Neodzivnost marin

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

GregorPrimorc
Desetnik

Neodzivnost marin

OdgovorNapisal/-a GregorPrimorc » Po Jul 26, 2021 14:50

Ola,
ker prenavljamo barko (še vedno, zaradi mojih zdravstvenih težav se je zadeva malce zavlekla), je med drugim potrebno prebarvati tudi palubo...tu pa se komedija s ponudniki storitev dobro začne. Barko smo prvotno imeli v mislih sami prebarvati, ker pa nam čas in trenutno stanje to ne dopušča, smo se odločili, da bi ta del prepustili drugim...pa smo jih kontaktirali...in glej ga zlomka...občutek pri vseh majstrih in marinah je, da jim to delo ne diši preveč, oziroma drugače bi rekel, ni ga več človeka, ki ga zanima delo in pošteno plačilo.
Vsi so isti, vseh katerih kontakt sem dobil, sem jih poklical, pojasnil situacijo, jih povabi na barko, zgodilo se je celo, da smo barko odvlekli na ogled, z namenom da bi ocenili stroške dela in materiala ter pripravili ponudbo/predračun...niti enega predračuna do danes nisem prejel...in zgodba se odvija že od marca!
Ima še kdo podobno zgodbo? Je mogoče nekaj tisočakov premali projekt da bi si sploh mazali orodje in so vsi projekti vredni po par sto tisoč? Ne razumem...prosim za razjasnitev. Hvala :D
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Neodzivnost marin

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Jul 26, 2021 17:46

Vsi dobri izvajalci imajo zdaj dela čez glavo. Počakaj do konca sezone, po moje boš imel več sreče.
jernejm
Kapitan
Kraj: TupaTam

OdgovorNapisal/-a jernejm » Po Jul 26, 2021 19:01

Kako in zakaj se je petmestna obnova našega trawlerja namesto tri mesece vlekla kar 8 , je zgodba za vsaj polovico knjige. Hvalabogu se je zaključila dobro, ko bo enkrat glava dovolj hladna, bom napisal kako in zakaj se je vleklo. Ne se čudit da nočejo vzet takega dela, dejstvo je, da je letos navtična sezona blizu vrelišča že od zime dalje, razprodane so vse zaloge plovil, mojstri se dela otepajo, marine so polno zasedene, tako da si mojstri delo izbirajo.

Ne se čudit, če do oktobra ne boš dobil dobrega mojstra, boš pa novembra vsaj tri. Jbg, tako je. Korona :twisted:
...ti krmi ga v valovih, ti brani ga v vetrovih...
GregorPrimorc
Desetnik

OdgovorNapisal/-a GregorPrimorc » To Jul 27, 2021 11:12

Jaz sem pa mislil, da je sedaj sezona za jadranje in ne obnove :twisted: ...definitivno ne bom vrgel puške v koruzo in se poskušal dokopat do enega serviserja...bi me pa gotovo zanimale tudi vaše izkušnje tako da @jernejm, z veseljem prisluhnem :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost