Ali se kdo spozna na generatorje, ki imajo tudi varjenje?
Moderatorji: moderator2, moderator
Ali se kdo spozna na generatorje, ki imajo tudi varjenje?
Bi ga potreboval, da mi razloži nekaj stvari kaj pomenijo.
Hvala!
Hvala!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
V bistvu gre gre za generator, ki je tudi varilni aparat.
Zanima me, če kdo ve kaj pomenijo podatki na desni strani pod Saldatrice
Da sem siguren je samo spodnji podatek, da je za elektrode od 1.5 - 5mm
Kaj je Vo in Vs in kako je vse povezano z amperažo, V in tistimi procenti zgoraj

Zanima me, če kdo ve kaj pomenijo podatki na desni strani pod Saldatrice
Da sem siguren je samo spodnji podatek, da je za elektrode od 1.5 - 5mm
Kaj je Vo in Vs in kako je vse povezano z amperažo, V in tistimi procenti zgoraj

Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Podatki o amperaži so po mojem mnenju povezani s podatki na levi strani (z volti). Mislim, da je pri max št. obratov 3000o/min možno iz njega iztisniti pri 110v (175A), pri 220 (210A) in pri 380 (240A). Tako je iz tablice razvidno.
@MM lahko, da se tudi motim in je mogoče tukaj kak stručko, ki ve povedat kaj več.
@MM lahko, da se tudi motim in je mogoče tukaj kak stručko, ki ve povedat kaj več.
Tisti serviz. je po mojem intermitenca, 60% pri 175A, 35% pri 210A in 11% pri 240A. torej s 175A lahko variš 60% časa, 40% časa pa se mora hladiti. Podatka za napetost odprtih sponk Vo sta dva, prav tako za napetost obloka Vs, sklepam da ima agregat nekakšen preklopnik?
Seveda pa se mora generator vrteti s 3000 vrt/min, če želiš dobiti iz njega napetost s frekvenco 50 Hz
Seveda pa se mora generator vrteti s 3000 vrt/min, če želiš dobiti iz njega napetost s frekvenco 50 Hz
motorni
Mogoče ti gre angleško:
http://www.powersources.de/download/ger ... DS240R.pdf
http://www.powersources.de/download/ger ... DS240R.pdf
.
Zdaj pa še jaz svoj piskerček pristavim.
S takim aparatom sem se srečal že pred 40timi leti. To je elektrovarilni aparat o tem ni dvoma. Toda zakaj ima agregat na elektro motor, ki polni transformator za varjenje, če je elektrika v vtičnici? Zakaj vmesni člen?
Razloženo mi je bilo takole.
Ker proizvajamo prirobnice za pretok goriv, mora var 100% tesnit. Zato potrebujemo varilni aparat z agregatom, ki proizvaja enosmerni tok-TO Je BISTVO- in je var "gostejši", nespenjen in absolutno neporozen. S tako napravo se vari tudi siva litina oz. gus.(z navadnim tega ne moreš) Ko ima varilec prakso zavari tako, da opazovalec misli, da je nekdo drugi (recimo strugar) že obdeloval var, ker je tako lep. Kot bi "fugiral" in obdelal, da je lepo. Žlindra odpade sama, brez da bi kaj potolkel.
Toliko teoretično, ker varil nisem. Videl pa kar nekaj kilometrov varov.
LP
.
Zdaj pa še jaz svoj piskerček pristavim.
S takim aparatom sem se srečal že pred 40timi leti. To je elektrovarilni aparat o tem ni dvoma. Toda zakaj ima agregat na elektro motor, ki polni transformator za varjenje, če je elektrika v vtičnici? Zakaj vmesni člen?
Razloženo mi je bilo takole.
Ker proizvajamo prirobnice za pretok goriv, mora var 100% tesnit. Zato potrebujemo varilni aparat z agregatom, ki proizvaja enosmerni tok-TO Je BISTVO- in je var "gostejši", nespenjen in absolutno neporozen. S tako napravo se vari tudi siva litina oz. gus.(z navadnim tega ne moreš) Ko ima varilec prakso zavari tako, da opazovalec misli, da je nekdo drugi (recimo strugar) že obdeloval var, ker je tako lep. Kot bi "fugiral" in obdelal, da je lepo. Žlindra odpade sama, brez da bi kaj potolkel.
Toliko teoretično, ker varil nisem. Videl pa kar nekaj kilometrov varov.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pajer z enosmernim tokom danes variš s TIG tehnologijo. Najcenejši inverterski prenosni varilni aparati stanejo danes le od nekaj sto euriča dalje.
opis razlik med varjenjem z DC-, DC+ ali AC
Tole so moji začetniški poskusi voziček - stojalo za izvenkrmni motor

opis razlik med varjenjem z DC-, DC+ ali AC
Tole so moji začetniški poskusi voziček - stojalo za izvenkrmni motor

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti