Priklop polnilca na akumulator

Zbirka razlag tehničnih pojmov, fizike, enačbe, pretvorbe enot

Moderatorji: moderator2, moderator

zobar
Viceadmiral

Priklop polnilca na akumulator

OdgovorNapisal/-a zobar » Pe Sep 09, 2011 11:14

Crknil mi je servisni akumulator in bo potrebno nabaviti novega.Sedaj sta bila dva servisna akuja povezana med seboj v par in ker je eden šel k hudiču mi je jasno, da moram zamenjati oba.Nisem pa popolnoma prepričan, da sta bila pravilno vezana na polnilec. Do sedaj je bil vsak aku priklopljen na polnilec.Muči me namreč ali ni morda pravilno, da v primeru, če sta akuja povezana med seboj v par, na polnilec priklopim samo enega ali je potrebno priklopiti oba.
Mogoče malo naivno vprašanje, ampak pač nisem električar.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Pe Sep 09, 2011 11:41

Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Sep 09, 2011 12:29

Absolutno imaš prav! Samo en kabel s polnilca!!!
Oba pa sta bila priklopljena, ker imaš verjetno barko, kjer je bilo včasih stikalo ALL - 1 - 2 - OFF
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Če Jan 12, 2012 20:51

pozdravljeni!
a ima kdo sliko kako ima povezan akumulator z stikalom ...zanima me kje večinoma montirate ta stikala na manjših čolnih? men je jasno da pač plus vežeš čez to stikalo da ne bo pomote zanimam me samo kje ga montirate al na škatli od akuja al kje drugje... fajn bi bilo če bi kdo priložu kakšne slikce!
hvala! lp
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Jan 13, 2012 09:20

Ponavadi je to stikalo montirani nekje v kokpitu, kjer ga, ko zapustiš barko vidiš in tako ne pozabiš izklopiti. Jaz sem ga imel na Elanu 15cc v zadnji klopi oz boxu, tako da je gledal ven seveda. Pazi le da ti ne bo v napoto, da ne brcneš vanj vsakič ko greš na čoln. :wink: Pa dovolj debele kable namontiraj. :wink:
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Pe Jan 13, 2012 10:41

Hvala za odgovor. Ja jst sm mislu namontirat al na škatlo al pa kam za zadnji sedež. Kako ga pa fiksiraš? Kr čez tiste dve luknce ga priviješ? Kako debele kable pa priporočaš? A maš tud kako varovalko vezano na kablu? Hvala in lp A.
cado1990
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a cado1990 » Ne Jan 15, 2012 21:45

torej, kabli moraj biti vsaj tako debeli kot tisti, ki gredo v motor... mislim da so 16 kvadrat...

V našem primeru so nam svetovali nujno tisto varovalko v plastični škatlici, ki pride v poštev tudi pri kakšni avtoakustiki... Mislim, da varovalka škodit ne more.
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost