ŠE ENA NESREČA - PREDSEZONSKA
Moderatorji: moderator2, moderator
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
ŠE ENA NESREČA - PREDSEZONSKA
Poletje se še ni začelo, pa iz Hrvaške že poročajo o nesreči na morju, ki jo je zakrivil slovenski državljan. Prestižna yahta je ob trku v otok "poletela" 30 metrov.
Prestižna yahta Alena 56 v nesreči na morju, do katere je prišlo v Pašmanskem kanalu v soboto okoli 19. ure, je bil 35-letni Kranjčan lažje poškodovan, poroča Slobodna Dalmacija.
Za krmilom 17,5-metrske yahte Alena 56 je nasedel na otoček Kozina ob Vrgadi. Slovenec jo je odnesel s podplutbami in praskami na nogi. Okoli 19.45 so na kraj prišli reševalci Luške kapitanije Zadar, ki so ga prepeljali v Biograd na Moru, kjer so ga z reševalnim vozilom odpeljali v zadrsko bolnišnico. Po zdravniški oskrbi so skiperja spustili domov.
Do nesreče naj bi prišlo zaradi neprevidnosti pri navigaciji. Skiper naj bi namreč na poti iz zadrske marine Borik proti Trogirju uporabljal le GPS napravo, ki praviloma ni primerna za navigacijo na morju. Med trkom ob otoček je yahta ''poletela'' 30 metrov na kopno, kjer je tudi ostala.
http://www.barkun.hr/index.php/20090301 ... ozina.html
PS - zelo nenavadno, v soboto zvečer???, razen če ne more več plačevati leasinga pa je po "pomoti" .......
Prestižna yahta Alena 56 v nesreči na morju, do katere je prišlo v Pašmanskem kanalu v soboto okoli 19. ure, je bil 35-letni Kranjčan lažje poškodovan, poroča Slobodna Dalmacija.
Za krmilom 17,5-metrske yahte Alena 56 je nasedel na otoček Kozina ob Vrgadi. Slovenec jo je odnesel s podplutbami in praskami na nogi. Okoli 19.45 so na kraj prišli reševalci Luške kapitanije Zadar, ki so ga prepeljali v Biograd na Moru, kjer so ga z reševalnim vozilom odpeljali v zadrsko bolnišnico. Po zdravniški oskrbi so skiperja spustili domov.
Do nesreče naj bi prišlo zaradi neprevidnosti pri navigaciji. Skiper naj bi namreč na poti iz zadrske marine Borik proti Trogirju uporabljal le GPS napravo, ki praviloma ni primerna za navigacijo na morju. Med trkom ob otoček je yahta ''poletela'' 30 metrov na kopno, kjer je tudi ostala.
http://www.barkun.hr/index.php/20090301 ... ozina.html
PS - zelo nenavadno, v soboto zvečer???, razen če ne more več plačevati leasinga pa je po "pomoti" .......
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Eno mesto več v marini..
tukaj pa je link do ladijskih podrobnosti...
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=63816
Vem pa da so ta plovila več ali manj privezana tam in čakajo na svojega lastnilka...banko!
tukaj pa je link do ladijskih podrobnosti...
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=63816
Vem pa da so ta plovila več ali manj privezana tam in čakajo na svojega lastnilka...banko!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Mitja P napisal/-a:A ste videli tale komentar na koncu članka?
![]()
![]()
![]()
Bolje da se slovenci drže planinarenja jer gdje da u onoj kadi od mora steknu navigacijske sposobnosti .Šteta otoka.
Sem jim že odgovoril na to. Vendar se nisem predstavil kot Slovenc, ker bi verjetno cenzura hitro bila aktivna ( Duschan).
LP
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
DR.E, meni se zdi da tu ne gre za nastopaštvo. Te Alene ne moreš kar tako prodati, leasing obrok je verjetno skoraj velikanski in zato da dobiš vsaj nekaj svojega vložka, se pač s čelado in ščitniki zapelješ na premišljeno mesto, tako da letiš 30 m po zraku!
Tudi skipper se tu zamenja, človeku pa se plača. Saj poznate zavarovalniške goljufije z avti in "nesrečami - totalkami"?
LP
Tudi skipper se tu zamenja, človeku pa se plača. Saj poznate zavarovalniške goljufije z avti in "nesrečami - totalkami"?
LP
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Novinec....
Saj ne pravim, da gre v tem primeru za nastopaštvo... itak so lahko vse žive možnosti vključene, lahko celo, da je spregledal otok.. ker pri vrgadi se hodimo kopat z otroci, ker je daleč na okoli del plaže, ki ima pesek, neposredno zraven je otoček Artina, ki je če si se kdaj peljal mimo kar velik, skratka, ga bi težko spregledal, otoček kozina je pa še neprimerno večji, pokaže pa ga vsaka navigacija.
Ker pa je barčica iz "moje" marine lahko z gotovostjo trdim, da je bila lani izkoriščena zelo slabo...
Saj ne pravim, da gre v tem primeru za nastopaštvo... itak so lahko vse žive možnosti vključene, lahko celo, da je spregledal otok.. ker pri vrgadi se hodimo kopat z otroci, ker je daleč na okoli del plaže, ki ima pesek, neposredno zraven je otoček Artina, ki je če si se kdaj peljal mimo kar velik, skratka, ga bi težko spregledal, otoček kozina je pa še neprimerno večji, pokaže pa ga vsaka navigacija.
Ker pa je barčica iz "moje" marine lahko z gotovostjo trdim, da je bila lani izkoriščena zelo slabo...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
Sprejmem in spoštujem kritike. Ne prenašam pa krivičnosti, neresničnih natolcevanj in neresničnih obtožb. Radi tega sem v življenju že dosti krat naje... , ampak kaj se tega tiče, imam miren spanec pa v ogledalo se tudi lahko gledam ( ampak ne predolgo
).
Kaj ima naš "lavor" morja z tem skiperjem ? Sem pa hotel nalimat prispevek od Hrasta, z našimi pomembnimi in velikimi pomorščaki, pa verjetno tale ne bi razumel tega, če bi sploh objavili administratorji.
Smo takšni in onakšni. Jaz sem pač takšen
, ali pa
.
LP
Kaj ima naš "lavor" morja z tem skiperjem ? Sem pa hotel nalimat prispevek od Hrasta, z našimi pomembnimi in velikimi pomorščaki, pa verjetno tale ne bi razumel tega, če bi sploh objavili administratorji.
Smo takšni in onakšni. Jaz sem pač takšen
LP
atilone napisal/-a:Mitja P napisal/-a:A ste videli tale komentar na koncu članka?
![]()
![]()
![]()
Bolje da se slovenci drže planinarenja jer gdje da u onoj kadi od mora steknu navigacijske sposobnosti .Šteta otoka.
Sem jim že odgovoril na to. Vendar se nisem predstavil kot Slovenc, ker bi verjetno cenzura hitro bila aktivna ( Duschan).
LP
Tudi jaz sem vsako leto na Vrgadi vsaj 5 krat, zato mi ni jasno kako je lahko tu nabasal na otok, saj je nemogoče da ne bi bil v tem labirintu za "bilanco" pri taki hitrosti, da naj bi letel 30m na suho.
Res pa je da se ne razumem preveč na velike barke.
Atilone, saj je vredi da si takšni pa drugačni, drugači bi bilo brez veze.
Res pa je da se ne razumem preveč na velike barke.
Atilone, saj je vredi da si takšni pa drugačni, drugači bi bilo brez veze.
Guma je guma, zaenkrat.
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Ja Dr.E. vem kje je to, ampak nikoli se nisem ustavil tam, je pa za mene to otok, ki ga nikakor ne moreš spregledati in kot pravi Nemo, upajmo, da ni bil pijan, pa kar koli je že hotel ali pa je želel narediti.
Kozina je majhen nenaseljen otoček v šibeniškem arhipelagu. Otoček leži severno od Vrgade, od katere je oddaljen okoli 1 km in Pašmanom. Površina otočka meri 0,063 km². Dolžina njegove obale je 1,04 km. Najvišji vrh je visok 26 mnm.
žal je slika majhna a otok 26 m visok! No ja, naj bo kakor kdo hoče, vsi pa imamo svoje mnenje.
lp
Kozina je majhen nenaseljen otoček v šibeniškem arhipelagu. Otoček leži severno od Vrgade, od katere je oddaljen okoli 1 km in Pašmanom. Površina otočka meri 0,063 km². Dolžina njegove obale je 1,04 km. Najvišji vrh je visok 26 mnm.
žal je slika majhna a otok 26 m visok! No ja, naj bo kakor kdo hoče, vsi pa imamo svoje mnenje.
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta