Predlogi rute brez boj
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Predlogi rute brez boj
Pred pričetkom sezone odpiram novo temo. Je danes sploh še mogoče preživeti 14 dnevni dopust samo na sidru, z mogoče dvemi, tremi postanki v marini, ali kaj podobnega, za oskrbo z vodo in energijo ? Število zalivov z bojami neusmiljeno raste in vedno manj je prostih sidrišč. Predlagam, da narišemo par rut, iz različnih izhodišč. Npr. veliko vas je na Krku, lahko bi bila ena ruta Krk - Korčula in nazaj, ali Krk - Kornati... Lahko bi izbrali za izhodišče okolico Zadra, ali pa Istro.
Jadranje je odklop
Izhajaj iz popisa koncesionarjev zalivov z bojami, vsi ostali zalivi pa so ali pa niso primerni za sidro, odvisno od dna in vremena in gužve. Konkretni odgovori o lepih zalivih se skrivajo tu, na forumu, v potopisih, v ugankah itd.
Vsak ima svojo ruto, kakor komu paše in kakor mu narekuje vreme in vse ostalo.
Če pa odgovorim na tvoje konkretno vprašanje:
Je danes sploh še mogoče preživeti 14 dnevni dopust samo na sidru, z mogoče dvemi, tremi postanki v marini, ali kaj podobnega, za oskrbo z vodo in energijo ?
Je možno!

Vsak ima svojo ruto, kakor komu paše in kakor mu narekuje vreme in vse ostalo.
Če pa odgovorim na tvoje konkretno vprašanje:
Je danes sploh še mogoče preživeti 14 dnevni dopust samo na sidru, z mogoče dvemi, tremi postanki v marini, ali kaj podobnega, za oskrbo z vodo in energijo ?
Je možno!
Marchi, imaš popolnoma prav. Na forumu dobiš marsikaj. Imeli smo tudi rubriko Zalivi z mivko in podobni zalivi, Veliko je potopisov, tudi sam sem jih nekaj napisal. Narobe sem opisal svojo zamisel. Glede na to da je vedno težje dobit zaliv, kjer ni boj in muringov, bi bilo po mojem mišljenju, zanimivo narediti nekakšen popis zalivov, kateri so varni za sidranje preko noči, brez koncesionarjev.
Jadranje je odklop
Sigurno se mi zdi tema na mestu. Seveda pa je v praksi vse podrejeno vremenu, željam posadke, itd.
Nekaj podobnega sem že poizkusil pred leti s temo zanimivi zalivi za nočitve ali nekaj podobnega.
Moj predlog (DEMO)
Štart npr. Izola
Kamenjak (Portić)
Lošinj (Liski)
Silba (Papranica)
Molat (Jazi)
Sestrunj (Kablin)
Žut (Jagodnja)
Smokvica (Piccolo)
Kaprije (Kaprije)
Brodarica (Mirine) ali Primošten
Drvenik (Krknjaši)
Šolta (Nečujam)
Brač (Stiniva)
Pakleni (Vinogradište)
Ščedro (Čarnjeni)
Pelješac (Lovište)
Mljet (Polače)
Mljet (Saplunara)
Lopud (Šunj)
Uh, pa še jih je nekaj. Hvala bogu
Ampak koliko časa še?
Nekaj podobnega sem že poizkusil pred leti s temo zanimivi zalivi za nočitve ali nekaj podobnega.
Moj predlog (DEMO)
Štart npr. Izola
Kamenjak (Portić)
Lošinj (Liski)
Silba (Papranica)
Molat (Jazi)
Sestrunj (Kablin)
Žut (Jagodnja)
Smokvica (Piccolo)
Kaprije (Kaprije)
Brodarica (Mirine) ali Primošten
Drvenik (Krknjaši)
Šolta (Nečujam)
Brač (Stiniva)
Pakleni (Vinogradište)
Ščedro (Čarnjeni)
Pelješac (Lovište)
Mljet (Polače)
Mljet (Saplunara)
Lopud (Šunj)
Uh, pa še jih je nekaj. Hvala bogu
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
http://www.alaris.si/Crpalke.htm
Med Lošinjem in Zadrom jih je bolj malo.
Marchi napisal/-a:http://www.alaris.si/Crpalke.htm
Ob vseh dodatnih kantah za potepanje tam okoli sem že razmišljal o velikem napisu "KADITI PREPOVEDANO"
motorni
Iz seznama, ki sem ga napisal lani že odpadeta Primošten in sidrišče Krknjaši za V. Drvenikom
Bog ve, koliko bo zopet letos nasranih novih boj po zalivih.
A kdo ve zaključek peticije, kjer so zbirali podpise, glede materialne odgovornost koncesionarjev, za vezana plovila?
Bog ve, koliko bo zopet letos nasranih novih boj po zalivih.
A kdo ve zaključek peticije, kjer so zbirali podpise, glede materialne odgovornost koncesionarjev, za vezana plovila?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti