Nikakor nisem mogel priti do informacije o vodostaju reke!? Res je, da sem pred meseci bral o veslanju po poplavljenem planinskem polju, a tokrat sem se spustil v neznano in se je na koncu malo maščevalo…Je pač iz veslanja nastal triatlon…
Veslanja je bilo okoli 16 km, hoje do kolesa dober kilometer in 5,5 km kolesarjenja nazaj do avtomobila.
Na Planinskem polju se Ljubljanica imenuje Unica. V zgornjem delu je ima malce močnejši tok, kar pa je prav prijetno glede na to, da ni potrebe po naporu in kajak samo usmerjaš.
Unica je eno izmed sedmerih imen kraške ponikalnice, ki je še pred ledenimi dobami tekla po površini, nato pa si je postopoma utrla podzemsko pot v apnenčastih kamninah. Njena voda izginja v številnih ponorih. Pri nizkem vodostaju ponikne že pred vasjo Laze, pri višjem pa se razlije iz struge po meandrih proti severnemu robu polja, kjer so največji ponori Pod stenami.
Po štirih urah veslanja mi kolesarjenje do avtomobila ni najbolj odgovarjalo, vendar so označene prav prijetne kolesarske poti, katere bo potrebno prevoziti ob kakšni drugi priložnosti.
Ker pa so ravno na ta dan v Pivko pripeljali podmornico sva se odpeljala na ogled Parka vojaške zgodovine V Pivki.
Podmornica P-913 “Zeta”, ki je bila nekoč del jugoslovanske vojne mornarice in ki jo je Črna gora podarila Sloveniji, je prispela v Park vojaške zgodovine v Pivki.
Še klik za video...
http://youtu.be/e9B5WRgeGdg
In sorry za velike slike, ampak čakam, da admin to porihta, da bo enostavneje