cink protektorji
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
cink protektorji
Pozdravljeni,
v enem letu mi je popolnoma uničilo cink protektorje
Ter načelo nogo Bravo 3.
Kaj naj naredim ?
v enem letu mi je popolnoma uničilo cink protektorje
Ter načelo nogo Bravo 3.
Kaj naj naredim ?
No ja, se popravljam,kot pravi Gaso, jasno ,da menjaš ko jo poje, oz še malo prej, saj ,ko jo ni več, ne dela več
Ne obremenjuj se preveč, nove cinke gor, pa gas naprej... pa malo večkrat zamenjat cinke, ne ko jih zmanjka... čeprav, saj malo jih je še
Ne obremenjuj se preveč, nove cinke gor, pa gas naprej... pa malo večkrat zamenjat cinke, ne ko jih zmanjka... čeprav, saj malo jih je še

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
ss9940 napisal/-a:Za sladko vodo morajo biti magnezijevi ne aluminijasti, če me spomin ne vara...
LP
SS
Verjetno si mislil magnezijevi ne cink-ovi, ne moreš aluminija ščitit z aluminijem, drugače pa ja magnezijevi morajo biti. Pa vedno se splača z voltmetrom testirati napetost med anodo in katodo, ne pa 1 leto čakati in opazovati.
Nene, aluminijasti... Vse originalne slanovodne quicksilverjeve anode so aluminijaste... Že par let
Verjetno so z primesmi toliko spremenili potencial da so boljše kot cink anode... Mogoče admin pozna fiziko odzadaj pa kakšna je sestava točno...
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Mislim da magnezijeve ( nekje sem to bral na tem forumu )
Drugače, dobro uprašanje ? lani sem spraševal po forumu glede anode na matici, ki se montira na propeler.
Splošna debata je stekla in odločil sem se menjat na 1 leto. A očitno sem se uštel. Sedaj bom sigorno pred kontem poletja zamenjal komplet da bo zdržalo do spomladi.
Kar se tiče sladke vode je pa tako.
Barka je v rečnem kanalu. Drugače vožnja je po slani vodi.
Drugače, dobro uprašanje ? lani sem spraševal po forumu glede anode na matici, ki se montira na propeler.
Splošna debata je stekla in odločil sem se menjat na 1 leto. A očitno sem se uštel. Sedaj bom sigorno pred kontem poletja zamenjal komplet da bo zdržalo do spomladi.
Kar se tiče sladke vode je pa tako.
Barka je v rečnem kanalu. Drugače vožnja je po slani vodi.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Sem videl barko, kjer so zaradi poškodbe ozemljitvenega kabla na shore priključku, cink protektorji izginili v manj kot 48 urah nato pa je v naslednjih 24h požrlo noge in skoraj potopilo barko. Vse skupaj v manj kot treh dneh!!
Na plovilih, ki imajo noge iz zlitin ne smete puščati priključenega kabla.
LP NT
Na plovilih, ki imajo noge iz zlitin ne smete puščati priključenega kabla.
LP NT
Meni se tudi zdi da imaš ti problem z elektriko, če ti je v 1.letu pojedlo vse skupaj in načelo nogo, bi rekel, da zna bit vzrok kakšen drug tok, ne samo galvanski, še posebej če imaš barko večinoma v rečnem kanalu, kjer je korozija parkrat manjša, dovolj je da ti prebija kje kakšen tok.
Nazadnje spremenil Gaso, dne Sr Maj 04, 2011 21:59, skupaj popravljeno 1 krat.
No,
jaz niti doma ne pustim juhice na štedilniku da dela plok,plok,plok, če me ni doma.
Enkrat je moja mama žažgala mineštro ,ker je šla na vrt.
Da bi rešila kozico, je vanjo dala malo praška za perilo in vodo. Nato spet na štedilnik in spet na vrt. Posledica.....3 dni nič spanja v hiši ker je bilo vse prepojeno s smradom po zažganem prašku
jaz niti doma ne pustim juhice na štedilniku da dela plok,plok,plok, če me ni doma.
Enkrat je moja mama žažgala mineštro ,ker je šla na vrt.
Da bi rešila kozico, je vanjo dala malo praška za perilo in vodo. Nato spet na štedilnik in spet na vrt. Posledica.....3 dni nič spanja v hiši ker je bilo vse prepojeno s smradom po zažganem prašku
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti