Navtika- hobi za idiote
Moderatorji: moderator2, moderator
-
Bouges Nina
- Admiral
-
al
Grega295 napisal/-a:Koliko je pa kaj gneče v marini Punat (beri: prosto mesto samo za €€ / veze, ali dokaj easy)?
Punat je "kao" skoz poln a ni prav težko dobiti vez. Pojdi tja in se zmeni. Seveda bodo rekli, da te vpišejo v knjigo čakajočih a ni čisto tako.
Treba je težit pa bo.
Raje pa imajo večje barke saj je Punat gnezdo malih (do 10m) starih bark (avstrijskih gliserjev itd...)...
Hvalijo se, da so najstarješa marina na Jadranu, kar jim dam glede na parkirane barke čisto prav.
V marino Punat se pride z osebnim stikom pri g.Žicu.Jest sem poznan po salamah,ki omehčajo še tako trdo srce.Sploh če je to obilneje obloženo.Itak je pa omenjeni mož kao skoz na dijeti.
Ko dobiš ponudbo pa itak presega 2 razreda tvojega plovila.Kot da drugih,manjših privezov ni.Na koncu se zmeniš za 1 razred višje.To velja za plovila do 10m.
Ko dobiš ponudbo pa itak presega 2 razreda tvojega plovila.Kot da drugih,manjših privezov ni.Na koncu se zmeniš za 1 razred višje.To velja za plovila do 10m.
Pozdrav iz Srca Slovenije!
-
Bouges Nina
- Admiral
-
coeurdebois
- Višji štabni vodnik
Fantje Morjeplovci! Če bomo samo jamrali ne bo nič boljše.Seveda se z vsemi vami strinjam, da nas v marinah, na bojah, v restavracijah pri servisu itd. šišajo na suho in samo vprašanje je, kako dolgo bomo to še zmogli oz. kako dolgo bomo še to trpeli!!!
Mislim, da si moramo pomagati sami na način, ki sem ga že omenil mojim desetim sotrpinom iz Sukošana, ki se tudi sicer dobivamo in družimo. Ideja je ta: mi Morjeplovci , ki smo povezani s tem forumom bi v prvi fazi ustanovili konkretnejšo obliko povezanosti -društvo, preko katerega bi v prvi fazi nastopali skupaj pri dogovorih z marinami, dobavitelji, serviserji itd. Ocenjujem, da bi lahko zbrali okoli 300 članov in to bi bila že kar solidna moč. V drugi fazi bi vsi člani društva v društvo prispevali osnovni kapital v višini letnega stroška za marino. S tem kapitalom bi lahko začeli priprave za formiranje lastne marine. Prepričan sem,da bi potem, ko bi ustanovili firmo, našli tudi pravega soinvestitorja za marino, mi bi bili pa v skladu z vloženim deležem solastniki.Pa tudi vsaka banka bi nam dala na ta program kredit,v kolikor bi mi z marino sklenili recimo desetletne dolgoročne pogodbe.
Seveda je tukaj še tisoč nerešenih vprašanj kot to, kje marina, kako velika, kakšen servis, kako dostopna itd., itd, vendar je vse to rešljivo.
Za izvedbo ideje so potrebni trije zagnani Morjeplovci, eden vpliven, ki bi vse vodil,finančnik in tehnik. Pa mlajši, polni energije morajo biti. Mi matori bi jim seveda vedno stali ob strani-aktivno.Kolikor berem ta forum,imam občutek,da se vsaj petdeset takšnih oglaša. Prepričan sem tudi, da bi mojih deset Sukošancev bilo takoj za idejo in ob prvi priliki ,ko bomo skupaj, jih bom pobaral.
Mislim, da si moramo pomagati sami na način, ki sem ga že omenil mojim desetim sotrpinom iz Sukošana, ki se tudi sicer dobivamo in družimo. Ideja je ta: mi Morjeplovci , ki smo povezani s tem forumom bi v prvi fazi ustanovili konkretnejšo obliko povezanosti -društvo, preko katerega bi v prvi fazi nastopali skupaj pri dogovorih z marinami, dobavitelji, serviserji itd. Ocenjujem, da bi lahko zbrali okoli 300 članov in to bi bila že kar solidna moč. V drugi fazi bi vsi člani društva v društvo prispevali osnovni kapital v višini letnega stroška za marino. S tem kapitalom bi lahko začeli priprave za formiranje lastne marine. Prepričan sem,da bi potem, ko bi ustanovili firmo, našli tudi pravega soinvestitorja za marino, mi bi bili pa v skladu z vloženim deležem solastniki.Pa tudi vsaka banka bi nam dala na ta program kredit,v kolikor bi mi z marino sklenili recimo desetletne dolgoročne pogodbe.
Seveda je tukaj še tisoč nerešenih vprašanj kot to, kje marina, kako velika, kakšen servis, kako dostopna itd., itd, vendar je vse to rešljivo.
Za izvedbo ideje so potrebni trije zagnani Morjeplovci, eden vpliven, ki bi vse vodil,finančnik in tehnik. Pa mlajši, polni energije morajo biti. Mi matori bi jim seveda vedno stali ob strani-aktivno.Kolikor berem ta forum,imam občutek,da se vsaj petdeset takšnih oglaša. Prepričan sem tudi, da bi mojih deset Sukošancev bilo takoj za idejo in ob prvi priliki ,ko bomo skupaj, jih bom pobaral.
Tovrstne ideje so že padale. Vendar se od ideje do realizacije vedno zatakne.
Dejmo mal pomigat ! Mogoče pa tokrat le premaknemo iz mrtve točke.
Pa čim več idej rabimo, tudi takšnih, ki so v prvem trenutku nerealne. Saj veste, od 100 idej sta mogoče na koncu dve uporabni.
Nekaj morjeplovcev zapreti za kako uro na en brainstorming.
Dejmo mal pomigat ! Mogoče pa tokrat le premaknemo iz mrtve točke.
Pa čim več idej rabimo, tudi takšnih, ki so v prvem trenutku nerealne. Saj veste, od 100 idej sta mogoče na koncu dve uporabni.
Nekaj morjeplovcev zapreti za kako uro na en brainstorming.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Sem zato, da se dobimio pa kakšno rečemo. O investicijah, kako se jih lotit in kje so pasti nekaj vem. V tem usranem poslu sem že 20 let. Tudi ljudi, ki uspešno črpajo evropska sredstva poznam in lahko kaj svetujejo. Trenutno delamo na primerljivem 50 MIO EUR projektu.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
.
Resen pristop bi dal rezultat!
Ustanovit d.d. in ta družba bi se dokapitalizirala s potrebnim kapitalom za prevzem ciljane marine.
Prevzem je lahko prijazen ali sovražen, karkoli se odloči.
V izgradnjo nove pa je težko upat in še veliko vode preteče, predno prvi priveže barko.
Izgleda , da je še nekaj cekinov od "birme" za katere ne ve žena ne davkarija.
Ideja o "naši marini" pa sploh ni slaba, ker vidim to kot naložbo na dolgi rok.
LP
.
Resen pristop bi dal rezultat!
Ustanovit d.d. in ta družba bi se dokapitalizirala s potrebnim kapitalom za prevzem ciljane marine.
Prevzem je lahko prijazen ali sovražen, karkoli se odloči.
V izgradnjo nove pa je težko upat in še veliko vode preteče, predno prvi priveže barko.
Izgleda , da je še nekaj cekinov od "birme" za katere ne ve žena ne davkarija.
Ideja o "naši marini" pa sploh ni slaba, ker vidim to kot naložbo na dolgi rok.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Mislim da je vse padlo v vodo.
Ideja sicer ni bila slaba, sem bil tudi sam pripravljen sodelovat, vendar je tukaj problem dostopnost do marine in infrastruktura.
Sicer pa je bilo v poznih jesenskih dneh zelo pestro na Olibu......policija, carina, davčna,....uglavnem 74 anonimnih prijav.
Zgleda da majo dol podobno folklorno kot pr nas.
lpg
Ideja sicer ni bila slaba, sem bil tudi sam pripravljen sodelovat, vendar je tukaj problem dostopnost do marine in infrastruktura.
Sicer pa je bilo v poznih jesenskih dneh zelo pestro na Olibu......policija, carina, davčna,....uglavnem 74 anonimnih prijav.
Zgleda da majo dol podobno folklorno kot pr nas.
lpg
https://medisken.si
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti