betonski blok
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
betonski blok
Pozdravljeni!
Po dolgem premisleku sem se odločil za nakup beneteau antares 750HB, čoln ima 2000kg + motor cca 250kg (suzuki 150km) torej bo imel čoln cca. 3000kg ko bo vse na njemu. Čez sezono ga bom imel v vodi pred vikendom zato moram naredit betonske bloke na katere bom vezal čoln. Koliko blokov mi svetujete da naredim ter koliko težke! razmišljal sem da bi naredil dva bloka!
Hvala za odgovore
Po dolgem premisleku sem se odločil za nakup beneteau antares 750HB, čoln ima 2000kg + motor cca 250kg (suzuki 150km) torej bo imel čoln cca. 3000kg ko bo vse na njemu. Čez sezono ga bom imel v vodi pred vikendom zato moram naredit betonske bloke na katere bom vezal čoln. Koliko blokov mi svetujete da naredim ter koliko težke! razmišljal sem da bi naredil dva bloka!
Hvala za odgovore
Raje več blokov 3-4-5 in lažjih(skupna teža pa enaka kot 2težka) in jih med seboj poveži z verigo, pri takem čolnu boš težko naredil 1-2 tako težka, če že, bo pa problem v vodo spravit. Najbolje bi bilo če se dogovoriš pri kakem kamnoseku potem pa s kamionom do vode in nato enga po enga s čolnom odšlepaš kamor želiš.
Nadomestek betonskega bloka
Kaj pa kolo od vagona - 600kg, malo vzgona ....
KORPO-MORTO....
Privez za čoln .
Sam sem zabil 1,5 metra dolgo cev v dno morja.
No pardon, zabil jo je Šlebnik B.
Na koncu sem navaril uho (že na kopnem-seveda).
Debelina cevi cca 7 cm-cev votla (drog od zastave).
Zabijali smo en dopoldan, vendar zadeva funkcionira OK.
Za podrobnosti na ZS.
l.p.
Sam sem zabil 1,5 metra dolgo cev v dno morja.
No pardon, zabil jo je Šlebnik B.
Na koncu sem navaril uho (že na kopnem-seveda).
Debelina cevi cca 7 cm-cev votla (drog od zastave).
Zabijali smo en dopoldan, vendar zadeva funkcionira OK.
Za podrobnosti na ZS.
l.p.
Cisto mimogrede eno vprasanje:
Ce nimas betonskega bloka ali "navlako" na dnu morja, ki je po zakonu tako in drugace smes ali ne smes imeti, placati za njo dolocene pristojbine itd., me zanima, v katero kategorijo spada boja, ki ni privezana na mrtvo sidro, temvec na naravno dno (primer skalovito dno, na katerem bi bilo to sploh fizicno mozno. Te terjajo za tako bojo cetudi nimas na dnu objekta umetnega izvora?
Ce nimas betonskega bloka ali "navlako" na dnu morja, ki je po zakonu tako in drugace smes ali ne smes imeti, placati za njo dolocene pristojbine itd., me zanima, v katero kategorijo spada boja, ki ni privezana na mrtvo sidro, temvec na naravno dno (primer skalovito dno, na katerem bi bilo to sploh fizicno mozno. Te terjajo za tako bojo cetudi nimas na dnu objekta umetnega izvora?
se opravičujem sem malo pozen, nisem mel dostopa do neta. Globina vode bo cca 5m. Razmišljal sem da bi iz inoska zavaril kocko, samo stranice jo razdelil na 4 kose in vanjo položil betonske plošče, ki jih uporabljajo za pločnik(tiste kvadrataste debele cca. 3-4cm. skozi nje bi zvrtal luknjo in bi jih na koncu povezal z navojno palico!
BLOK
Sidrišče...
Najprej odgovor za zabito cev v dno morja...
Seveda, če je globina 5 metrov to ne pride v poštev.
Pri meni je morje globoko 2 metra in se je to sidrišče dobro obneslo.
Moja barka je težka prav tako 3 tone in ni bilo nobenega problema.
Potrebno je upoštevali, da sila barke to cev nikoli ne vleče navpično ven, ker je vmes kakšne 2-3 metre vrvi, in mislim, da lahko takšna cev zvdrži še veliko več kot 3 tone.
Seveda je problem, kako to cev zabiti v dno, ker si moraš narediti vmesnike-distančnike, da vse vrh cevi na kateri je privarjeno "uho"
sploh spraviš do dna.
Če betoniraš bloke, je priporočljivo, da na spodnjo stran bloka (korpo-morto) namestiš "špice" železne palice v dolžini kakšnih 20 cm in debeline kakšna 2 cm, da se to zarije v dno in kocko bolj drži na mestu, vsekakor pa je najbolje da postaviš nekaj teh kock in jih povežeš.
Glede betonskih plošč, bi pripombnil, da jih boš rabil precejšnje število, da bi ustrezalo teži bloka.
Sam sem v preteklosti navrtal 10 kosov robnikov, vsak je bil težak okoli 80 kg, vse skupaj povezal z "zajlo" in je nekam funkcioniralo....seveda samo v poletnih mesecih.
Vse to pa je možno narediti, če so lokalne oblasti še "malo bolj zadaj"...
l.p.
Najprej odgovor za zabito cev v dno morja...
Seveda, če je globina 5 metrov to ne pride v poštev.
Pri meni je morje globoko 2 metra in se je to sidrišče dobro obneslo.
Moja barka je težka prav tako 3 tone in ni bilo nobenega problema.
Potrebno je upoštevali, da sila barke to cev nikoli ne vleče navpično ven, ker je vmes kakšne 2-3 metre vrvi, in mislim, da lahko takšna cev zvdrži še veliko več kot 3 tone.
Seveda je problem, kako to cev zabiti v dno, ker si moraš narediti vmesnike-distančnike, da vse vrh cevi na kateri je privarjeno "uho"
sploh spraviš do dna.
Če betoniraš bloke, je priporočljivo, da na spodnjo stran bloka (korpo-morto) namestiš "špice" železne palice v dolžini kakšnih 20 cm in debeline kakšna 2 cm, da se to zarije v dno in kocko bolj drži na mestu, vsekakor pa je najbolje da postaviš nekaj teh kock in jih povežeš.
Glede betonskih plošč, bi pripombnil, da jih boš rabil precejšnje število, da bi ustrezalo teži bloka.
Sam sem v preteklosti navrtal 10 kosov robnikov, vsak je bil težak okoli 80 kg, vse skupaj povezal z "zajlo" in je nekam funkcioniralo....seveda samo v poletnih mesecih.
Vse to pa je možno narediti, če so lokalne oblasti še "malo bolj zadaj"...
l.p.
ZABIJANJE CEVI V DNO MORJA
CEV.
Cev smo zabijali v dno-v Sukošanu, v zalivu pri t.i. "PALACU - SAN KANSIJAN".
Postopek pa je potekal tako:
Mojo barko smo zasidrali, da je stala skorajda na mestu.
Morje je bilo mirno, globina okoli 2 metras, dno - mulj in trava.
Cev je bila dolga 2 metra, premera 10 cm, bila pa je votla - drog od zastave.
Na spodnjo stran smo navarili konjico (polno železo), na zgornjo stran pa želeni del, prav tako poln, iste šitine in dolžine okoli 30 cm.
Kakšnih 20 cm od vrha cevi smo navarili večje uho - 20 cm spodaj zato, da nismo poškodovali ušesa med tolženjem.
Cev je na začetku gledala iz vode kakšnih 20 cm in smo jo z lahkoto zabili v mulj....nato smo vzeli vmesnik, oz distančnik, prav tako cev, da se je nataknila na cev v morju....kakšnih 10 cm je bila nataknjena na to prejšnjo cev, ki je bila v vodi in smo tolkli po zgornji cevi. Ta cev je bila dolžine 50 cm. Ko smo zabili teh 50 cm v morje, smo vzeli drugi distančnik dolžine 100 cm in ponovili isto in nato še zadnjega 150 cm.
Ko smo zabijali do kakšnega metra, je bilo vse o.k. nato pa smo naleteli na (po vsej verjetnosti) kamen.
Tu pa smo zabijali kakšno uro, da je kamen počil in je šlo naprej.
Sedaj se iz dna morja vidi samo 15 cm cevi in uho, na katero je nameščena veriga 4 metre in na gladini boja.
Cev je nemogoče potegniti iz dna.
To bi lahko storil samo navpično s hijapom.
to je to...
l.p.
Cev smo zabijali v dno-v Sukošanu, v zalivu pri t.i. "PALACU - SAN KANSIJAN".
Postopek pa je potekal tako:
Mojo barko smo zasidrali, da je stala skorajda na mestu.
Morje je bilo mirno, globina okoli 2 metras, dno - mulj in trava.
Cev je bila dolga 2 metra, premera 10 cm, bila pa je votla - drog od zastave.
Na spodnjo stran smo navarili konjico (polno železo), na zgornjo stran pa želeni del, prav tako poln, iste šitine in dolžine okoli 30 cm.
Kakšnih 20 cm od vrha cevi smo navarili večje uho - 20 cm spodaj zato, da nismo poškodovali ušesa med tolženjem.
Cev je na začetku gledala iz vode kakšnih 20 cm in smo jo z lahkoto zabili v mulj....nato smo vzeli vmesnik, oz distančnik, prav tako cev, da se je nataknila na cev v morju....kakšnih 10 cm je bila nataknjena na to prejšnjo cev, ki je bila v vodi in smo tolkli po zgornji cevi. Ta cev je bila dolžine 50 cm. Ko smo zabili teh 50 cm v morje, smo vzeli drugi distančnik dolžine 100 cm in ponovili isto in nato še zadnjega 150 cm.
Ko smo zabijali do kakšnega metra, je bilo vse o.k. nato pa smo naleteli na (po vsej verjetnosti) kamen.
Tu pa smo zabijali kakšno uro, da je kamen počil in je šlo naprej.
Sedaj se iz dna morja vidi samo 15 cm cevi in uho, na katero je nameščena veriga 4 metre in na gladini boja.
Cev je nemogoče potegniti iz dna.
To bi lahko storil samo navpično s hijapom.
to je to...
l.p.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov