cestnina po 1.11.2012

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Okt 31, 2012 09:27

pešekan napisal/-a::lol: :lol: Texa danes ni, verjetno je šel njegove americanose registrirat :lol: :lol: (sklepam da ima kakšnega)

To temo si štartal malo pozno... ;) pa ena je že odprta :lol:
Sem pa res zabil cel dan, da sem uredil registracije...

Je pa plus vsega skupaj, da bodo dobri avtomobili še cenejši....

Val pa bo prilepil svoj znani citat :

" Pomagam vam urediti registracijo vozila v tujini " :twisted: :twisted:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Sr Okt 31, 2012 14:49

stojko napisal/-a:Res pa je, če mene vprašate, da so vsaj tu naredili progresivno lestvico. Več kot imaš, več plačaš. Kdo pa potrebuje vozila nad 3000 ccm?

Zakaj jih pol pa delajo........... :roll: Po tvojem bi najbrž morali vsi vozit pasata 1.9 tdi. Sanjski avo vsakega slovencelna :roll: :roll:

S tem fuknjenim zakonom niso naredili nič drugega kot to da so spravli iz prometa veliko dobrih,varnih avtov.
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Sr Okt 31, 2012 15:42

Sej jih delajo - sam vedno manj. Model na Top gear-u je zanimiv komentiru novega Astona. Vrhunski avto, brez napak, edina pomanjkljivost je, da takšni in podobni avti izumirajo. Itak, ka ti bo več kot 2000ccm, če je omejitev 130km oz. 50 v mestu. Višja kubatura je prav pršla, ko smo ga prtiskal čez trojane po stari cesti za MB. Zdej je pa ta prednost brez pomena!

Po statistiki je lastnikov vozil nad 3000ccm samo 6 promilov. Še vedno bo država zaslužla daleč največ od nas, ki vozimo od 1.4 do 2.5.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Okt 31, 2012 16:12

Dimen napisal/-a:Še vedno bo država zaslužla daleč največ od nas, ki vozimo od 1.4 do 2.5.

Točno tako. Tega se očitno ne zavedajo tisti, ki privoščljivo ploskajo višjim cestninam.
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Sr Okt 31, 2012 18:47

:D :D He, he.. Zanimivo kdo se oglaša.
Ko sem napisal:"Kdo pa potrebuje vozila nad 3000 ccm?" sem mislil resno. In tu seveda nisem mislil na tovorna vozila. No, pa naj mi kdo pove, zakaj rabi 3 tisoč ccm in vozilo težko okrog dveh ton za se prepeljat od A do B, s tem, da se več ali manj v vozilu vozimo sami. Torej za prepeljat osebo težko 90 kg res rabimo zraven vleči še 2 toni? In se mora res kadit iz auspuha, ko pritisnemo na plin? Ali je to bolj Slovensko kazanje - jaz imam več kot ti?
...Snake je vprašal:"Zakaj jih pol pa delajo........... " Ne vem. Najbrž zato, da jih bo kdo plačeval. Veš, saj delajo tudi avto, ki gre več kot 130km/h, pa kje boš z njim vozil? Cicer lahko, a boš plačal kazen. Enako je tu. Sicer je pa prav, da imamo drugačna mnenja :?
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Sr Okt 31, 2012 20:01

stojko napisal/-a::D :D He, he.. Zanimivo kdo se oglaša.
Ko sem napisal:"Kdo pa potrebuje vozila nad 3000 ccm?" sem mislil resno. In tu seveda nisem mislil na tovorna vozila. No, pa naj mi kdo pove, zakaj rabi 3 tisoč ccm in vozilo težko okrog dveh ton za se prepeljat od A do B, s tem, da se več ali manj v vozilu vozimo sami. Torej za prepeljat osebo težko 90 kg res rabimo zraven vleči še 2 toni? In se mora res kadit iz auspuha, ko pritisnemo na plin? Ali je to bolj Slovensko kazanje - jaz imam več kot ti?
...Snake je vprašal:"Zakaj jih pol pa delajo........... " Ne vem. Najbrž zato, da jih bo kdo plačeval. Veš, saj delajo tudi avto, ki gre več kot 130km/h, pa kje boš z njim vozil? Cicer lahko, a boš plačal kazen. Enako je tu. Sicer je pa prav, da imamo drugačna mnenja :?

Ko sem postal privatnik sem se pocas zacel zavedat da nisem vec sam in da polek moje druzine posledicno odgovarjam mogoce celo do 50 lacinm ustam in letno naredim z avtomobilom nad 50tisoc kilometrov v dobrih letih nad 100 tisoc prakticno po Slo z blizno okolico. Ja rad se peljem z dobrim avtomobilom zal pa so to v vecin tezji in s tem mocnejsi avtomobili in zaradi tega me je potrebno obrati do kosti. :oops:

Visjo cestnino bo placal tudi sosed ki ima Lexsusa hibrid pa saj to je noro :evil:

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Sr Okt 31, 2012 20:26

frikmusic napisal/-a:

Ko sem postal privatnik sem se pocas zacel zavedat da nisem vec sam in da polek moje druzine posledicno odgovarjam mogoce celo do 50 lacinm ustam in letno naredim z avtomobilom nad 50tisoc kilometrov v dobrih letih nad 100 tisoc prakticno po Slo z blizno okolico. Ja rad se peljem z dobrim avtomobilom zal pa so to v vecin tezji in s tem mocnejsi avtomobili in zaradi tega me je potrebno obrati do kosti. :oops:

Visjo cestnino bo placal tudi sosed ki ima Lexsusa hibrid pa saj to je noro :evil:

Frik

Upam, da je tole lapsus, ker hvaliti se, da imaš zaposlene lačne ljudi bi bilo najbrž tudi slovensko okolje predrzno (ali pa ne sledim trendom).
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Okt 31, 2012 21:30

stojko napisal/-a: No, pa naj mi kdo pove, zakaj rabi 3 tisoč ccm in vozilo težko okrog dveh ton za se prepeljat od A do B,
...

Dokler se boš vozil z hyundai lantra ali pa renault clio ipd... ti žal ne moremo pojasniti čemu več kot 3000ccm...

Jaz se v vozilu pod 3000ccm slabo počutim :twisted: motor pa mora imeti vsaj toliko cilindrov,da se jih ne da prešteti na eno roko :wink:
Ti je tak odgovor OK ? :twisted: :twisted:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Okt 31, 2012 21:54

Jaz se slabo počutim sam na pumpi :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Okt 31, 2012 22:02

gregor.n napisal/-a:Jaz se slabo počutim sam na pumpi :lol:

Kako, ti bi se tam moral počutiti zelo domače :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Okt 31, 2012 23:41

stojko napisal/-a:No, pa naj mi kdo pove, zakaj rabi 3 tisoč ccm in vozilo težko okrog dveh ton za se prepeljat od A do B, s tem, da se več ali manj v vozilu vozimo sami. Torej za prepeljat osebo težko 90 kg res rabimo zraven vleči še 2 toni? In se mora res kadit iz auspuha, ko pritisnemo na plin? Ali je to bolj Slovensko kazanje - jaz imam več kot ti?

Zakaj pa ti rabiš čoln? To je za večino povsem nepotreben luksuz, ti se pa preseravaš s čolnom, brez veze trošiš gorivo in provociraš tiste, ki si tega ne morejo privoščit.
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Če Nov 01, 2012 00:07

Res je fantje, ampak luksuz se plača. Davek na plovila že obstaja, ne. Za majhen čoln majhen davek, za večji večji... Pri avtih bo očitno enako. To, da se pa kdo ne počuti OK v avtu, ki ima manj kot 3000 ccm. Mislim...bolano!
@Roberth1 Ne bodo te obrali do kosti. Verjemi. Mislim, da se bo bolj poznalo nekomu, ki ima povprečen avtomobil in delovsko plačo, če jo sploh ima. Zato ne jokat, ker vam ne gre še slabo.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Če Nov 01, 2012 00:25

Fantje, prijatelji in vsi udeleženci foruma. Mislim da je vsem popolnoma jasno kako to gre, še posebej se vsem to pozna, pa ne glede na to kaj in kje kdo dela, ter s kakšnim avtom se vozi ali s kakšno barko pluje... Država je lačna, ker denarja ni in VSE, vključno s tistim ki se vozi s Clio 1.2 ali najjačim Mercedesom ali kakšnim drugim avtom, oziroma z 3 m gumenjakom ali 20 m jahto. Ne poznam nikogar ki si ne bi privoščil najhujšega avtomobila ali najhujše barke, če bi bilo € v neomejenih količinah. Vsak si je moral sam to zaslužiti in plačati oziroma plačuje sproti mesečno. Če nekdo težko vzdržuje Cliota v teh časih, se najde tudi nekdo ki težko vzdržuje Mercedes... So pa seveda izjeme, samo, da je do takih časov prišlo, da se težko vzdržuje eno ali drugo, je kriva DRŽAVA, ker so vse pokradli, tako levi kot desni... Pas je najlažje odtegovat, veliko težje ga je zategovat... Saj v končni fazi ni tako slabo, samo preveč smo bili razvajeni, sedaj pa je potrebno veliko več delati za manj kot nekoč... Tako da, držimo se mota "delo krepa"...:) Ne vsak dan televizije gledat, ter se samo pogovarjati o slabih stvareh, glejmo pozitivno na vse, delajmo kolikor lahko, ter spijmo kakšno pivo ali kozarec vina, ter se od srca nasmejno ko smo v dobri družbi... :wink:
majci
Desetnik

OdgovorNapisal/-a majci » Če Nov 01, 2012 02:21

Tex napisal/-a:
stojko napisal/-a: No, pa naj mi kdo pove, zakaj rabi 3 tisoč ccm in vozilo težko okrog dveh ton za se prepeljat od A do B,
...

Tex napisal/-a:Dokler se boš vozil z hyundai lantra ali pa renault clio ipd... ti žal ne moremo pojasniti čemu več kot 3000ccm...

Stojko in to tak rece k mu mami vse financira... zalostno.
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Če Nov 01, 2012 07:32

Roberth1 napisal/-a:
frikmusic napisal/-a:

Frik

Upam, da je tole lapsus, ker hvaliti se, da imaš zaposlene lačne ljudi bi bilo najbrž tudi slovensko okolje predrzno (ali pa ne sledim trendom).

Roberth1 nisi dobro dojel kaj se zelel povedat oz. sem se nerodno izrazil. bom probal povedat enostavno. Ko si obrtnik in imas zaposlenih vec kot 20 ljudi ki imjo vecinoma zene in otroke nekatere druzine stejejo celo 5 clanov, se meni zdi popolnoma neodgovorno da se obrtnik vozi z avtomobilom ki ni varen. Avti z tezo pod 1500 kg v vecini primerov gledano z mojega zornega kota niso dovol varni da bi se dobro pocutil v njih. Konec dneva mi na stevcu ur dnevno malokrat pokaze manj kot 4 ure voznje. Ce se meni v nasem podjetju kaj zgodi je uprasanje kako bi nadeljevali vsi tesno povezani z njo. Naj se povem da sem v prometni nesreci pred 16 leti izgubil mamo, znamka avtomobila Subaru Vivio 600 ccm takrat najbolj varen avto v svoji kategoriji. Od takrat se vozim vecinoma v tezjih avtomobilih zato ker s pocutim varno.

Frik
Frajtonerca je prava stvar...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti