Domofon (odpiranje) z daljincem
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Domofon (odpiranje) z daljincem
Veliko je tega, cene so šle res na nulo. Mi ni jasno, kako se tako stvar sploh da za tak denar narest in prodat pa tudi če je serija ogromna. Ena luster klema je pri nas dražja kot N kanalni wifi rele. Upajmo da bo avtor teme na podlagi vsega tega našel ustrezno rešitev.
Xilinx Vivado HLx trainee
kasaudio napisal/-a:Veliko je tega, cene so šle res na nulo. Mi ni jasno, kako se tako stvar sploh da za tak denar narest in prodat pa tudi če je serija ogromna. Ena luster klema je pri nas dražja kot N kanalni wifi rele. Upajmo da bo avtor teme na podlagi vsega tega našel ustrezno rešitev.
Ni panike, avtor teme je dobil dovolj informacij. Zaenkrat smo našli 3 ključek/registrator, ki odpira vhodna vrata.
Vi kar debatirajte, ker je zanimiva debata in verjetno kakšen modul tudi uporaben v navtiki. Še posebej vredni prispevki tistih, ki aplicirate zadeve na svoja plovila. Če pa kdo presodi, da kakšen modul zahteva svojo temo, pa naj jo kar aktivira.
Jaz se kar strinjam, da so kitajske aplikacije za kontrolo takih in drugačnih vezij, baz ipd totalen crap. Kitajci majo državne programerske firme, ki delajo generičn sw pol pa te proizvajalci sebi prilagodijo te aplikacije s switchi v iniji in podobnim. Crap totaln, prevedeno v kitajsko angleščino, kje še pismenke, uporabljajo sql express 2000 in podobno. Skratka polomija.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kofi napisal/-a:Kasaudio, mislim da podcenjuješ Kitajce in precenjuješ vrednost teh igračk. Smart home naprave so vedno bolj popularne, s tem cene padajo ter nastajajo de-facto standardi za povezovanje med napravami in aplikacijami.
Na spodnjem linku je malo več podatkov za tale rele:
*Works with Amazon Echo, Echo Dot, Amazon Tap.,
*Works with Google Home.
*Works with IFTTT.
*Compatible with Amazon Alexa.
Pred leti sem nabavil nekaj WiFi 220V stikal. Takrat je bilo res treba namestit kitajski app, ki pa je delal čisto OK. A čas gre naprej. Tokrat pričakujem, da bom lahko vrata odpiral kar z glasom. Na SMS pa pri teh zadevah gledam kot na zastarelo tehnologijo. Pa tudi web serverček bi predstavljal nek nestandarni zaprt sistem, težko povezljiv v bodoči smart home sistem...
https://www.aliexpress.com/item/4000910276120.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4cc37a61Hq7HU3&algo_pvid=33193f00-4de1-4ffb-9295-f9456fc6895d&algo_expid=33193f00-4de1-4ffb-9295-f9456fc6895d-0&btsid=0ab6f82115921645219753228e2162&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Tale wifi rele je po treh tednih prišel. Videti je da s Kitajske, čeprav sem ga naročil v Evropi. Priklop brez problema, aplikacija https://www.ewelink.cc/en/ dela v slovenščini, povezava z Google Home deluje. Vrata odpira, časovno trajanje kontakta nastavljivo na pol sekunde. Ni mi pa uspelo nastaviti upravljanja na glasovni ukaz. Skratka, za 18€ skupaj s poštnino - super zadovoljen. Bi prilepil kakšno sliko v dokaz, pa shramba slik shrani.si štrajka.
Kofi
Zaradi mene ne rabiš ničesar dokazovat, verjamem, vidim tudi sam, da so Kitajci na področju android aplikacij zelo napredovali. Mi pa ni jasno, kako za 18€ s poštnino komurkoli rata karkoli zaslužit.
Bom ob priliki pogledal tale Google Home, pa Amazon services da malo razširim svoje obzorje. LP!
Bom ob priliki pogledal tale Google Home, pa Amazon services da malo razširim svoje obzorje. LP!
Xilinx Vivado HLx trainee
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov