Predolga genova

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

zlatko83
Admiral

Predolga genova

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Sr Nov 02, 2011 18:33

Na novo nabavljeni (rabljeni) jadrnicami opažam, da imam predolgo genovo.
Najprej sem med navijalcem in "šino" za jadro opazil kar lep žepek, namesto, da bi jadro bilo napeto. Napel sem dvižnico genove in je kar nekako izgledalo, a se je po nekaj dneh spet pojavil žepek, sem poskusil še napeti dvižnico (jeklenica), a ni šlo več. Zakaj, sem ugotovil pri snemanju jader. Genova enostavno ni šla dol. Moral sem na jambor in ugotovil, da se je uho dvižne zalje pri napenjanju dobesedno zagozdilo v jambor ( k sreči brez posledic), moral sem ga izvleči z izvijačem.
Spodaj ocenjujem, je genova predolga kakih 5 cm (žepek), zgoraj pa bi uho na dvižnici po moje v napetem stanju moralo biti tudi kakšnih 10cm iz koleščka na jamborju. Torej je jadro predolgo kakšnih 15 cm?
Po moje druge rešitve, kot predelava jadra ni? Ali je še kakšna ideja?
Jadra so Victory, najbolje odnesti na predelavo v njihovo jadrarno?
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » Sr Nov 02, 2011 19:43

Sem že imel ta problem in jadro so zgoraj krajšali. Odparajo ojačitev vpetja z vpetjem, odrežejo jadro in na novo zašijejo vpetje z ojačitvami. V bistvu odrezali so špičko trikotnika.
Nesi ga pa k najbližjemu jadrarju. Jaz bi šel k SUPREME d.o.o.
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Nov 02, 2011 23:06

Tudi jaz sem imel predolgo genovo za kakšnih 12 cm. Nesel sem jo nazaj k proizvajalcu Victory in so mi jo brezplačno skrajšali.
Pa še poznalo se ni skoraj nič :D

:D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov