Pena za spalna ležišča

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

Pena za spalna ležišča

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Mar 01, 2011 09:53

Na barki imam na ležiščih običajno mehko peno, ki je premehka in precej strup za hrbet. Nek lastnik barke mi je zelo pohvalil peno Puhin podjetja PlamaPur.
http://www.plama-pur.si/sl/izdelki/tipi ... puhin/opis

Preden se počasi lotim izdelave novih spalnih podlog ... ali kdo ve še za kako boljšo rešitev, material?
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » To Mar 01, 2011 10:57

Daj spodaj 2-3 cm trde pene, bo še najceneje.
Če hočeš pa imeti lepo, zanesi vse skupaj h kakšnemu tapetniku pa ti bo zašil novo. Oni že vedo kaj morajo dati notri, da je udobno za spanje.
Aljo
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Aljo » To Mar 01, 2011 11:18

Plama dela tudi tole:
http://www.plama-pur.si/sl/spletna_trgovina

Vsekakor bi jih poklical in se pogovoril z njihovim tehnologom, tapetnik bo naredil isto, verjetno bo še hitreje zadovoljen, računal bo pa drago:)
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » To Mar 01, 2011 11:26

Jaz sem kupil od plame v prodajalni v Podgradu. Sabo sem nesel staro blazino in pokazal ter povedal, da potrebujem za ležalne balzine na čolnu. Tako mi je dal primerno spužvo.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Mar 01, 2011 14:00

Čoln čim manj omenjaj pri tapetniku, ker je takoj umetniški vtis zraven! 8)
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » To Mar 01, 2011 15:19

kocka napisal/-a:Čoln čim manj omenjaj pri tapetniku, ker je takoj umetniški vtis zraven! 8)

Hehe, jaz sem dobil ok ceni se mi zdi, Za pet blazin spravit v skaj mi je računal 60€ delo. Vse je na zadrgo.

Sem mu dal vedet med vrsticami, da če bo vredu cena in delo da se še vidmo drugače pa ne več :)
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » To Mar 01, 2011 18:45

pozdravljen

na spužvo moraš dat nekakšen filc,švic ne sme direkt v spužvo sicer začnejo neprijetne vonjave.
Maestral9

OdgovorNapisal/-a Maestral9 » To Mar 01, 2011 19:16

Lep pozdrav. V Slovenj Gradcu je podjetje Purotehnika, kjer izdelujejo peno za ležišča. Sam imam njihova ležišča v kamp prikolici, pa tudi otroka doma spita na njihovih ležiščih. Moram reči, da so zelo kvalitetna. Naredijo obliko in dimezije po želji kupca. Mislim, da imajo tudi različne trdote. Skratka zelo dobra ležišča.

www.purotehnika.si/
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Mar 01, 2011 20:46

Prejšnje leto sem si dal napraviti novo ležišče v zadnji spalnici. Spodaj 10 cm običajna, malo trša pena, na vrhu pa 3 cm spominska pena. Vse na novo preoblečeno!
Spim veliko bolje, tudi polomljen nisem, ko se zbudim (ali pa so to le stare kosti). Vsekakor odlična kombinacija!!

Kdo mi je pa to naredil, ti pa ne povem, tudi če bi bil skregan s tabo. Kvaliteta izdelave (robovi, nakloni) od enga velikega K...A, plačal pa sem v zlatu!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Sedaj vem, kako bi si to sam naredil! Fantje pred mano so dobro svetovali!

Lastnik Slovenske postelje je tudi jadralec in navtik, so profesionalci pri izdelavi raznoraznih ležišč, cena pa bo najbrž nekaj višja. Saj je tudi mnogo več materiala in dela vloženega v eno ležišče!

http://www.postelja.com/index.php?i=lezisca.php
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » To Mar 01, 2011 20:54

Jaz sem tudi vzel peno pri plami in sem izredno zadovoljen, prej me je stalno bolel hrbet kar sem jih tudi povedal in so mi dali pravo stvar, sicer drago kot žafran ampak deluje!.......če boš potreboval kaj bolj ugodno me pa kontaktiraj imam "bonitete" :D
marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » To Mar 01, 2011 22:31

Jaz sem letos menjal komplet vse v barki, 6 ležišč 150 € 10 cm dokaj trde pene +3 cm spominske pene. Peno sem nabavil v Purplatexu ker so mi računal samo koliko sem vzel pene v Podgradu bi pa moral vzet (plačat) 2x1m kose. Za prevleke obvezno poliesterski materjal nikakor kakšnega bombaža ker ta vleče nase vlago da je joj. Pri njih sem uspel tudi dobit 2cm peno trdo ki je čisto odprta tako da sem jo dal pod ležišča za zračenje in se super obnese, na otip so blazine veliko manj vlažne ko pridem po enem mesecu na barko :D
LP Marjan
Uporabniški avatar
Stal
Kapitan
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Stal » To Mar 01, 2011 23:47

Kot Joško, lahko tudi jaz priporočim ležišča od Slovenske postelje. Imajo neko peno s piramidami in potem še neko čez. Kako je s ceno ne vem, ampak se spalča preveriti. Po mojem mnenju je za posteljo vredno odšteti kakšen € več in dobro spati...
Najboljši na krovu
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Mar 02, 2011 08:19

Joško morda veš komercialni naziv tiste "spominske" pene, ki jo imaš na vrhu?

Postelje sem moral iz pene izdelat sam, ker me je "mojster" izsiljeval. Vse sva bila dogovorjena, potem, pa je videl, da mora narediti recimo v prednji kabini še odrez pene pod naklonom in mi je takoj v barki zatežil da bo tole pa vsaj 30% dražje pa že itak ni bilo poceni. Povedal sem mu, da za to sedaj nima razloga saj si je vse ogledal predno je dal ponudbo in mi ne more zdaj podražiti še posebej ne za toliko. Poskusil je izkoristiti, ker se mi je že mudilo. Jaz pa sem mu samo rekel, da je verjetno odličen mojster ampak jaz si ga pa ne morem privoščiti in zato je bolje, da takoj odloži orodje, ga pospravi in odide. To je tudi naredil nato pa sem sam obrezal pene in komaj našel nekega tapetnika, da mi je blazine oblekel.

Uporabil sem srednje trdo peno iz Plamapurja ampak bi bilo dobro povrhu še kaj dodati.
Hvala za informacije. Pa hvala za včerajšnji klic in da občasno vržeš oko tudi na mojo barko. :D
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Sr Mar 02, 2011 20:40

Tudi jaz sem peno nabavil v Plamapurju. Hotel sem le opozoriti na določeno stvar. Ko izbiraš trdoto pene, katera je še gola, neoblečena, moraš upoštevati, da ko jo boš oblekel, bo ležišče postalo nekoliko trše. Blago stisne peno, ter ji prepreči da bi se ugreznila kakor se je v neoblečenem stanju. Zaradi tega imam sedaj pretrda ležišča.
Tudi mene zanima ta spominska pena.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Mar 02, 2011 21:26

Marjan5 je zapisal da jo lahko kupiš v http://www.purplatex.si/.
Marjan hvala za informacijo za tisto podložno peno. Jo grem iskat v kratkem. V kakšni barvi pa se dobi podložna pena med lesom in blazino, če morda veš?
LP NT

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost