Crknil mi je servisni akumulator in bo potrebno nabaviti novega.Sedaj sta bila dva servisna akuja povezana med seboj v par in ker je eden šel k hudiču mi je jasno, da moram zamenjati oba.Nisem pa popolnoma prepričan, da sta bila pravilno vezana na polnilec. Do sedaj je bil vsak aku priklopljen na polnilec.Muči me namreč ali ni morda pravilno, da v primeru, če sta akuja povezana med seboj v par, na polnilec priklopim samo enega ali je potrebno priklopiti oba.
Mogoče malo naivno vprašanje, ampak pač nisem električar.
Priklop polnilca na akumulator
Moderatorji: moderator2, moderator
- sinji galeb
- Kontraadmiral
- Kraj: Brežice
pozdravljeni!
a ima kdo sliko kako ima povezan akumulator z stikalom ...zanima me kje večinoma montirate ta stikala na manjših čolnih? men je jasno da pač plus vežeš čez to stikalo da ne bo pomote zanimam me samo kje ga montirate al na škatli od akuja al kje drugje... fajn bi bilo če bi kdo priložu kakšne slikce!
hvala! lp
a ima kdo sliko kako ima povezan akumulator z stikalom ...zanima me kje večinoma montirate ta stikala na manjših čolnih? men je jasno da pač plus vežeš čez to stikalo da ne bo pomote zanimam me samo kje ga montirate al na škatli od akuja al kje drugje... fajn bi bilo če bi kdo priložu kakšne slikce!
hvala! lp
Ponavadi je to stikalo montirani nekje v kokpitu, kjer ga, ko zapustiš barko vidiš in tako ne pozabiš izklopiti. Jaz sem ga imel na Elanu 15cc v zadnji klopi oz boxu, tako da je gledal ven seveda. Pazi le da ti ne bo v napoto, da ne brcneš vanj vsakič ko greš na čoln.
Pa dovolj debele kable namontiraj.
lpg
lpg
https://medisken.si
- sinji galeb
- Kontraadmiral
- Kraj: Brežice
torej, kabli moraj biti vsaj tako debeli kot tisti, ki gredo v motor... mislim da so 16 kvadrat...
V našem primeru so nam svetovali nujno tisto varovalko v plastični škatlici, ki pride v poštev tudi pri kakšni avtoakustiki... Mislim, da varovalka škodit ne more.
V našem primeru so nam svetovali nujno tisto varovalko v plastični škatlici, ki pride v poštev tudi pri kakšni avtoakustiki... Mislim, da varovalka škodit ne more.
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost