JK Orsan, Dubrovnik - tukaj ni heca

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Sep 14, 2015 20:29

Marjan Tomki napisal/-a:po mojem tudi nima kaj početi v turizmu.

Problem hrvaškega turizma je, da v njem dela preveč takšnih, ki nimajo kaj početi v turizmu. In jih nihče nikoli ni naučil, kako se je treba obnašat do turistov.

Kdor je bil kdaj na Tajskem ve, kako prijazni so Tajci do turistov (za razliko od Hrvatov). Ko sem o tem nekoč vprašal Tajca, mi je pojasnil: Tajce že od malih nog učijo, kako pomemben je odnos do turistov... če ne bomo prijazni do njih, jih pač ne bo več k nam, pa tudi njihovega denarja ne.
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Sep 14, 2015 20:32

Marjan Tomki napisal/-a:Saj nisem prebral nobenega prispevka, ki se s temle ne bi strinjal.
al napisal/-a:... Najlažje je ne-imeti jasno mnenje.

In imam jasno mnenje: Kaže, da ko te zanese, te pač zanese.

Podobno kot je nekajkrat tudi mene, ko nisem dovolj natančno prebral, na kaj odgovarjam.

bi lahko tudi tokrat še enkrat...
Če se strinjaš s tem, da to ni prav, potem to jasno obsodi. Če se pa strinjaš s tem dejanjem pa to argumentiraj.
Izjava, da ko te zanese, te zanese... je spet ena cvetka, ker kaj pa to pove?
Da ko se name v gostilni naslanja drogiran Čeh, me pač zanese pa ga pretepem ko psa? Torej me je zaneslo? Pač...
Ma daj... Ste me našli na mino. Pejte se sami teoretizirat, samo ne me za rokav cukat v kakšnem zalivu....
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Sep 14, 2015 20:35

Ko sem bil jaz majhen, so tudi nas učili gostoljubja. Ne samo neposredno zaradi tega, kar gostje prinesejo neposredno, so tudi druge koristi.

In tega, da si spoštljiv in skušaš razumeti, ko kam prideš.

In jaz še vedno tako ravnam - kjerkoli sem. Doslej se mi je dobro izšlo.

Edit: Razen pri nekaj Bohinjcih. Med njimi so tisti, ki so preprečili dejavnost JK Bohinj na Bohinjskem jezeru do polovice avgusta, pa vsaj en redar, ki je tudi turistična atrakcija, zaradi katere se mnogi obiskovalci ne vrnejo v Bohinj, pa še eno gostišče, zaradi katerega en klub ne pomisli več na regato mini-12 v Bohinju.

In vsi trije omenjeni dejavniki so povezani.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Po Sep 14, 2015 20:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Sep 14, 2015 20:35

al napisal/-a:Še enkrat sprašujem: kaj je morala narediti posadka, da je šel tip rezat štrike? Kaj opravičuje to dejanje?

Pa kje si ti videl, da opravičujem rezanje štrikov? Zelo jasno sem napisal, da je kreten, kdor to stori.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Sep 14, 2015 20:41

H2O napisal/-a:
al napisal/-a:Še enkrat sprašujem: kaj je morala narediti posadka, da je šel tip rezat štrike? Kaj opravičuje to dejanje?

Pa kje si ti videl, da opravičujem rezanje štrikov? Zelo jasno sem napisal, da je kreten, kdor to stori.

Oprosti, H2O, ampak taka primerjava je po moje neupravičena žalitev za kretene.

Al, malo preberi po temi nazaj, kaj je kdo napisal - potem se boš najbrž ohladil.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Po Sep 14, 2015 22:48

Nam v Dubrovniku sicer niso prerezali štrikov je nas pa vrla črpalkarka odvezala po tem, ko smo končali s tankanjem goriva in za trenutek izginili v podpalubje. Ni nas bilo slabo minutu. Slišali smo samo "koji kurac ovaj slovenac misli, da može cjeli dan biti na pumpi..." in tako v tem stilu - seveda v pristnem herceg-bosna naglasku. Za nami ni noben čakal za tankanje. Kljub temu kar sem slišal mi ni na pamet prišlo, da bi nas ta koza odvezala. Pridemo ven in nas lepo nese na plitvino pred črpalko. Motor seveda ni delal. Padlo je nekaj krepkih na njen račun in smo šli.
Tako je pač to, ko se divjad spusti do morja.

Ampak ne jih metat vse v isti koš. Niso vsi enaki, kar dokazuje tudi naslednji komad za lahko noč. Pa še naslov je čisto ta prav.

https://www.youtube.com/watch?v=q5my-dVWX2k
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Sep 14, 2015 23:02

EDO napisal/-a:Ampak ne jih metat vse v isti koš.

Eni odvežejo, drugi odrežejo. Različne navade.
Šala! :lol: :lol:
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Sep 15, 2015 09:43

Šast let nazaj sem v Saliju v iskanju priveza resnično pomotoma zavil v komunalni del luke in ženska, ter moški srednjih let sta totalno pošizila, začela kričat na nas, da to morje ni slovensko in zmetala v nas vse ostanke iz ribiške mreže, ki sta jo čistila. Seveda smo takoj spremenili načrte in šli na kosilo čez v zadar. :lol:

Saj vem, da niso vsi isti, ampak takih naci modelov se le malce preveč potika po njihovi obali.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 15, 2015 09:51

SR 290 napisal/-a:... in zmetala v nas vse ostanke iz ribiške mreže,

ste naredili ribjo juhco/brodet? :D
moral bi zavpiti nazaj: baci još kapulu i češnjak :lol:
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » To Sep 15, 2015 09:56

SR 290 napisal/-a:Saj vem, da niso vsi isti, ampak takih naci modelov se le malce preveč potika po njihovi obali.

Ja, se popolnoma strinjam. Jaz imam celo zacahnjena nekatera območja kjer je koncentracija takšnih modelov večja in se jim izogibam.

Marchi - dobra :!:
Living well is the best revenge

https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Sep 15, 2015 09:59

al napisal/-a:
SR 290 napisal/-a:... in zmetala v nas vse ostanke iz ribiške mreže,

ste naredili ribjo juhco/brodet? :D
moral bi zavpiti nazaj: baci još kapulu i češnjak :lol:

:lol: Metala sta ježke, polže, kamenje in tako šaro, ter kričala. :lol: In nihče od okoliških ni niti trenil ni, le brezizrazno so opravljali svoje delo in prikrito opazovali. Stavim, da bi se na polno usulo po nas, če bi le malo oporekali tema prismukoma.
libameta
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a libameta » To Sep 15, 2015 10:11

.... če bi imel HR registracijo , ne bi imel tega problema :wink:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Sep 15, 2015 11:04

Zadnjič mi je Italijan razlagal, da Hrvati sovražijo Italijane in da so na Molatu otroci metali kamne v njegovo barko, pa sem ga potolažil, da Hrvati ne sovražijo samo Italijanov, ampak tudi Slovence, Poljake, Čehe, Madžare... :twisted:
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Sep 15, 2015 11:43

Da ne bo pomote, moram povedat, da sem ga kiksnil. Tisto z vsebino mreže se je dogajalo v kraju Preko pri Kaliju, jaz pa sem napisal Sali. In ja, z HR registracijo bi mi pomagali vezat! :?
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » To Sep 15, 2015 12:25

H2O napisal/-a:Zadnjič mi je Italijan razlagal, da Hrvati sovražijo Italijane in da so na Molatu otroci metali kamne v njegovo barko, pa sem ga potolažil, da Hrvati ne sovražijo samo Italijanov, ampak tudi Slovence, Poljake, Čehe, Madžare... :twisted:

To je vse v stilu Hrvata, ki je bil na mednarodni zabavi in nato razlaga prijatelju:"Na zabavi sem bil najlepši, najbolj šarmenten, najvišji, imel sem najlepše grajeno telo, pripovedoval sem najboljše šale, imel sem najlepši nasmeh, bil sem najboljši plesalc, pel sem najlepše pesmi,...in predvsem je zanimivo to, da sam do vseh teh ugotovitev prišel čisto sam! :twisted: :twisted: :twisted:
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov