Ljubljenčki na plovilih
Moderatorji: moderator2, moderator
Ljubljenčki na plovilih
Na forumu sem sicer iskal, če se je o tem kaj pisalo ampak sem bil neuspešen. Zanima me namreč ali ima kdo od vas na plovilu psa? Vem da so določena pravila, kje naj bi bil privezan ipd. Najina je sicer majhna, tako da bo imela precej za sprehajat (bom dal mrežo po ograji naokoli), me pa vseeno zanima če ima kdo praktične izkušnje s tem.
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Moj kolega ima ....... ma ne,.... njegova žena ima šest let starega višavca. Pes socializiran, zna potrpet, vode se boji ampak kaj če, plava s pasjim obročem,..... Uporabiš tender pa na obalo, če si v zalivu, če si v marini, si tako ali tako na obali. Kolega zadovoljen če je pes tiho in je žena zadovoljna. Mogoče še najbolj moti mene, ko njegova žena kliče psa: "pridi k mamici."
Osebno ne vidim problema, če se morjeplovec za to odloči. Sam naj presodi ali je to "matrarija" za oba, ali za enega ali drugega,.... za njega ne moremo vedeti kaj si misli.
Tex, mačka na pomolu????? Kaj pa psi? Imate potem mačje in pasje dirke po Červarju????
Če bi moja psica vidla mačko..... bi letele deske od pomola po luftu
LP

Osebno ne vidim problema, če se morjeplovec za to odloči. Sam naj presodi ali je to "matrarija" za oba, ali za enega ali drugega,.... za njega ne moremo vedeti kaj si misli.
Tex, mačka na pomolu????? Kaj pa psi? Imate potem mačje in pasje dirke po Červarju????
Če bi moja psica vidla mačko..... bi letele deske od pomola po luftu
LP
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
Tudi pri nas imamo psa in to ogromnega (socializiranega) še vedno pa ima nekaj pasjih navad. V marini so se ga že navadli saj je znami že deveto leto in ga hodijo gledat z vseh pomolov.
Je pa to tudi velika obveza, barko parkirano vedno z dostopom do kopnega ali tender, veliko sence ...
Pa še na spuščene cucke je treba paziti, ker nikol ne veš kje ga srečaš.
Je pa to tudi velika obveza, barko parkirano vedno z dostopom do kopnega ali tender, veliko sence ...
Pa še na spuščene cucke je treba paziti, ker nikol ne veš kje ga srečaš.
Frajtonerca je prava stvar...
Frikmusic, enkrat beseda pes enkrat pa beseda cucek
Za vse smo krivi lastniki in ne psi. Mene tudi motijo razni klateži pa vendar niso psi krivi, ampak butasti lastniki, ki jih pripeljejo na dopust potem pa jih tam pustijo, poznam ogromno primerov.
Vem da nima veze s to temo ampak.........
Za vse smo krivi lastniki in ne psi. Mene tudi motijo razni klateži pa vendar niso psi krivi, ampak butasti lastniki, ki jih pripeljejo na dopust potem pa jih tam pustijo, poznam ogromno primerov.
Vem da nima veze s to temo ampak.........
Guma je guma, zaenkrat.
- Bojan 1962
- Kapitan
- Kraj: Stična
Jaz nimam psa ,pa tudi cucka ne. V marini pa jih je kar nekaj a lahko povem da se ljudje na tvojega cucka-psa-đukelo, nikoli ne navadijo. To je nasilje nad ljudmi , če že imaš psa ga imej na barki in nikakor ne na pomolu, če pa slučajno začne bevskat ali lajat pa odveži in pojdi.....Barko mislim. Toleriram brez težav kričanje otrok, malo težje mi pade vreščanje pijanih osebkov, a potikanje odvezanih psov bi me lahko navedlo do tega da razumem serijske morilce (lastnikov psov ), morda bi celo kaj plačal...
pa brerz zamere
lp
pa brerz zamere
lp
Včasih je bolje imeti mir,kot imeti prav
.
Kakšne so predstave o živalih in sobivanja z ljudmi, je stvar posameznikov.Moja psička na barki
lepo spi v svoji postelji.
Opazuje okolico.
Se včasih hoče nosit.
Igra se z drugimi psi.
Spi s kapitanom popoldne-siesta.
Še kar nekaj je tega.
Se strinjam z vsemi, da zna bit moteče, zoprno in še kaj hujšega če se v naš "mir-počitek-dopust" vrine en "cucek".
Prvo mora lastnik poskrbet, da ne moti druge. Če ti pa dajo vedet, da jih ne moti, ko jih pride pogledat je pa v redu. Sam nimam negativnih izkušenj s sosedi v marini. Rekel mi še ni nihče, da ga pes moti, oz. se dostikrat poigrajo z njo in podobno. Ne puščam pa je brez nadzora, da bi prosto stikala okoli drugih gostov. Morda je boljši odziv, ker je moja psička majhna (4,8kg), kratkodlaka, igriva in ne vzbuja neke agresije oz. odpora pri ljudeh.
Če sem toliko let bil brez, bi verjetno bil lahko tudi sedaj, toda zdaj je tukaj in takle mamo.
LP
.
Kakšne so predstave o živalih in sobivanja z ljudmi, je stvar posameznikov.Moja psička na barki
lepo spi v svoji postelji.
Opazuje okolico.
Se včasih hoče nosit.
Igra se z drugimi psi.
Spi s kapitanom popoldne-siesta.
Še kar nekaj je tega.
Se strinjam z vsemi, da zna bit moteče, zoprno in še kaj hujšega če se v naš "mir-počitek-dopust" vrine en "cucek".
Prvo mora lastnik poskrbet, da ne moti druge. Če ti pa dajo vedet, da jih ne moti, ko jih pride pogledat je pa v redu. Sam nimam negativnih izkušenj s sosedi v marini. Rekel mi še ni nihče, da ga pes moti, oz. se dostikrat poigrajo z njo in podobno. Ne puščam pa je brez nadzora, da bi prosto stikala okoli drugih gostov. Morda je boljši odziv, ker je moja psička majhna (4,8kg), kratkodlaka, igriva in ne vzbuja neke agresije oz. odpora pri ljudeh.
Če sem toliko let bil brez, bi verjetno bil lahko tudi sedaj, toda zdaj je tukaj in takle mamo.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Tudi mi imamo psa.
Naš pes nenavadno rad plava. To je že tretji moj pes in prvi ki naravnost obožuje vodo. Smo bili to soboto na Krku (3.4.2010) in je šel pes naravnost v vodo plavat....brez da bi mu vrgel kaj v vodo ali pa mu rekel. Ko pa poleti mi plavamo pa je on vedno z nami in plava od enega do drugega.
Na čolnu pa ponosno sedi in gleda naokoli.
Naš pes nenavadno rad plava. To je že tretji moj pes in prvi ki naravnost obožuje vodo. Smo bili to soboto na Krku (3.4.2010) in je šel pes naravnost v vodo plavat....brez da bi mu vrgel kaj v vodo ali pa mu rekel. Ko pa poleti mi plavamo pa je on vedno z nami in plava od enega do drugega.
Na čolnu pa ponosno sedi in gleda naokoli.
Če je socializiran je lahko "okras" barki, pa še ključavnica.
Naša (zlata prinašalka), je vedno na barki, bog ne daj, da bi šla sama na pomol. Zavzame pozo na krmi in čori do onemoglosti.
Je pa veliko "logistike", ker moraš med plovbo vsake toliko v bayboat, pa na kopno, da opravi svoje.
Težavo imamo samo takrat, ko se ustavimo za kopanje in hoče na vsak način z nami v vodo. Jaz jo še obvladam, da me ne pokremplja, otroci pa ne, tako da smo pri tem pazljivi.
Torej, na daljši dopust jo vzamemo s sabo, za vikende pa jo pustimo doma, tastarim.
Če ni nujno, je bolj komot brez, če pa je že pri hiši, pa je pač član družine in računaš na nekaj "gnjavaže" okoli tega.
Sicer je pa njeno mesto v kokpitu. Samo 2x sem jo imel v salonu, ker je zunaj treskalo.
Naša (zlata prinašalka), je vedno na barki, bog ne daj, da bi šla sama na pomol. Zavzame pozo na krmi in čori do onemoglosti.
Je pa veliko "logistike", ker moraš med plovbo vsake toliko v bayboat, pa na kopno, da opravi svoje.
Težavo imamo samo takrat, ko se ustavimo za kopanje in hoče na vsak način z nami v vodo. Jaz jo še obvladam, da me ne pokremplja, otroci pa ne, tako da smo pri tem pazljivi.
Torej, na daljši dopust jo vzamemo s sabo, za vikende pa jo pustimo doma, tastarim.
Če ni nujno, je bolj komot brez, če pa je že pri hiši, pa je pač član družine in računaš na nekaj "gnjavaže" okoli tega.
Sicer je pa njeno mesto v kokpitu. Samo 2x sem jo imel v salonu, ker je zunaj treskalo.
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
No pri nas zgleda približno takole
http://www.shrani.si/f/1F/kF/adsTbxB/img2845.jpg
http://www.shrani.si/f/1O/45/4F6uYrQL/img2661.jpg
http://www.shrani.si/f/2G/11I/11DmY9BJ/img2782.jpg
http://www.shrani.si/f/1F/kF/adsTbxB/img2845.jpg
http://www.shrani.si/f/1O/45/4F6uYrQL/img2661.jpg
http://www.shrani.si/f/2G/11I/11DmY9BJ/img2782.jpg
Frajtonerca je prava stvar...
Bojan 1962 napisal/-a: Toleriram brez težav kričanje otrok, malo težje mi pade vreščanje pijanih osebkov, a potikanje odvezanih psov bi me lahko navedlo do tega da razumem serijske morilce (lastnikov psov ), morda bi celo kaj plačal...
pa brerz zamere
lp
kako smo si različni, pri meni je vrstni red obraten
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 0 gostov