S kajakom po Krki

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
racman
Admiral

S kajakom po Krki

OdgovorNapisal/-a racman » Po Maj 09, 2011 21:15

V soboto je potekal popis vodnih ptic na reki Krki…Imel sem čast, da sem se lahko pridružil in tako so nama dodelili zadnji odsek, ki je bil dolg 9,8 km in je potekal do sotočja Krke in Save.

Slika

Slika

Bistvo je bil popis Vodomca, katerega sva srečala na najinem delu le enega. Na celotni reki pa je bilo opaženih med 17 in 18 primerkov…Ker nisem ravno poznavalec me je presenetilo, da so na zgornem delu bobri!!? No vodomec je bil prehiter za moj fotoaparat zato pa mi niso pobegnile nekatere druge čudovite ptice.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Lahko rečem, da je Krka ena najlepših rek kar sem jih obiskal.

Slika

Slika

Slika

Slika

http://www.youtube.com/watch?v=gCZRLlpbgho&feature=player_embedded

Zopet se opravičujem za prevelike slike in mislim, da bomo morali za admina pobrati prostovolni prispevek, da uštima nov forum

:D
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Maj 09, 2011 21:23

Niso prevelike, pa še lepe so.
Dobro si tole zabeležil. A to si iz kajaka fotkal?
S katerim aparatom?
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Maj 09, 2011 21:34

Vse s kajaka ja...imam pa Sony Cyber-Shot DSC-HX1. Več o tem pa je na http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=4060&postdays=0&postorder=asc&start=45

Naslednji fotoaparat pa bo imel boljši zoom in še več pikslov :D saj sedaj vidim kaj potrebujem...
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Maj 10, 2011 21:33

Katera je ptica je na tretji sliki? Zelo lepe fotke,bravo!
Zanimivo, da je tako malo vodomcev. Pred leti,ko sem še lovil ribe na Krki sem jih redno srečeval.
mirno morje
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » To Maj 10, 2011 22:35

Pozabil sem katera ptica je :oops: vem pa, da ni bilo pričakovano da jo srečava.

Za vodomce pa je pa baje to kar lepo število na krki...so jih pa res na enem odseku našteli 5 na nekaterih 0,...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov