Gradbeni projektant
Moderatorji: moderator2, moderator
Gradbeni projektant
Ali se kdo tu s tem ukvarja in se nima za zlatarja.
Imam težave, ker se sprejema nov OPN...
Več na PM
Imam težave, ker se sprejema nov OPN...
Več na PM
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Ne bi rad prevec razpravljal, ker jih bom slišal da to ne sodi na ta forum...
Lahko okvirno...
Po zdajsnjem OPN je parcela zazidljiva, v sprejetju pa je nov OPN kjer ne bo več zazidljiva. Razgrnitev in pripombe so (žal) že davno mimo.
In to moram nekako rešiti, ker je nezazidljiva parcela vredna točno NIČ
Z pravnega vidika se lahko samo jeb..., zato odvetnika ne rabim. Nek projektant pa mi morda lahko kaj svetuje in če nič drugega imam opcijo, da pred sprejetjem novega OPN vložim vlogo za gradbeno dovoljenje. In tu spet rabim nasvet kako zadevo zavleči, ker so stroški (projekt, odškodnina, prispevek...).
Vmes pa bom pač prodal parcelo.
Če pa koga tišči denar pa mu jo prodam poceni že sedaj.
Lahko okvirno...
Po zdajsnjem OPN je parcela zazidljiva, v sprejetju pa je nov OPN kjer ne bo več zazidljiva. Razgrnitev in pripombe so (žal) že davno mimo.
In to moram nekako rešiti, ker je nezazidljiva parcela vredna točno NIČ
Z pravnega vidika se lahko samo jeb..., zato odvetnika ne rabim. Nek projektant pa mi morda lahko kaj svetuje in če nič drugega imam opcijo, da pred sprejetjem novega OPN vložim vlogo za gradbeno dovoljenje. In tu spet rabim nasvet kako zadevo zavleči, ker so stroški (projekt, odškodnina, prispevek...).
Vmes pa bom pač prodal parcelo.
Če pa koga tišči denar pa mu jo prodam poceni že sedaj.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Aha zdaj razumem. Malo nelogično je, da iz zazidljive parcele, kar naenkrat postane kmetijska. No pustmo. Mogoče komu ni pašalo, da je tam zazidljivo pa so spremenili (to se dogaja). Drugače najlažje je, da vložiš po mojem mnenju skrajšan postopek pridobitve gradbenega dovoljenja. Npr. narediš lahko garažo, ali kak kozolec. Eno tako finto naredi, ki je poceni in po možnosti narediš dve lunji kao za temelje ali nekaj podobnega. Dejansko si začel graditi. Nisem prav prepričan če je to mogoče, ma se mi zdi da ja. Na ZS ti pošljem linke, da poštudiraš malo bolje kaj se ti splača.
Iz pravnega vidika se lahko jaz samo obrišem pod nosom. Nimam kaj narediti, ker sem zamudil razgrnitev in morebitne predloge k razgrnjenemu načrtu. Pač eni ne beremo vsak teden občinske strani ali Uradni list!
Dogovoril sem se pa že...
Odgovor je bil, ko bo plan sprejet boste videli ali je vsaj del ostal zazidljiv...
Če je bo, OK, če ni, nimam nobene rešitve več.
Zato mi v postev pride samo projektant, ki bo ali nasel kaksno luknjo, oziroma izpeljal postopek pridobitve GD za cimmanjsi denar
Tako je to v naši državi, ko te ne jebe nihce, ce se mu dvigne te spravi ob 1500m2 veliko zazidljivo parcelo. Pa je čisto vseeno, če je to tvoje edino premoženje!
Dogovoril sem se pa že...
Odgovor je bil, ko bo plan sprejet boste videli ali je vsaj del ostal zazidljiv...
Če je bo, OK, če ni, nimam nobene rešitve več.
Zato mi v postev pride samo projektant, ki bo ali nasel kaksno luknjo, oziroma izpeljal postopek pridobitve GD za cimmanjsi denar
Tako je to v naši državi, ko te ne jebe nihce, ce se mu dvigne te spravi ob 1500m2 veliko zazidljivo parcelo. Pa je čisto vseeno, če je to tvoje edino premoženje!
Zdaj parcela JE zazidljiva v celoti in na tako se lahko zida.
Težava je v tem, ker moram pač začeti na njej graditi, torej vložiti vlogo za GD, plačati projekt, prispevek in odškodnino, ter vse pripadajoče malenkosti. Nato pa po pridobljenem GD začeti zidati po 2+1+1 letu...
Jaz pa nimam namena graditi in so zame to vse le "stroški". Vse te jurje raje zatankam. In tudi ce potem prodajam verjetno ne bom dobil toliko več, kot bom dal za papirje, zato bi najraje prodal tako kot je, nekomu, ki bi zacel graditi. Danes sem apatičen, dam za 25€ kvadrat! ca 25 km iz Lj.
Težava je v tem, ker moram pač začeti na njej graditi, torej vložiti vlogo za GD, plačati projekt, prispevek in odškodnino, ter vse pripadajoče malenkosti. Nato pa po pridobljenem GD začeti zidati po 2+1+1 letu...
Jaz pa nimam namena graditi in so zame to vse le "stroški". Vse te jurje raje zatankam. In tudi ce potem prodajam verjetno ne bom dobil toliko več, kot bom dal za papirje, zato bi najraje prodal tako kot je, nekomu, ki bi zacel graditi. Danes sem apatičen, dam za 25€ kvadrat! ca 25 km iz Lj.
težko boš dobil nekoga, ki bi kupil parcelo ne da bi vedel kdaj bo nov opn sprejet. Zame vem, da če bi želel zidati ne bi kupil parcelo ob dejstvu da ne bo več zazidljiva, saj se lahko pri projektni dokumentaciji zadeva lahko kaj hitro zaplete pri soglasjih.
Ti predlagam, da narediš PGD (cena bo cca 4.000 + geodetski posnetek cca 300-500€) in boš imel parcelo, ki bo nekaj vredna, sicerboš imel kmeijsko parcelo, ki je "brez" vrednosti.
Ti predlagam, da narediš PGD (cena bo cca 4.000 + geodetski posnetek cca 300-500€) in boš imel parcelo, ki bo nekaj vredna, sicerboš imel kmeijsko parcelo, ki je "brez" vrednosti.
tudi če je sedaj zazidljiva parcela. ne boš dobil GR dovoljenja ker občinarji gledajo nove odloke. Kot si rekel si zamudil vse pritožbene roke in se lahko obrišeš pod nosom. Parcela je nezazidljiva. Če boš na njej gradil ti bodo porušili na tvoje stroške pa še kazen boš plačal. Sedaj lahko čakaš nadaljnih 10-15 let ko se bo delal nov prostorski plan. Delam v projektivi intočno vem kako potekajo te zadeve, aja pa še včasih sem bil zaposlen na Luz-u.
lp b
lp b
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta