Hud mraz na morju, in zmrzovanje bark
Moderatorji: moderator2, moderator
Hud mraz na morju, in zmrzovanje bark
Sicer nevem, kam bi tole vtaknil, toda...
Vam že kaj zmrzuje voda po barkah ? Kaj bi bilo pametno storiti, da bi le to preprečili ? ( vem da jo izpustit vn, toda,nekaj jo ostane v ceveh, in bojlerju ?, kaj pa slana voda v WC, in motorju ? )
PS: zgleda bo spet treba dol...
lp.Tex
Vam že kaj zmrzuje voda po barkah ? Kaj bi bilo pametno storiti, da bi le to preprečili ? ( vem da jo izpustit vn, toda,nekaj jo ostane v ceveh, in bojlerju ?, kaj pa slana voda v WC, in motorju ? )
PS: zgleda bo spet treba dol...
lp.Tex

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Če so zunanje temperature tako nizke, da lahko voda v barki zamrzne, potem je edino pametno, da jo pred zimo spustimo ven.
Če pa barko uporabljamo tudi čez zimo, je rešitev ta, da potem ko smo izklopili črpalko in glavna stikala, odpremo še vse pipe po barki. Na ta način ni več pritiska po ceveh in tudi če voda slučajno zmrzne, ne bo nobene škode.
Posebno pozorni moramo biti na tuš v cockpitu, ki je najbolj izpostavljen in so z njimi največji problemi. Najbolj pogosto poči plastična pipa.
Kljub temperaturam krepko pod ničlo, tudi -8, tako nisem imel nikoli problemov.
Če pa barko uporabljamo tudi čez zimo, je rešitev ta, da potem ko smo izklopili črpalko in glavna stikala, odpremo še vse pipe po barki. Na ta način ni več pritiska po ceveh in tudi če voda slučajno zmrzne, ne bo nobene škode.
Posebno pozorni moramo biti na tuš v cockpitu, ki je najbolj izpostavljen in so z njimi največji problemi. Najbolj pogosto poči plastična pipa.
Kljub temperaturam krepko pod ničlo, tudi -8, tako nisem imel nikoli problemov.
Eno stopinjo gor al dol..
Vseeno poskusite. Ta trik deluje tudi na odprtem in to na Krasu, torej par stopinj manj kot na obali.
Nazadnje spremenil Slootack, dne So Dec 18, 2010 17:32, skupaj popravljeno 1 krat.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
ventil za mrzlo toplo vodo
spyder napisal/-a:ventil za mrzlo toplo vodo
Kakšna žvalca pa je to?
Hvala da ste mi pokvarili dan. Mislim da sem pozabil izprazniti črpalko za tuš, čeprav sem dovodne cevi izpraznil. Pa naj gre vse v ..... Pa ravno danes sem imel primer zmrzali vodovoda v stanovanju in je počila cev, sedaj pa je teklo ko se je malo tempratura dvignila.
Če na vseh sistemih odpereš ventile, kot je napisal Joško ne bo nobene škode.
Guma je guma, zaenkrat.
janadino napisal/-a:Hvala da ste mi pokvarili dan. Mislim da sem pozabil izprazniti črpalko za tuš, čeprav sem dovodne cevi izpraznil. Pa naj gre vse v ..... Pa ravno danes sem imel primer zmrzali vodovoda v stanovanju in je počila cev, sedaj pa je teklo ko se je malo tempratura dvignila.![]()
Brez panike, temperature so se dvignile; danes je na obali že več kot 10st. Še kakšen dan pa začnemo pečt čevapčiče
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost