Motivacija na delovnem mestu

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

m1ha
Kontraadmiral
Kraj: Postojna

Re: Motivacija na delovnem mestu

OdgovorNapisal/-a m1ha » Če Feb 08, 2018 13:06

tyson napisal/-a:
m1ha napisal/-a:Še vedno. Ni junaka, ki bi si bil pripravljen umazat roke.

Lp Miha

S čim bi si jih pa umazal? Lahko na ZS

Montaža dvigal (osebna, tovorna...)
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Če Feb 08, 2018 13:39

vladimir napisal/-a:Jaz imam že 2 meseca razpis za delavca,pa ga tud ni junaka da bi se javil.

zakaj iščeš delavca,pravnikov in ekonomistov je kolikor hočeš menda ostajajo tudi politologi,obramboslovci,učitelji,razne vzgojiteljice sicer menda bo drug teden štajk ,bodo vsi na ulici,ponudi jim 1200€ me zanima če boš dobil delavca?
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Feb 08, 2018 13:44

m1ha napisal/-a:
tyson napisal/-a:
m1ha napisal/-a:Še vedno. Ni junaka, ki bi si bil pripravljen umazat roke.

Lp Miha

A rabiš to izkušenega mehanika-strojnika, al bi se zajebaval tudi s kakim vajencem, če bi se želel priučit?
vladimir
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vladimir » Če Feb 08, 2018 13:56

Tesarstvo,krovstvo.
m1ha
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a m1ha » Če Feb 08, 2018 13:58

tyson napisal/-a:
m1ha napisal/-a:
tyson napisal/-a:

A rabiš to izkušenega mehanika-strojnika, al bi se zajebaval tudi s kakim vajencem, če bi se želel priučit?

Rabim nekoga z malo tehnicnega znanja, da ve kaj je 13 kljuc, da je ze kdaj drzal v rokah rocno orodje, da je z glavo pri srvari in da se je pripravljen učit.

Lp Miha
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Feb 08, 2018 14:06

Po 19.2. te kontaktiram...samo še tole: kje si stacioniran?
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Feb 08, 2018 14:14

vladimir napisal/-a:Tesarstvo,krovstvo.

Delo se meni zdi zanimivo, vem pa, da je v tem poklicu potrebna kilometrina... to pa vem, ker so mi lani delali nadstrešek... je motorko ujčkal ko bebico, rezi pa kirurško natančni, za povrh pa je mojster prevzel delo, ki ga je nekdo pred njim pustil na 1/4, ker se je poškodoval (pa ne pri meni)...v tisti 1/4 je bilo samo tramovje "požagano"... bolcni in luknje in iz tega je ta mojster vedel, kaj si je predhodnik zamislil...vem, težko mu je bilo, ampak je sestavil v piko!
m1ha
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a m1ha » Če Feb 08, 2018 14:19

tyson napisal/-a:Po 19.2. te kontaktiram...samo še tole: kje si stacioniran?

Izhodisce Logatec, delo pa po celi slo. Večina zahodni del.

Lp Miha
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Feb 08, 2018 14:46

m1ha napisal/-a:

Lp Miha

Ko se vrnem, te bom na ZS prosil za telefon, potem bomo pa videli :D
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Feb 08, 2018 16:12

m1ha napisal/-a:

Lp Miha

Miha pol smo pa sosedje ;)
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Feb 08, 2018 16:57

Pred leti sem delal v Logatcu v coni, takoj desno, pred podvozom v prevozniški firmi Quehenberger.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Feb 08, 2018 17:12

jaz že leto pa pol iščem - plača 1500, 8 urni delavnik, risanje za računalnikom.

maminih sinčkov brez samoiiniciative in neizobraženih falirancev z 1 narejenim izpitom, kar jih hočeš. znanje = 0. Se bom naučil v parih mesecih, jim je skupen stavek.

Do takrat mi bo firmo potopil mojster. Ne rišemo konzerv za pašteto, ampak malce dražje stvari.

tud kak evro več dam. Pa ni mojstrov. Za šlosarijo prav tako, 1 do dva. ne rabim vajencev da jih bom 5 let učil. Dobra plača. Ja se ne javi noben. Razen kak bosanc oziroma srbin. Si nimam kaj z njim za pomagat, še materijala ne more naročit sam.

Vse kar vidim, je jamranje. Delal pa ne bi nobeden, oziroma vsak bi najprej 6 mesecev se neki učil, plača mora bit pa že v štartu višja od direktorske. naj se grejo nazaj dojit h mamicam, ki so jih tako naučile.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Feb 08, 2018 18:09

Eh fantje...
Sam spadam med "podjetnike" pa kljub temu ne razumem ostalih. Še bolj jamrate, kot pa delavci, t.i. mamini sinčki...

Dobrih delavcev ni veliko. Dobrih delavcev, ki bi delali za male pare pa sploh ne. Dober delavec je tudi pameten delavec.

1500€ je za dobrega "risarja" poštena plača, ampak risarja. Ti bi imel izkušenega konstrukterja za ta denar? A veš da dober konstrukter 1500€ "pofuša" med šihtom?

Kolega je do pred kratkim umerjeval vage na terenu po celi sloveniji. 100% teren. Plača okoli 1000€, kar je OK, samo ne za cloveka, ko je na terenu po 8 10 ur. 300€ stane samo zivljenje med sihtom, razen ce pije vodo iz pipe in je konzerve iz Evrospina...

Večina podjetnikov si sama koplje jamo z izkoriščanjem... Po TV sem poslušal kako manjka gradbenikov... Pred nekaj casa se mi je en delavec zaletel na lahko v avto. Tako ene 250€ skode. Šefe mu je cel znesek trgal temu decu od plače. Plače 600€, 150 plačuje za sobo... daj no. fuj in fej... Dal sem mu nazaj 250€. Mozakar je komaj zadrzeval solze. Vazno je, da ima šefe tanovga BMWja.
Pa saj sem bil tudi sam zaposlen, bil sem vodja, torej med lastnikom in delavci... Za kozlat. Pol si jih ne zasluzi, da jim firme laufajo.

Mali dela prakso na enem velikem avtoservisu v Lj. Mehaniki imajo 600€ plače! Ko mi je to povedal sem prvo vprasal, ce se zajebava... Potem se pa cudijo, da nimajo ljudi ali pa imajo same kekce...

Kolko para, toliko muzike!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
j.k.
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a j.k. » Če Feb 08, 2018 19:29

Tudi jaz sem mal kritičen do raznih s.p. Vsi bi neke majstre imeli. Učil pa ne bi nobeden nobenega.
Mal karekiram.
Je pa res, da privatnik ve zakaj dela - zase. In veliko dobrih privatnikov je na nek način "težkih" karakterjev, za to so tudi dobri. Ampak za te ljudi delat, je včasih težko.
In ja. Pameten delavec bo dobro delal in bo tudi dobro plačan...
Konec koncev, morje, vendarle, odkrije vsako napako!
m1ha
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a m1ha » Če Feb 08, 2018 20:02

evovii napisal/-a:
m1ha napisal/-a:

Lp Miha

Miha pol smo pa sosedje ;)

Nebi vedel

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost