudega, gre hitro mimo
Nas pa naslednje jutro pričaka pravljično. Bonaca in par oblačkov. Hitro se odvežemo in via na jug. Skozi Malo Proverso se odločimo, da bomo pluli med Žutom in Kornatom. Brezvetrje in bonaca rišeta krasne motive za fotografiranje
Na jugu Kornatov se prične počasi jačat maestral. Naš današnji cilj je Kakanj.
Arrivano i nostri
Kakanj, v uvali Borovnjaci se vežemo na bojo. Cena 150kn, smeti ne pobirajo, kao nimajo dovoljenja. Mah
Naslednji dan pičimo na Prvić, v Prvić Luka. Meni je ta kraj že ob prvem obisku ostal v lepem spominu in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Vežemo se na bojo, cena 112kn.
Ostanemo dva dni.
Naša naslednja postaja je uvala Tratinska na Žirju. Vreme je ugodno in gremo po južni strani otoka.
150kn na noč (tudi tu smeti kao ne smejo odnašati) smo pa dobili 1/4 (1,5kg) še toplega hlebca kruha izpod peke. Mnjam
Štartamo zgodaj. Cilj Telašćica. Plujemo do Kornatov, srečamo full delfinov, a so daleč za dobro fotko. Tudi ribičev ne manjka
V Telašćici pa naletimo na tegale
Počasi se prvi del našega potepanja bliža koncu, mi pa moramo še k Tini v Vodenjak
V ponedeljek pa spet na sever do Molata, za nami se že bliska, a nas ne ulovi, čeprav smo počasni
Današnji sončni zahod
Pa še naša barčica. Zdaj jo imamo že tretje leto, pa nam sploh še ni premajhna
Nisem dobra z besedami, upam, da so vam fotke povedale, da smo se imeli full dobro, a kar je najlepše, sploh še ni konec
lp
Katjuša