Antifouling
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Antifouling
Torej za zaščitit imam barko z antifoulingom gre za gliser 7,50m dolžine, katero znamko priporočate, malo sem bral po forumu eni ste za hempel drugi ne itd..... Torej katera firma? pa seveda da se jo da kupit v sloveniji, ter kaj sploh rabim? verjetno kak prajmer itd.. Se mi ne sanja ker so mi to vedno drugi delali na prejšnjih barka sedaj bom pa sam to packal......torej zanima me od A do Ž.
P.S Verjetno že obstaja kakšna takašna tema malo sem bral a nisem zasledil nič konkretnega!
Hvala!
P.S Verjetno že obstaja kakšna takašna tema malo sem bral a nisem zasledil nič konkretnega!
Hvala!
mamaMicka napisal/-a:Kar so meni povedali....
Zmatirati čoln do vodne linije, nato 2-3x light primer premaz, nato se 3-4x Hempel hard racing. Seveda potrebno delati na nemastno površino...
Če delaš prvič antifauling na gelcoat je tako kot je napisal mamaMicka.
Če imaš obstoječi AF napokan ini se lušči ali če imaš slučajno gor kakšen samopolirni AF obrusi do gelcoata in ponovi postopek kot je napisal mamaMicka.
Če imaš obstoječi AF ok pa samo rahlo obrusi in namaži 3 roke AF.
Pazi da ne boš barval s penastim valjčkom ker bo razpadel ker ga AF ali primer topi.
Jaz uporabljam kratkodlaki valjček.
Jaz uporabljam Hard racing že vrsto let pa je OK. Drugače pa tudi AF proiz. Veneziani ok.
LP Klemen
SEm probal pa mislim, da link ne vodi do prave strani. Probaj še tole http://www.hempel.com/Internet/IneAllDe ... _final.swf
Veter v laseh, travarca v zobeh 
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Madonca vedno me kar zmrazi, ko tako hvalite ta k...ev Hempel.
To je navaden shit v primerjavi z drugimi antifaulingi. Pa saj ni take razlike v ceni, da bi na tem ne vem kaj prišparali. Moj sosed na privezu uporablja hempel. Da vidite njegovo barko napram moji, kar se obrasta tiče, bi vedeli o čem govorim.
jonyyy napisal/-a:se podpišem pod komentar nikole tesle. isto je pri meni . moj čoln barvan septembra z nekim drugim antifoulingom. bom pogledal na kantico za firmo se nespomnem na pamet . sosedov z hemplom marca. moj antifouling nič zaraščen. njegov čoln že močno zaraščen.
sam jonyyy ti ga pucas z dvemi motorji
Jaz se ne spoznam na te zadeve, samo je treba biti realen, ce se veckrat vozis je manj porascen, zato dve barki na privezu primerjat je via...
Nikola Tesla napisal/-a:Madonca vedno me kar zmrazi, ko tako hvalite ta k...ev Hempel.To je navaden shit v primerjavi z drugimi antifaulingi. Pa saj ni take razlike v ceni, da bi na tem ne vem kaj prišparali. Moj sosed na privezu uporablja hempel. Da vidite njegovo barko napram moji, kar se obrasta tiče, bi vedeli o čem govorim.
Kdo kaj hvali? Kolegu sem dal samo link, kjer lahko vidi koliko antifaulinga bo rabu. Drugače ne vem kaj te tako muči ampak npr jaz pač tud uporabljam Hempla pa dam barko vsake dve leti ven pa je čist OK. Imam pa barko tudi skozi v vodi tko da... Pomoje je tudi odvisno od tega kje imaš barko vezano oz. kakšna vegetacija je v tistem območju.
Če pa bi se že slučajno odločal za kaj drugega bi dal pa sigurno od Vala uno ta rdečo zadevo....
Nazadnje spremenil evovii, dne Pe Jun 10, 2011 15:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
evovii napisal/-a:Pomoje je tudi odvisno od tega kje imaš barko vezano oz. kakšna vegetacija je v tistem območju.
Od tega je zelo odvisno. Če je voda kalna oz. se mešata sladka in slana voda je obraščanje bistveno večje. Že med privezom v Izoli ali Portorožu (zelo kalna voda) je velika razlika. Staro barko sem imel na korpomortu tako rekoč nad podmorskim izvirom sladke vode. Katastrofa od poraščenosti. Kakršnkoli antifouling smo dali gor je rezultat bil "nula koma Jozef".
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta