Zanimivi linki, video posnetki in slike

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Palcek
Poročnik bojne ladje

Re: Zanimivi linki, video posnetki in slike

OdgovorNapisal/-a Palcek » Pe Nov 13, 2020 13:45

gregor.n napisal/-a:Da vam s prve roke mal podrem nekaj teorij zarot in namernega usklajenega delovanja RTV in POP...
Kot je razvidno iz reportaže so vse fotke nastale v UKC avtor: Matej Povše, torej so medijske hiše dobile slikovni arhiv od PRja UKC in pač to objavile, ene bolj, druge manj senzacionalistično in strašljivo...
Ker medijev ne spuščajo v te covid cone in ni slikovnega materiala je vsak tak material dobrodošel in seveda takoj na prvi strani :wink:

Ravno to sem gledal, namreč oddelek so obiskali v sredo zvečer, praktično vse fotografije pa so posnete ob dnevni svetlobi. Škoda.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Nov 13, 2020 15:43

CAR napisal/-a:kr3mn1 čudi me, da ti ki si vseved tukaj na forumu tega ne veš, saj se spotakšneš skoraj v vsak post pa naj bo to cerada, električni avti, sprayhood....Moj odgovor glede krste in ostalih tvojih vprašanj je ne vem, niti me to ne zanima, imam pa toliko pameti, da vem, da se nekdo ne bi igral s takšnimi posnetki na službeni strani.

hvala za rahlo provokativen odgovor na resno postavljeno vprašanje.

da nekaj razčistiva - pišem samo tam, kjer imam izkušnje ali znanje. do sedaj sem ti večkrat argumentiral s trdnimi dokazi, pa si vedno samo nehal pisat potem, nikoli odgovoril, samo nekako se greš pokroviteljske igrice.

da ti razložim kako stvar, ko vidim da se malce zatikješ spet tam, kjer ti je zgleda padla krona iz glave

cerada:

v temi, katero sem odprl, in slikovno podprl, me je vprašal en uporabnik okoli cerade za čoln. v to isto temo, si ti isto pisal, jaz sem samo dodal, da mora čoln imet tam ter telefonsko.

viewtopic.php?f=2&t=26061&start=30

slike na koncu teme. aja. nekih 20-25 kontejnerjev in flatrackov na leto odpremimo. seaworthy packaging ti kaj pove? OT kontejnerji? mislim da smo že kako cerado tud strgali, pri količini, ki jih premečemo. da o FL ne govorim, ko moraš manjšo hišo zapakirat, in bog ne daj, da v naslednjih 2-3 mesecih (pri tem da se prevaža čez oceane) pride do vdora vode in/ali nastanka plesni, da uniči elektroniko. tako da, recimo da vem kako pravilno koncipirat pokrivalo. čeprav ga nisem jaz ne risal, ne delal, sem hotel povišano cerado, z zračniki levo in desno. aja. pa temu gospodu in njegovemu zetu, delamo nove hidravlične prikolice za prevoz čolnov do dvigala in nazaj. ga lahko vprašaš, če ne verjameš.

sprayhood

zato ker sem vprašal, če lahko pove stroškovnik, da bo še kak drug samograditelj vedel kaj ga čaka, in če se splača kupit ali sam naredit? jaz šivat profesionalno ne znam, zato nesem h Marini. Se pa veliko čolnov s tega foruma vozi z raznimi ograjicami, nosilci etc, ki so prišle nič manj kot izpod mojih rok. med drugimi še nekih 50-60 sider. drugače pa smo včasih delali tudi take stvari (sicer ni čoln, je pa ograja)

Slika

za kar pa sedaj ni več časa. recimo da vem, kaj je nerjavno jeklo, in koliko je dela v čem. pa kako narisat skico za en bimini. toliko kot sem jaz 1.4404 cevi in kolen za biminije pošenkal tu po forumu, jih ni noben drug.

električni avti

hja...kaj naj rečem. dobil si me. do sedaj sem se samo z dvema električnima voziloma ubadal. s tistimi dvema, katere sem sam predelal in dodelal. včasih smo kooperirali z g.Zoričem, Stoja d.o.o., če ti kaj pove. ko sem to omenil enkrat NT, se Iztok ni 4 leta z menoj pogovarjal. zakaj, nisem spraševal, so že nekaj imeli med seboj. Predelal sem modrega Dobloda, ozirom dodelal, ko ga je sesipalo, ter sestavil skupaj kopijo Ford GT40 modela, z audijevim obrnjenim menjalnikom, prestavnim mehanizmom od boxerja (porsche), deli od korvete, pa 2x po 100kW elektromotorja v spliter boxu. ker se je projekt zavlekel časovno, sem prevzel potem neke projekte v indiji. elektromotorje se je v stoji delalo. frekvenčniki, so se delali tam. in vgrajevalo LiPoFe baterije. kaj sedaj počne Miro, pojma nimam, vem pa nekaj, da mi ne mora nihče očitat, da ne vem kaj je električen avto.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Nov 13, 2020 16:06

kr3mn1 napisal/-a:
Grega295 napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:ko boš imel čas, bi te prosil, če mi razložiš, od kdaj ni več žakelj pa mrtvašnica, ampak direkt iz postelje, zavit 10x v polivinil v trugo. kaj ima ebolo in radiacijsko bolezen naenkrat?

https://www.24ur.com/novice/tujina/zapr ... ljajo.html

https://siol.net/novice/svet/po-pogrebu ... ika-538659

Nisi dojel poante. Od kdaj pakiramo za čezoceanski transport ljudi kar ob postelji. Obstajajo pravila. Smrt mrtvašnica itd...une budale iz črnegore nimajo nobene veze s tem

Nisem zdravstveni delavec ampak sem imel pred cca. 18 leti priložnost delali v UKC dobrega pol leta. Pokojnika med. sestre zavijejo v rjuhe, nato se ga odpelje v mrtvašnico v klet UKC. Covid oddelki imajo poseben protokol glede interakcij osebja in bolnikov in ker so tudi trupla kužna (WHO), je tudi tu protokol spremenjen. Meni se ne zdi čisto nič nenavadno, da se truplo na Covid oddelku zavije v PV, da direkt v krsto in direkt k pogrebni službi. Kaj se lahko zgodi, ko ni tako, pa poglej tiste članke iz ČG. Ne vem kako teorijo si sploh želel razviti iz tega oz. razloži tisto poanto, ki naj je ne bi razumel ...
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Nov 13, 2020 16:13

Grega295 napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:
Grega295 napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:
ko boš imel čas, bi te prosil, če mi razložiš, od kdaj ni več žakelj pa mrtvašnica, ampak direkt iz postelje, zavit 10x v polivinil v trugo. kaj ima ebolo in radiacijsko bolezen naenkrat?

https://www.24ur.com/novice/tujina/zapr ... ljajo.html

https://siol.net/novice/svet/po-pogrebu ... ika-538659

Nisi dojel poante. Od kdaj pakiramo za čezoceanski transport ljudi kar ob postelji. Obstajajo pravila. Smrt mrtvašnica itd...une budale iz črnegore nimajo nobene veze s tem

Nisem zdravstveni delavec ampak sem imel pred cca. 18 leti priložnost delali v UKC dobrega pol leta. Pokojnika med. sestre zavijejo v rjuhe, nato se ga odpelje v mrtvašnico v klet UKC. Covid oddelki imajo poseben protokol glede interakcij osebja in bolnikov in ker so tudi trupla kužna (WHO), je tudi tu protokol spremenjen. Meni se ne zdi čisto nič nenavadno, da se truplo na Covid oddelku zavije v PV, da direkt v krsto in direkt k pogrebni službi. Kaj se lahko zgodi, ko ni tako, pa poglej tiste članke iz ČG. Ne vem kako teorijo si sploh želel razviti iz tega oz. razloži tisto poanto, ki naj je ne bi razumel :roll:

Morbidni cajti, morbidne teme.

zato sem vprašal. kar sem jaz mrtvih videl, so jih odpeljali v žaklih (ne covid). ker tole trugo, bi potem po vseh pravilih moral tud plinit pa parit, za naslednjega, da se fantje vmes ne "okužijo".
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Nov 13, 2020 16:14

Pa saj je jasno, da gre tole direkt v krematorij ...
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Nov 13, 2020 16:16

Grega295 napisal/-a:Pa saj je jasno, da gre tole direkt v krematorij ...

ne vem. meni zgleda truga rabljena?
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Pe Nov 13, 2020 16:46

Kr3mn1 ti si doktor za Marjana Tomki. Upam, da razumes moj stavek.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Nov 13, 2020 16:53

CAR napisal/-a:Kr3mn1 ti si doktor za Marjana Tomki. Upam, da razumes moj stavek.

vem kam ciljaš.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Nov 14, 2020 07:43

Da se ne boste samo kregali o koroni, še en Morjeplovec: https://4d.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/174732185?jwsource=cl

To ima ziher Gregor.n prste vmes 8)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Nov 14, 2020 08:08

BRAVO FANTA !!! Gregorn in Kren.
Ve se kdo je dober snemalec in kdo dober vulkanizer.
Kofi
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Kofi » So Nov 14, 2020 22:20

kr3mn1 napisal/-a:Nisi dojel poante. Od kdaj pakiramo za čezoceanski transport ljudi kar ob postelji. Obstajajo pravila. Smrt mrtvašnica itd...une budale iz črnegore nimajo nobene veze s tem

https://youtu.be/E09cO0Kj1i4
Tudi vojaški transport ni po pravilih. Ta teden sem se peljal mimo infekcijske klinike v Ljubljani. Pred njo je obračal vojaški kamion.
Kofi
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Nov 18, 2020 12:07

Slika
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Nov 18, 2020 13:20

Hudooo! Na veter, z velik denarja :)
https://youtu.be/s6LWHkzPdlU
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Sr Nov 18, 2020 14:58

H2O napisal/-a:Da se ne boste samo kregali o koroni, še en Morjeplovec: https://4d.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/174732185?jwsource=cl

To ima ziher Gregor.n prste vmes 8)

Bravo naši. Drugače mi pa nikoli ni bilo jasno zakaj dajo mačke noge narazen. Je pa razloženo na posnetku od 1:30 do 1:40. :mrgreen:
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Nov 18, 2020 15:53

To pa je želja, ali je ekonomsko upravičena ne vem, vndar če je želja večja od matematike tudi prav.

https://www.youtube.com/watch?v=nRcbPt2KuVA
You can't control the wind, but you can adjust your sails.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost