Marihuana-resnična zgodba

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

atilone
Admiral

Marihuana-resnična zgodba

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Jan 14, 2009 09:31

Pred leti , so policaji na Hvaru, pri znanem preprodajalcu narkotikov, našli 280 lončkov z mladikami marihuane. Problem je bil edino v tem, da so mladike bile visoke le dva centimetra, zakon pa veleva, da se šteje za narkotik, če so visoke najmanj pet centimetrov. In kaj so zavedni policaji naredili ? Pridno so jo zalivali v toplem prostoru in merili. Po nekaj dneh ( raste hitro, tako vsaj govorijo drugi :lol: ), ko so rastlinice dosegle "predpisanih" pet centimetrov, so vložili prijavo na sodišče , proti gojitelju (se postavlja vprašanje, kdo je sedaj gojitelj. Op. p.).
No , sodnik je ovrgel prijavo, ker dokazni material ni bil korektno pridobljen.
Pred kratkim pa so "gojitelja" zopet dobili,z sedaj že pripravljeno travo za prodajo in heroinom, tako so si vsaj delno oprali ime in zasmehovanje.
Prebrano v januarski Jani.
LP
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jan 14, 2009 16:34

Svašta... :D
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Sr Jan 14, 2009 18:53

Zgodilo se je tri leta nazaj. Berem v hrvaških časopisih, da so nekje pri Španiji ujeli velik gliser, ki ga je upravljal hrvaški "skiper" (so napisali) Spahija po priimku. In v čolnu je imel imel reci in piši 2,8 tone kokaina. Astronomsko! in potem naslednji dan berem: oče od tega fanta(ravnatelj gostinske šole v Šibeniku), presenečen da je groza; mama profesorca, ne more verjeti. "Najim sin, skiper, ki je se javil po internetu za skiperja nekje v sredozemlju, ki nikoli ni imel nič z drogo....to je pomota"...itd.
En mesec potem so bili pri meni iz skupnosti Cenacollo iz Biograda na Moru (zdravljeni odvisniki) in so mi fantje iz Šibenika povedali: "Saj tega Spahija mi poznamo, on je že devet let odvisnik. Če so ga prijeli nič novega. In v zaporu je še se sedaj.Zanimiva zgodba.
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jan 14, 2009 21:12

oprosti, ampak to se meni ne zdi zanimiva zgodba, odvisniki in drogatorji
jaz bi jih dal na hladno, da jim nikoli več ne pade na pamet kaj takega
predvsem pa drogo dilat med otroci... :evil: :twisted:
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Jan 14, 2009 21:27

Saj je Rabuni lepo napisal, da je ta tip na "hladnem", v zaporu. Torej je pravici zadoščeno. Za prekratke kazni dilerjev, pa je tu pravosodstvo, katero pa človeku lahko uniči življenje zaradi nezmožnosti odplačila dolga banki, par tisoč evrov, prekupčevalce pa zaradi lepega vedenja, spustijo ven po ne dolgem času in zopet nadaljujejo. Če pa so sami odvisniki, pa še dobijo socialno podporo, ker so pač bolniki. Ampak to je že druga zgodba.
Lahko pa se zamislimo nad dejstvom, da je to sin visoko izobraženih PEDAGOGOV, in če so pri sebi doma zgrešili pri vzgoji, koliko mislite, da jim je mar vzgajat druge otroke in jih usposabljat in pripravljat na življenje ? In tudi tu ta zgodba postane zanimiva.
LP
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Jan 15, 2009 10:29

Žal je droga med nami. Ne le med bogatimi tudi med revnimi, ne le v mestu tudi na vasi. Hči od sodelavca se zdravi v skupnosti cenakolo. Izhaja pa iz kmetije na vasi....Na nas starših je, da o tem govorimo z otroki in da se pozanimamo kj in s kom se družijo.
Z morjeplovskega zornega kota morda le to, da imam občutek da je droge na obali še več (kot na celini) in moramo biti tam bolj pozorni na naše otroke
mirno morje
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Če Jan 15, 2009 15:40

Na žalost je tako ,da starši izvejo zadnji. Ponavadi že vsi vejo, ni pa ga junaka, ki bi to upal povedat staršem otrok, ki to počnejo.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Jan 15, 2009 18:06

Dule, le en popravek:"Starši zvedo pravi čas, vendar si zatiskajo oči pred resnico in bojaznijo, kaj si bo okolica mislila o njih!!!!! Najtežje pa je priznati, da to dela tvoj otrok!!!" (ops- krog družinskih prijateljev).
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jan 15, 2009 18:43

Si predstavljaš, da si profi skipper in se javiš na oglas za transfer barke od točke A do točke B. Ko pripelješ do B, na barki "slučajno" najdejo drogo. Kako boš dokazal, da ni tvoja. Dvomim, da skipperji pregledajo vsak kotiček barke, pa še vedno obstaja 1001 možnost, da spregledaš zavojček nekaj kg heroina npr. Kriza! Kdo ve koliko droge je bilo na podobne načine prepeljano do cilja.
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Pe Mar 06, 2009 07:23

Pred leti sem v Dubrovniku spoznal starejsega gospoda, ki je bil z svojo jahtico privezan ob meni. Po par pivah mi je zaupal, da je v Spaniji nasel neko zelo ugodno barko, ki bi jo zelel od tam pripeljati domov v HR. Ker ima precej dela , me je vprasal, ce bi to lahko storil za njega. Ni izgledal kot dealer, vendar sem imel pomisleke.Odlocil sem se da ne sprejmem ponudbe, kljub temu, da je ponudil dobro placilo. Ko sem cez cas spet priplul v Gruz so mi fantje , ki delajo v luki povedali, da so mozu aretirali skipperja, ki je s to isto barko plul iz Spanije. V Italiji ga je Guardia di financa ujela ko je tihotapil extasy. Sicer trdi, da ni vedel, da je na barki, pa kljub temu sedi.Hmmmmmmmmmmmm??????? Kdo je skril, kdo je svercal, kaj je res? ME NE ZANIMA!!!!! JAZ NISEM!!!
Te stvari se dogajajo in zato je zelo vazno, da je clovek zelo previden. Tudi na Ibizi me je skipper, ki sem ga navidez poznal iz marine Porto Rotondo; prosil, ce njegovemu prijatelju na Sardegno odnesem paket z "rezervnimi" deli. Ko sem ga vprasal, ce lahko paket odprem, je rekel, da ni vazno, ga bo pa po posti poslal. Zato fantje :

NIKOLI NE JEMLJITE NA PLOVILA NICESAR; KAR NISTE OSEBNO PAKIRALI; POSEBEJ CE GRESTE CEZ MEJO!!!!!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Uporabniški avatar
Ariki
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ariki » Pe Mar 06, 2009 13:07

Slika

Slika

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta