Tip jadrnice Sea Devil, zdaj Snark Sea Skimmer

Zbirka razlag tehničnih pojmov, fizike, enačbe, pretvorbe enot

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Tip jadrnice Sea Devil, zdaj Snark Sea Skimmer

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jan 25, 2011 14:50

Pri predstavitvi novega člana sem omenil Sea Devil, prvo jadrnico, s katero sem jadral - ki je potem za nekaj let bila moja jadrnica.

SlikaSlika

Zdajle sem malo obujal spomine, pobrskal in ugotovil, da je ta tip še vedno v uporabi (in izdelavi), le da so jo preimenovali v Snark Sea Skimmer.

Moker si, ostalo je pa čista uživancija - glisira če le malo bolj pihne.

Cela barka menda tehta 30 kil, in jaz sem jo vozil na prtljažniku na strehi (se ne spomnim več, ali je bil še hrošč - mislim, da je bil kanarček (Golf serije 1) v glavnem, neka žival). Treba je bilo popazit, da je bila barka trdno privezana tako, da je bila nagnjena malo naprej, da je veter avto tiščal k tlom. Drugih zapletov pa ni bilo.

Držal za pivo pa res nima.

Tole je bilo najprej v predstavitvi plovila člana, ki ni vidna 'gostom', tu pa je vidno vsem.
Edit: povezava na stran izdelovalca, ki to še dela in prodaja dana tudi pod sliko, in nekaj majhnih dopolnitev.

Sailboatdata.com o Sea Devil
    Izdelujejo jih še vedno, zdaj pod imenom SNARK SEA SKIMMER.
    Začetek Sea Devil/Sea Swinger pred 1960 pri Siltronics Corp. Pri Sears, Roebuck & Co. pa dobavljivi od 1966 dalje. Potem CastleCraft, ki ga je pa najbrž kupil www.meyersboat.com.
    32 kg skupna masa. Približno 60 000 doslej narejenih.

Zgodovina pri sedanjem izdelovalcu.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Po Nov 16, 2015 14:06, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Maj 14, 2011 15:43

Tako barčico sem imel okrog leta 1980, in jo potem prodal, ker je nisem uspel popraviti, ko se je začel razlepljati spoj med trupom in palubo.

Če bi takrat vedel tole, bi tole barčico še vedno imel in uporabljal:
    Navodila za popravila
    Navodila so pomerjena na to, da plovilo vzdržujejo otroci sami - recimo, zračnost daggerboarda po navodilih odpraviš tako, da ga enostavno oblepiš z izolirnim trakom, kar tudi že predšolski otroci definitivno lahko naredijo sami (in z užitkom ob občutku, da zmorejo sami, vsaj kolikor se še spomnim). Za lepljenje in laminiranje morajo malo zrasti med ušesi, do takrat pa jim je treba vsaj malo gledati čez ramo, praktično vse ostalo pa...

Slika

Pred približno tridesetimi leti sem
    zalepil (in zalaminiral) zlomljeno glavo krmila (uspešno, ampak zdaj bi lahko najbrž tudi zamenjal z novim) in
    spoj krova in trupa (to žal neuspešno, zato sem takrat to prodal nekomu, ki mu potem popravilo tudi ni uspelo).
No ja, zdaj vem, s čim bi bilo to takrat treba (sicer približno trideset let prepozno, ampak vseeno...)
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov