Odnosi HR-Slovenija

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Lipi » Sr Dec 24, 2008 11:21

Včeraj sem bil v Poreču na kapetaniji, pa nibilo popolnoma nobenih problemov - ne na parkirišču, ne na kapetaniji, ne na poti do kapetanije, na meji pa še najmanj...

Je pa po eni strani zanimivo, de je še vedno veliko "slovenskih tablic" po Istri.

Tako da, kar se mene tiče ni nobenih problemov med "navadnimi smrtniki"...
še kakšen meter več ...
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Dec 24, 2008 13:31

opus napisal/-a:
admin napisal/-a:Sem pa mnenja, da tega filma ne bo prav kmalu...

Upam da ne bo tako. Kot slisim so se nasi premijeri ze zmenili pred dva meseca da gremo na sodisce v Haagu. :D

atilone napisal/-a:Tu daragi Opus, so problemi za vstop. To so mnenja tujih ljudi, kateri nimajo materialnih ali kakšnih drugih koristi.

Ves kako recejo, mnenja so kot riti, vsak ga ima. :lol:
Mislim da si "omasio ceo fudbal", saj to ni pomembno. Poglej realno kaj se zgodilo in kje je zdaj problem za vstop in zakaj ne gre naprej. Meni se zdi da si prevec razburjan okoli tega, pa ti morem reci da mi tukaj samo debatiramo, realno pa ne moremo nic resiti niti pomagati pri resitvi. Prvenstveno, jaz bi rad da sagledam situacijo objektivno, koliko je to mogoce. Ne se jezit, lepo te prosim.

Novinec napisal/-a:Delni povzetek članka iz današnjih Financ (objava brez dovoljenja avtorja):
Kdor si resnično želi nagajati sosedom, bi si moral želeti, da čim prej pridejo v EU in potem takoj "hop" v nakup njihove zemlje! Ni hudič, da jih ne bomo pokupili!

Mislim da ni treba cakati na vstop RH v EU zaradi kupovanja terena, ker je od februarja odprto kupovanje za vse EU drzavljane na hrvaskem. :wink:

bobiboss napisal/-a:racman je hotel samo prikazati,da istra ni bila nikdar dejansko hrvaško ozemlje.šele-ne vem iz glave dejanskih številk(po drugi vojni?)-so delili ozemlje kot so ga pač.tudi italijani imajo zaradi tega probleme.kot filatelist imam znamke na katerih piše:istria litorale sloveno.prevod ni potreben.starost znamk je kar zajetna.

Saj ni problem prebrati dva, tri retka o Istri:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Istra

Opus, vedno govoriš, ne se razburjat, saj samo debatiramo. Ampak , kot sem že tudi pisal, pri debatah moraš tudi podkrepit svoje izjave. Ti tega ne delaš. Vsako izjavo demantiraš, ampak brez obrazložitve. Tako kot " baba čula, baba rekla". Od mene si dobil mnenje nevtralnih ljudi, in tvoj odgovor; Mnenja so kot riti, vsak jo ima :roll: . Nato pa trajbaš svoje v nedogled. Potem pa mi prosim odgovori na vprašanje; Koliko morja, koliko ozemlja, koliko hiš in drugih objektov, je SLO pokradla ali uničila Hrvatom.? Koliko pa so HR pokradli od slovencev KUPLJENE zemlje, in koliko hiš KUPLJENIH in z hišnimi številkami, so porušili. Še celo so prisilili lastnike, da jih sami rušijo. Odgovori na to vašo sramoto. Pa ne zopet " ne se razburjat" in slične izgovore, prosim.
LP
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a opus » Sr Dec 24, 2008 15:10

atilone napisal/-a:Opus, vedno govoriš, ne se razburjat, saj samo debatiramo. Ampak , kot sem že tudi pisal, pri debatah moraš tudi podkrepit svoje izjave. Ti tega ne delaš. Vsako izjavo demantiraš, ampak brez obrazložitve. Tako kot " baba čula, baba rekla". Od mene si dobil mnenje nevtralnih ljudi, in tvoj odgovor; Mnenja so kot riti, vsak jo ima :roll: . Nato pa trajbaš svoje v nedogled. Potem pa mi prosim odgovori na vprašanje; Koliko morja, koliko ozemlja, koliko hiš in drugih objektov, je SLO pokradla ali uničila Hrvatom.? Koliko pa so HR pokradli od slovencev KUPLJENE zemlje, in koliko hiš KUPLJENIH in z hišnimi številkami, so porušili. Še celo so prisilili lastnike, da jih sami rušijo. Odgovori na to vašo sramoto. Pa ne zopet " ne se razburjat" in slične izgovore, prosim.
LP

Moj odgovor je bil tak zato ker mi kot argumente dajes kar mislijo na nauticnem forumu u nemciji o meji med SLO in RH.
Odgovor na tvoje vprasanje ne vem, saj nimam dostopne podatke o tem koliko je natancno kdo kemu vzel ozemlja. Saj imamo za to strokovnjake in komisijo za mejo.
Pred vsem sem za legalnost in mirno resitvo vsakega spora.
Ce je kemu vzeta protiv zakona imovina, sem prvi da mu se vrne neodvisno kdo je to, samo ce je do imovine prisel na legalen nacin. Tudi jaz ne zelim soditi o temu, saj so za to sodisca.
To, kar so podrli hise (tudi slovencem) ceprav imajo hisne stevilke, ne pomeni da so te legalne. Podrli so ih zato ker nimajo gradbeno dovoljenje in je to v skladu z zakonima. Saj so podirali tudi hrvatom na Viru. Jas sem prvi da se podre vse kar nima dovoljnja, ker to pelje v gradbeno anarhijo. Pri temu ne mislim na slovence, da se zastopimo. En moj zlahtnik (!) je delal kot bagerist ki je rusil hiso enega slovenca. Hisa je bila kar lepa, v kamnu. Lastnik je gledal in je bil flegma, pa ga je vprasal za kaj se ne nervira ko mu podirajo tako lepo hiso. Je rekel da se je hisa za sama splacevala in bo naredil novo cez nekaj cajta. Saj ves kako se splacevala?
Kako se moji okvarjajo z apratmaji, so jezni ker so oni legalni in placajo davek in cakajo za vsa potrdila in jih zejbavajo razne inspekcije, z druge strane ceste je en madjar kupil hiso in se v njej mejajo madjarski gosti (prijatelji) vsakih 7 dni, pri tem ne placujejo davek in jih inspekcije ne zajebavajo.
Ne vidim zakaj bi negdo delal mimo zakona ko ga jaz moram upostevati. Problem je ker vsi pridejo na RH in mislijo da je tukaj divlji zahod in da se lahko ponasajo tako, ko pa ugotovijo da so tukaj zakoni, so jezni. Zamisli se da tujec kupi teren pri bledskemu jezeru in naredi vikendico brez dovoljenja. Bi mu podrli?
Da se vrnem na temo meje, ker sem malo zastranil, se zmeram sem za to da se kot dobri susedi zmenimo na mednarodnem sodiscu in poravnamo nepravdo na obeh stranah.
P.S.
Upam da me zastopis zakaj ne grem u detalje vsake hise in vsakega metra meje kako zahtevas.
Prosim te da mi das moje izjave in demante da ti napisem obrazlozitve, meni je ocito to previd.
P.P.S.
Za razburjanje sem rekel ker ne bi htel debato na nivou, ovi pederi, ovi govnjari.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Dec 24, 2008 15:48

Ne mi govorit, da pri vas postavim hišo , grem na pijaco in kupim hišno številko. Ljudje katere osebno poznam, so plačali vse uradne dajatve, ker pa so uradniki ukradli denar ( na položnice so dali številke svojih žiro računov ) izdali hišne številke, papirjev pa niso dali naprej, ker bi se takoj videlo v čem je stvar.
Na nivo , kurac, kreten majmun, pa se ne bom spuščal, ti pa dam link do hrvaškega foruma, na katerem vaši naši, tudi Čehi komunicirajo. Tako boš videl kulturno debatiranje in od koga prihaja. Uživaj v branju tvojih sunarodnjakov. Pa tudi torbico od žene vašega predsednika boš videl. Stala pa je 15 000 €. Madonca skrbi, da bi vam dobro šlo. In to je ta pesek za v oči o katerem govorim. Eden od mnogih seveda.
LP
http://www.reci.hr/forums/1/993291/ShowThread.aspx
Tukaj bi pa rad nekaj popravil. Sem opazil, da tisti na tem forumu ( Hrvaškem ), kateri so najbolj glasni in najbolj kritizirajo Slo in nas Slovence, dejansko sploh NE OBSTAJAJO. Recimo, vpisali so se 21. 12, nihovo zadnje javljanje oz. obisk je bil 24. 12. , a pisali so še včeraj :shock: 27. 12. (ta je pod imenom "Milicija92). Ali "Patriarch" kateri je prijavljen 21.6, in takrat je bil tudi njegov zadnji obisk, Po nas pa je še včeraj tolkel kot neumen :shock: . In to priča( seveda je še več takih primerov ) kako pokvarjeni so na oni strani nekateri. Lastnik in upravitelj tega foruma so Jutarnje Novine in celo Hrvatski autoklub. hr. In ravno oni , novinarji hujskajo ene proti drugim. Po tem lahko vidimo kje je ta naša uboga soseda, ker največji problem je v tem , da njihovi ljudje NE VEDO za te manipulacije.
Jaz sem na to opozoril, pa so mi takoj izbrisali post. Torej za nalašč delajo zdrahe med njimi in nami. To je hujskanje, omenjajo vojno, kri, da o kletvicah ne govorim.
Nazadnje spremenil atilone, dne Ne Dec 28, 2008 09:52, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Dec 24, 2008 20:36

Pozdravljena Opus in Atilone, redno vaju prebiram in si mislim svoje. Dodal pa bi samo nekaj na temo divji zahod in zakoni na hrvaškem. Že res da zakoni so, ampak problem je da si jih vsak "uradnik" razlaga po svoje (beri koliko če vas to koštat), žal. In potem pride do takšnih situacij, da podirajo na "črno zgrajene hiše z hišno številko", za katere so se plačevali vsi komunalni prispevki, davki in tako naprej. Povejte mi koliko vas je plačalo uradni prometni prekršek na hrvaškem. Jaz samo enega( pa še tega iz čiste zajebancije, edini v vozeči koloni sem prekoračil hitrost, sem imel pač slovenske tablice na velikom crnom autu),vsaj pet pa sem jih dal v đep. Na morju so podobne zgodbe. Ti problemi so tudi eden glavnih odčitkov pri pogajanjih za vstop Hrvaške v EU. Piranski zaliv je samo pesek v oči volilcem.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a opus » Sr Dec 24, 2008 23:32

gregor.n napisal/-a:Piranski zaliv je samo pesek v oči volilcem.

Mislim da so ljude tukaj ze nabruseni ker se hrvaska ne vodi v smeru v katerem bi ljude radi, to imate pravo. Tudi EU ni obljubljena ker se rine v njo cez glavo. Bilo bi lepo da v EU gremo kot ravnopravna dezela, ne kot revezi, in to je problem notarnje politike in ekonomije. Ce je pesek v oci, ali ne, to je ena stvar katera je nabrusila ljude, to je tista iskra katera je vzgala oganj. Vse to hitanje peska v oci nima veliko veze z vprasanjem meje. Precej so ljude bili nabruseni tudi na Racanov dogovor takrat. Ne vem ce vam dobro obrazlagam misljenje ljude tukaj ker imam malo problema z jezikom, zapravo s pisanjem?
Ljudje so nezadovoljni z situacijo, in to z mejo je naredilo se huje. Na notarnje zadeve gledajo kakor gdo (eni slisajo Thompsona, eni ne, drugi majo radi Gotovinu, eni ne), ampak na mejo vsi isto mislijo. Lahko govorimo tudi o drugih stvari kar niso dobre tukaj, ali mislim da razvodnimo temo.

Atilone, samo da ves da sem jaz dobil hisno stevilko preden sem zacel zidati, potreboval sem samo lastnicni list parcele.
Enkrat sem bil v hosti pri Barbarigi in sem ostal presenecen ko sem videl celo mesto z ulicama in hisnim stevilkama in odgovorno trdim da nobeden nima gradbeno dovoljenje ker to sploh ni gradbena zona. Se enkrat it recem da hisno stevilko dobis lahko, in to ne pomeni da lahka zidas. Za zidati moras imeti gradbeno dovoljenje (samo to), stevilke sploh ne rabis nikoli. Saj imam tudi zlahte kateri svesno imajo vikendico brez dovoljenja. Bresplacno ljetovanje, fin che la barca va, bi rekli talijani. :wink:
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Dec 25, 2008 12:35

Kam pa potem obesiš to tvojo hišno številko ? Tega ne morem verjet, ker se mi zdi ne logično. Pri nas je takole (ker nimam hiše, me naj kdo popravi, če se motim ). Sprememba namembnosti, lokacijsko, gradbeno, postavitev objekta, ogled gradbene komisije, ŠTEVILKA.
Sedaj pa drugo vprašanje. Če bi vi slučajno prej prišli v EU, kaj bi brez problemov dali zeleno luč za vstop v EU , Srbiji , Bosni, Črni Gori. Z 100% gotovostjo, ti lahko rečem , da NE BI. Ker tudi tam nimate rešenih mej. In radi tega obstaja velika možnost, da boste vsi skupaj naenkrat vstopili, Ali pa boste od EU izgubili ( pred vstopom ) pravico na veto. In to ne izhaja iz SLO ampak starih članic EU.
Opus, tudi tebi želim vesel božič in srečno in uspešno novo leto 2009 !!!
LP
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a opus » Če Dec 25, 2008 20:41

Iskreno, ne vem kaj bo bilo pri vhodu ostalih clanov, saj vidis da je politika nepredvidiva. :wink:

Srecen Bozic in veliko serece v Novem letu tudi tebi in vsem forumasima dobre volje.
mare63
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a mare63 » Pe Dec 26, 2008 19:03

No po dolgem času in ob dejstvu, da zunaj ni kaj početi se vključujem v debato in sicer:
- Admin : ne kritiziram podajam pa sugestijo. No, ali četudi kritiziram. Res je Admin ! Določeni, očitno člani z daljšim stažem na tem navtično odličnem forumu, si lahko dovolijo žaljenje per persona. To spregledaš vse dotlej, dokler nasprotnik četudi z višjo »stopnjo kulture« udari nazaj. Potem okrcaš oba ! Ni fer. Če je forum javni, naj veljajo enaka pravila za vse, ne glede na prijateljske povezave, mišlenje in status posameznika. Pa brez zamere. Verjamem pa, da vsega ni možno nadzirati in verjamem, da nenamerno spregledaš. Zatorej ostajam pri sugestiji :D
- redeča luč hrvaški pomeni zgolj še eno nedoraslo potezo naše diplomacije. Na koncu se nam bodo smejali pešci, kateri ta hip stojijo pred rdečo lučjo. Kdorkoli misli, da bo Slovenija odločala o vstopu kogarkoli v EU, je precej naivne sorte človek. Se pa sprašujem, kakšno korist imamo od tega, da Hrvaška ni v EU ??? Mar mislimo, da dosežemo svoj prav preko nekih blokad ??? Na koncu bo v vsakem primeru odločila arbitraža ( četudi Hrvaška včeraj vstopi v EU ) in mislim ( bojim se ), da nje rezultat preseneti marsikoga. Ko bo v interesu velike četverice, takrat bo Hrvaška v EU, dočim nam iz Berlijna, Pariza, Londona, predvsem pa Rima sporočijo zgolj : psssssssssssssst. In ker je Italjanom v interesu, da »pokupijo« prelepe kraje, kateri so pod jurisdikcijo hrvaških oblasti….si lahko samo predstavljate, kaj pomeni 25 km morja ! NIČ. In kaj tu pomeni Slovenija. NIČ. Žal.
- Omenjate gospoda Jorasa: se opravičujem, vendar za človeka, kateri preko prevračanja v obmejno rečico, manipulira z javnostjo, nimam najboljšega mnenja. Ne verjamem mu nič. Sploh, ko preberem izjave njegovih sosedov. On meni ne predstavlja nikakršnega borca za nacionalne interese.
- Stoletja smo živeli v sožitju. Z Hrvati nikoli nismo bili v resnih sporih. Čestitke politkom, kateri so na dobri poti, da skregajo oba naroda. Upam pa, da ljudje iz obeh strani bodo pokazali razum. Jaz sem za vstop Hrvaške v EU takoj. To pa ne pomeni, da se avtomatično rešijo vsi spori. Tudi države članice EU imajo nerešena mejna vprašanja. Že stoletja !!!
- Vse nestrpneže, obeh strani, kateri imajo domoljublje zgolj za krinko, v bistvu pa gre za nacionalizem, pozivam naj se dobijo na meji in obračunajo med seboj, da mi običjani ljudje, živimo v miru z ali brez mej. Da nas ne gnavijo preko vseh vrst medijev neki kvazi domoljubi.
- Slovenija nikoli ni imela dostopa do odprtega morja – po pomorskem pravu !
- Prepoved uvoza hrane :D joj s kakimi se vi ubadate. Vendar, če se vpraša mene, bi jim tega sploh ne zameril. Koliko hrane slovenceljni zvozimo na hrvaško ob misli, da bomo kaj prihranili in končno, tudi v Slovenijo je uvoz hrane močno limitiran – bolj kot uvoz iz EU v Cro !!! Tistim kateri tega ne razume priporočam, da enako količino hrane nabavijo na hrvaškem in jo pokažejo našim mejnim organom ob vstopu v Slovenijo. Končala bo v kanti za smeti ! Kakšni Čehi…..Nekdo komentira o hrvaških policistih….pravi da mora dajati kune v pasaport…..hallo. Mu toplo priporočam, da tega ne počne, ker bo v resnih težavah ! :arrow: Sicer pa policija kot policija. Nobene bistvene razlike. Mene so že ustavili, pa nikoli šikanirali. Tudi havbe mi ni bilo potrebno odpirati, v časih, ko so slovenski poscani ( rumeni ) mediji, govorili o nekih špagah in terorju cro policije.
Pri nas je bil predlog zakona, da naj bi pod obvezno opremo v avtomobilu sodilo pokrivalo – deka. Ne vem pa kaj je napak, če v obvezno opremo sodi svetilka? Se mi je nekajkrat zgodilo, da sem klel, ker je nisem imel. Če bi bila del obvezne opreme bi jo morda imel. Tako da….? In pač…če je nimaš in je na Cro obvezna, pač plačaš kazen ! In zdaj kaj ? Nepoznavanje prava škodi ! :oops: Mar po ostalih državah smemo potovati kakor nam paše ali po predpisih dotične države !?
- Malo nas je blokirala Italija ob vstopu v EU ? :?: Mislm hallllloooo ! Da malo :evil: Je pa res, da smo modro molčali in potrpeli. Enako velja za uveljavitev avstrijske volje. Takrat ni blo zemljevidov Karantanije, takrat ni bilo vpitja Trst je naš, takrat domoljubja ni bilo zaznati. V trgovini na Avstrijskem koroškem je napis: vstop slovenceem in hrvatom prepovedan. Pa mi ? NIČ ! Dim se je cedil pri avstrijski kolegici :shock:
- je pa res, da bomo ob takih igricah pozabili na sebi lastne ( na državni ravni ) tegobe kot npr. : reševanje finančne krize, socialna problematika, neupravičeno bogatenje, neupravičeni državni nakupi…..Je že res…….iger jim daj in pozabili bodo na kruh !
- Fantje…..ne se kregat ! :D
V kolikor se ne oglasim več, vsem ljudem dobre volje, na vseh straneh vseh mej : zdravo in srečno 2009. Za Vas, po navtiki kolegi, pa dodam: mirno morje.
Itak se še oglasim.....ane Altione :D
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Dec 26, 2008 20:51

Prav imaš Mare 63.
Samo se sprašujem , a si bil do sedaj v Zulukafriji ali kje ?
Po končanem dialogu in debati, se sedaj oglašaš zopet ti, kritiziraš Admina in vse neuke ljudi tu in tam , na koncu pa rečeš, fantje ne se kregat. Pa kaj je s teboj človek. Žoga je popolnoma umirjena in to na prijateljski način, pa se zopet pojaviš ti in odpiraš že zaceljene rane. Če ti je dolgčas in ti mir ne odgovarja , se spakiraj nekam. Sedaj pa imam res zadosti, ampak se ne razburjam, govorim ti lepo umirjeno.
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Pe Dec 26, 2008 21:58

Opus: "Ne vem ce vam dobro obrazlagam misljenje ljude tukaj ker imam malo problema z jezikom, zapravo s pisanjem?"

Ma, če imaš problem z jezikom, zaradi mene, lahko tudi v hrvaškem jeziku napišeš. Važno je, da se razumemo in vemo, kaj hoče kdo od nas povedat.
Admin, saj to ne bi bil problem za forum, ne?
Sve će to narod da pozlati!
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Pe Dec 26, 2008 22:32

Mare63, tale tvoj prispevek vseeno čudno izpade... takole na koncu.
Drugače pa mislim, da je za cilj dobre debate treba tudi kakšno "ad personam" požret in sem Adminu hvaležen, da ne posreduje čisto takoj.

O blokadi pristopnih pogajanj RH pa sem zadnjič prebral nek intervju z enim od naših pravnih strokovnjakov za tovrstna vprašanja, ki pravi:
Odprava zemljevidov, ki so v RH del podzakonskih aktov je za Slovenijo nujna, ker bi po zaključku pristopnih pogajanj postali del evropske zakonodaje. To pa med drugim pomeni tiho strinjanje Slovenije s stanjem izvršenih dejstev.
...in tega se hrvaška vlada ZELO dobro zaveda, zato tudi niso šli spreminjat teh podzakonskih aktov (ZERP itd), ko je bilo za to dovolj časa. Slovenija na to ni prvič opozorila, blokada se je enkrat že zgodila še, ko je bil Janša predsednik vlade, pa mediji tega niso obešali na veliki zvon.
Menda vam je jasno kaj potem pomeni zagotovilo hrvaške vlade, da ti dokumenti ne prejudicirajo meje, da pa jih ne nameravajo izvzeti tudi iz postopka morebitne arbitraže ali postopka pred sodiščem. In to je izvor težav!

Pa še eno dejstvo, ki mora pri tem biti jasno: Zagotovilo vlade katerekoli države lahko parlament te države izniči.
Po domače: Parlament je najvišji organ oblasti, vlada pa je izvršni organ te oblasti (beri: parlamenta) in parlament lahko kadarkoli regulira in usmerja delovanje vlade.
Podobno velja tudi za predsednika države, zato je hrvaški parlament lahko zavrnil ratifikacijo sporazuma Drnovšek-Račan.

Glede Jorasa pa bi, dragi Mare63, lahko prebral moj post. Človek je ostal na suhem. Če je hotel domov - v Slovenijo - pripeljat pralni stroj so mu Hrvatje hoteli zaračunat "PDV i carinska davanja"!
Njegova parcela, da smo si na jasnem, je postala problematična šele po sporazumu Drnovšek-Račan, ker so Hrvatje, kljub temu, da so sporazum zavrgli, izvrševali del tistih določb, ki so jim koristile.
Joras je v tem primeru, ko je ostal "na suhem", izkoristil prav vsako bilko, ki bi mu pomagala rešiti situacijo.
Menda veš, da so prav zaradi njegove vztrajnosti (in še nekaterih drugih) zdaj tam namesto tistih cvetličnih korit postavili rampo.
A se ti ne zdi čudno, da se je kar naenkrat pojavila volja tudi na hrvaški strani, da rešijo njegov problem?

Pa srečno in uspešno 2009, vsem forumašem!
Sve će to narod da pozlati!
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a opus » Pe Dec 26, 2008 22:35

joeloe napisal/-a:Ma, če imaš problem z jezikom, zaradi mene, lahko tudi v hrvaškem jeziku napišeš. Važno je, da se razumemo in vemo, kaj hoče kdo od nas povedat.
Admin, saj to ne bi bil problem za forum, ne?

Hvala, ali jaz zelim pisati na slovenscini prav zato ker nisem nikoli popolnoma naucil pisati. Govorim je celo zivljenje, pisal je pa nisem nikoli. Pa ves kako sem spoznal da ne znam?
Kot sem hotel pisati mail bratrancu. :oops:

P.S.
Imam pravilo da kot sem na hrvaskem govorim hrvaski jezik, kot pa pridem v Slovenijo, govorim slovenscino. 8)
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Pe Dec 26, 2008 22:51

ko bi dobil toliko odgovor ko na forumu zastavim vprasanje o navtiki bi bil zelo vesel :wink:

dej puste ze hrvate - ce ste pa tako zagrizeni pa pisite na ustrezne naslove :wink: ce napisete kaj pametnega se podpisem zraven se jaz :D
mare63
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a mare63 » So Dec 27, 2008 00:24

Četudi kritiziram, kritiziram dobro namerno in z lahko dokazljivimi argumenti. In kaj ? Mar admin ni dojemljiv za dobronamerno kritiko? Če ni, je to njegov in ne moj problem ! Pač je forum javn in če lahko kritiziramo "vse živo " administrator foruma menda ni nedotakljiv ! Ali pač ? Nadalje, v svoji kritiki na vsak način dopuščam zmoto, saj je nikoli ne navajam kot de facto. Če pa bi dobro prebral moj post....bi opazil, da sugeriram ob razumevanju, da pač vsega ne zmore opaziti. In zaradi mene lahko tudi pusti. Ni problema. Vendar kako bo zadeva izgledala, ko bomo vsi prešli na osebno raven. Ne vem pa, čemu se prav ti, dragi moj prijatelj Atilone ob tem oglašaš ( če tako rečm ) :D
Se opravičujem, nisem razumel, da je debata zaključena in da " nimam pravo glasanja ". Prav tako se opravičujem vsem ranjenim, katerim odpiram zaceljene rane :oops:
Kritika.....je del debate. In močni ter pošteni se kritike ne bojijo. In imam pravico govora tudi preko kritike. Ali pač lahko kritizirajo vse vprek zgolj izbrani, dočim ostali moramo ali biti kimavci ali tiho ? Če je temu tako, potem mi res ni do debate.
Res je priznam, da sem si na nek način vzel zadnjo besedo. Povsem nenamenoma. Pa četudi.
Atilone ! Zdej me pa posluš: ne vem odkod tebi mandat, da pošiljaš ljudi na pakiranje ? Se oproščam, vendar večjim personam ni uspelo mene zapakirati, tudi ti nek atilone me ne boš, četudi si po svojem ukusu car tega foruma. Po svojem vsekakor. In zgodovinar. Hobi dakako.
Kdaj imaš ti nečesa zadosti, mene čisto nič ne briga. Naj ponovim tvoje besede: označi temo kot prebrano in pojdi dalje. Tako si narekoval nekaj postov nazaj človeku, kateri se ni docela strinjal s teboj. Drži se svojih načel in pojdi dalje.
Predvsem pa ne spuščaj se na osebno raven ob ljudeh katerih beseda ti ni všečna. Spusti se v debato z argumenti ne pa da žališ per persona.Dokler si žalil mene ( glej prejšno debato ) sem bil tiho. Zdaj, vidim, da je poleg zgodovine tudi to tvoj hobi. Da ne bo žalitev priletele nazaj. Jaz pa sem jezen !. Z vso pravico ! Kdo hudiča pa misliš da si ! :!: :?:
Se opravičujem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost