Strupene ribe

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

Strupene ribe

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jul 12, 2018 20:31

A je kdo kaj bral ali slišal ,da naj bi se pojavile neke strupene ribe ,ki najbi pogrizle ali pičle nekaj ljudi,ki naj bi jih pripeljali v Izolsko bolnišnico??Tako mi je rekla mama da je slišala??Na netu nisem nič našel.Možn tud da je kaj narobe razumela..
salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

Re: Strupene ribe

OdgovorNapisal/-a salesky » Če Jul 12, 2018 21:25

Da ni "samo" pauk/morski zmaj?
--- Lenuhec.si ---
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Jul 12, 2018 21:27

Kaj pa naj bi bilo drugega kot pauk. :?:
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Če Jul 12, 2018 21:38

Danes sem res slišal po radiu, da naj bi se pojavile neke nove strupene vrste.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Jul 13, 2018 16:09

No to je pol moja mati slišala
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » So Jul 14, 2018 09:56

A se že kaj bolj natančno ve katera vrsta rib je to in kako izgleda? Al so to spet novinarske buče?
deepapnea
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a deepapnea » Ne Jul 15, 2018 07:35

Daki napisal/-a:Danes sem res slišal po radiu, da naj bi se pojavile neke nove strupene vrste.
polanc napisal/-a:No to je pol moja mati slišala
kocka napisal/-a:A se že kaj bolj natančno ve katera vrsta rib je to in kako izgleda? Al so to spet novinarske buče?

..tako je. ni še koalicije...
https://siol.net/digisvet/novice/bolece ... ati-472168
https://novice.svet24.si/clanek/novice/ ... varne-ribe
androo81
Kapitan bojne ladje
Kraj: Begunje pri Cerknici

OdgovorNapisal/-a androo81 » To Jul 17, 2018 07:34

JulesVerne
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a JulesVerne » To Jul 17, 2018 11:23

No pajek, ali pauk ali zmaj ni "nova strupena riba".

Ta napihovalka pa zgleda nekaj novega, te še nisem ne opazil ne ujel, pa tudi očetje nas o tej pošasti niso učili.

Je še kaka nova strupena žival poleg navedenih priromala k nam?
Uporabniški avatar
Psycho
Višji štabni praporščak
Kraj: Lukovica pri Domžalah
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Psycho » To Jul 17, 2018 12:40

Sicer ne vem če je plamenka že v Jadranu, bo pa verjetno kmalu. Je invazivna vrsta, ki se hitro množi in zelo agresivno brani svoj teritorij, saj nima strahu pred bitji večjimi od nje same.

http://greece.greekreporter.com/2016/07 ... irst-time/
Usus magister est optimus.
salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a salesky » To Jul 17, 2018 13:09

Psycho napisal/-a:Sicer ne vem če je plamenka že v Jadranu, bo pa verjetno kmalu. Je invazivna vrsta, ki se hitro množi in zelo agresivno brani svoj teritorij, saj nima strahu pred bitji večjimi od nje same.

http://greece.greekreporter.com/2016/07 ... irst-time/

To sem zadnjič gledal na enem izmed "Discovery" kanalov, oddaja "Fishing Impossible" kjer so meli epizodo prav o tej ribi. Največji problem je, da nimajo veliko naravnih sovražnikov kateri bi uravnavali populacijo.
--- Lenuhec.si ---
adriaticsailor
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a adriaticsailor » Sr Jul 18, 2018 22:13

:) Brez skrbi nič posebnega v jadranu. Le nekaj medijskega napihovanja. Verjetnost, da se med plavanjem zbodete na bodicah morskega zmaja/pauka je zelo zelo majhna, skoraj nična. S temi medijskimi napihovanji novinarji govorijo neumnosti, da bi vzpodbudili branje njihovih vsebin. Ni ravno v naravi rib, da bi vas čakale v vodi z namenom, da vas zbodejo ali ugriznejo ali ker jim je dolgčas in vas lovijo za zabavo :) Vse ribe se pred vami umaknejo. Največ vbodov z bodicami pauka se zgodi, ko jih ujamejo ribiči, ki te vrste ne poznajo, in jo primejo z roko ne predelu, kjer ima bodice. Zato je potrebno, da ste pri ribolovu previdni. Mogoče ni napačno, da se naučite prepoznati pauka. Potem bodo vse skrbi odveč.

LP
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Če Jul 19, 2018 09:32

Pa je vseeno od kolega hčerka prejšnji teden stopila na enega. Strup je termolabilen, tako da ga izničiš z višjo temperaturo (vroča voda, ogenj...) Vseeno se je dobro informirati kako izgleda in kaj v tem primeru narediti.
igor11
Kontraadmiral
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a igor11 » So Jul 21, 2018 09:04

Kolega mi je povedal, ko so bili na dopustu v Španiji, se je sin zbodel v pajka , (ga je hotel prijet ko se je potapljal), so mu v hotelu svetovali vročo vodo ali pa mazilo after bajt z amojakom. Mami je domačinka na morju rekla, da pomaga tudi urin. Lansko leto je hčerka na rabu stopila na 1m globoki mivki, verjetno na pajka,je imela vbodno ranco in zatečeno okoli, jo je začelo bolet, smo namazali z after bait exstra, in je v minuti izginila bolečina in oteklina. Sedaj imamo vedno sabo after bajt exstra, ki je prvotno namenjen oskrbi pikov žuželk, komarjev, os ...
morje, morje...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » So Jul 21, 2018 13:48

Verjetno je stopila na voleka-školjko, ker ko bo otrok stopil na pauka ti ne bo mogel povedati, ker bo preveč jokal. Vem koliko boli vbod 7cm pauka, ker me je po neumnosti usekal v roko.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti