Ker sem ravno v zagonu z opremljanjem barke, sem razmišljal o klima napravi, katera bi delovala kot kombinacija gretje - hlajenje
Ali ima kdo izkušnje glede montaže in delovanje le te opreme
Že vnaprej hvala
Klima - Gretje
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Tudi jaz ne bi več brez nje, montirali so mi jo v Amarju, hladi in greje odlično. Mislim pa da je tale: (9500btu)
http://www.svb.de/out/1/html/0/catalog/s_143.pdf
lpg
http://www.svb.de/out/1/html/0/catalog/s_143.pdf
lpg
https://medisken.si
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
pozdrav!
Vsak, ki ima 5 minut lahko vgradi ali izvede zagon opreme, ki je kupljena pri svb.de... pogoj je edino, da je barka na suhem med montažo delov, ki so vezani na izmenjavo vode.
Pazite na podatke o zagonu in polnjenju kompresorja!!!
Zato priporočam, da če se podajate na ta pota namestite več, kot je potrebno lukenj za izmenjavo slane vode, ker lahko naknadno vedno priključite uporabnike. (hladilnik, zamrzovalnik, klima,...)
Princip je enak kot pri navadnih toplotnih črpalkah. Samo lokacija je bolj južno.
Vsak, ki ima 5 minut lahko vgradi ali izvede zagon opreme, ki je kupljena pri svb.de... pogoj je edino, da je barka na suhem med montažo delov, ki so vezani na izmenjavo vode.
Pazite na podatke o zagonu in polnjenju kompresorja!!!
Zato priporočam, da če se podajate na ta pota namestite več, kot je potrebno lukenj za izmenjavo slane vode, ker lahko naknadno vedno priključite uporabnike. (hladilnik, zamrzovalnik, klima,...)
Princip je enak kot pri navadnih toplotnih črpalkah. Samo lokacija je bolj južno.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
gabr napisal/-a:Ko sem doma montiral toplotno črpalko, sem za to porabil 1500eur z 300L bojlarjem. Mašina mi hladi prostor in ogreva vodo do 60st. Ali je vredno vključiti to mišljenje glede na navtiko.
... zelo podobno, vendar doma lahko imaš TČ, ki je slabe kvalitete, pa bo vseeno delovala ok, medtem, ko na morju potrebuješ vrhunsko izvedbo in enako montažo.....
Doma ti hladi prostor, medtem, ko ti bo na morju delovala s pomočjo morske vode.
PS.. ne vgrajuj komponent, ki so namenjene domači montaži, vedno glej na to, da je morje morje in potrebuje temu primerno kvaliteto!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
Ja jasno. Vendar vso to vrhunskost lahko vidiš pri samih izdelavah plovil. (hoby programi..) Jasno pa je za to vse krivo morje.
Načeloma pa OK, raje po lažji poti do preverjenih izdelkov. Načeloma pa doma TČ obratuje 3-5h dnevno BP, na barki pa sami vemo....
Se pa strinjam da glede na prostor in funcionalnost, kos plasike zahteva obilo več inovativnosti in iznajdlivosti.
Verjetno se bom odločil za webasto model, z prezračevanjem....
Thanks
Načeloma pa OK, raje po lažji poti do preverjenih izdelkov. Načeloma pa doma TČ obratuje 3-5h dnevno BP, na barki pa sami vemo....
Se pa strinjam da glede na prostor in funcionalnost, kos plasike zahteva obilo več inovativnosti in iznajdlivosti.
Verjetno se bom odločil za webasto model, z prezračevanjem....
Thanks
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Klima je klima, ki greje in hladi. Webasto pa samo greje in zanj potrebuješ 12V in pogonsko gorivo. Za klimo potrebuješ napetost 220V in če nimaš agregata, lahko klimo uporabljaš samo v marini.
Klima je res OK, samo preglasna je, razen če nimaš plovila od 45 feetov naprej in zelooo dobre izolacije.
Odločitev je tvoja.
LP
Klima je res OK, samo preglasna je, razen če nimaš plovila od 45 feetov naprej in zelooo dobre izolacije.
Odločitev je tvoja.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
No naj bo tukaj moj prvi post,sicer forum prebiram že kr nekaj časa.Naj se na hitro tudi predstavim sem doma iz portoroža obožujem morje in vse kar plava na morju in pod morjem.profesionalno se ukvarjam z klimatskimi napravami in hladilniki na plovilih.
Klimatska naprava na plovilu je zelo podobna tistim hišnim samo da je drugače skonstruirana.Kot je napisal DR.E ni res da lahko vsak ki ima pet minut instalira tako napravo.Compact izvedbo mogoče jo instalira vsak laik ma deljene izvedbe pa nikakor.
Potrebno je posebno orodje,vakumska črpalka,hladilni medij,dovoljenje in certifikat iz strani ARSO in se bi lahko našteval.
Pri izbiri klimatskih naprav za plovila ne gledat samo cene in količino BTU-jev
Na kvaliteto klimatske naprave vpliva dosti podatkov ki jih kupec dosti krat ne pozna.zato priporočam da se pred nakupom posvetujete z serviserjem ne pa z trgovcem.
No če pa bo kod rabil kakšno informacijo...tukaj smo.
Klimatska naprava na plovilu je zelo podobna tistim hišnim samo da je drugače skonstruirana.Kot je napisal DR.E ni res da lahko vsak ki ima pet minut instalira tako napravo.Compact izvedbo mogoče jo instalira vsak laik ma deljene izvedbe pa nikakor.
Potrebno je posebno orodje,vakumska črpalka,hladilni medij,dovoljenje in certifikat iz strani ARSO in se bi lahko našteval.
Pri izbiri klimatskih naprav za plovila ne gledat samo cene in količino BTU-jev
Na kvaliteto klimatske naprave vpliva dosti podatkov ki jih kupec dosti krat ne pozna.zato priporočam da se pred nakupom posvetujete z serviserjem ne pa z trgovcem.
No če pa bo kod rabil kakšno informacijo...tukaj smo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov