Božiček za en dan!

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
snwl
Admiral

Božiček za en dan!

OdgovorNapisal/-a snwl » To Nov 09, 2021 13:00

Da malo pozabite teme Cepleni - necepljeni, Izgnana tema, kregancije in prepire,..... naredite nekaj dobrega https://new.bozicekzaendan.si/ :-) :-) :-) Sam sodejujem že nekaj let in moram priznati, da je dober občutek.
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: Božiček za en dan!

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Nov 09, 2021 14:04

Mi smo imeli nekoč na Prulah podstreho (z lastnimi silami) predelano v večnamenski prostor in tam so potem potekale prireditve:
  • Računalniški krožek za OŠ Prule (nekje 1980-1985, vse brezplačno za šolo in udeležence; smo pa mi tedaj imeli brezplačno večerno rekreacijo v šolski telovadnici); prišla nas je posnet TV Ljubljana (zdaj TV Slo in je posnetek mogoče še v kakem arhivu)
  • pričakovanje dedka Mraza tam je standardno vsebovalo dirjalnico pred in po prihodu dedka Mraza; pri tem je bil dedek Mraz tedanji predstojnik račuskega centra (in je to vlogo z veseljem opravljal tudi kasneje, ko je delal drugje). Dirjalnica in vreščalnica od nadušenja nad dirjanjem je bila sploh obvezni del kakršne koli prireditve z otroki.
  • Ko je ena od otrok malo zrasla, je kot del otroških prireditev organizirala lutkovno predstavo za naslednji "rod" (in jaz sem bil - če je bilo treba - takoj porabljen za "animatorja"). Zdaj punca in oba njena mlajša brata žive in delajo v ZDA, šolali so se pa zmage na tekmovanjih znanja in sposobnosti, večinoma iz matematike in programiranja
  • sposobni načrtovalci preureditve ogrevanja so v ta prostor umestili toplotno centralo, tako da za podobne namene ni bil več uporaben, tako da smo se za silo znašli s prostori kake menze, kjer pa dirjalnica ni bila več varno izvedljiva. Do naše preselitve (prej smo bili na več lokacijah) se je stvar na tak način nehala, po preselitvi pa je uprava skupne stavbe več uporabnikov uporabo skupne dorane zaračunavala in je podobna dejavnost pojenjala.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Nov 09, 2021 15:30

Marjan Tomki napisal/-a:Mi smo imeli nekoč na Prulah podstreho (z lastnimi silami) predelano v večnamenski prostor in tam so potem potekale prireditve:
  • Računalniški krožek za OŠ Prule (nekje 1980-1985, vse brezplačno za šolo in udeležence; smo pa mi tedaj imeli brezplačno večerno rekreacijo v šolski telovadnici); prišla nas je posnet TV Ljubljana (zdaj TV Slo in je posnetek mogoče še v kakem arhivu)
  • pričakovanje dedka Mraza tam je standardno vsebovalo dirjalnico pred in po prihodu dedka Mraza; pri tem je bil dedek Mraz tedanji predstojnik račuskega centra (in je to vlogo z veseljem opravljal tudi kasneje, ko je delal drugje). Dirjalnica in vreščalnica od nadušenja nad dirjanjem je bila sploh obvezni del kakršne koli prireditve z otroki.
  • Ko je ena od otrok malo zrasla, je kot del otroških prireditev organizirala lutkovno predstavo za naslednji "rod" (in jaz sem bil - če je bilo treba - takoj porabljen za "animatorja"). Zdaj punca in oba njena mlajša brata žive in delajo v ZDA, šolali so se pa zmage na tekmovanjih znanja in sposobnosti, večinoma iz matematike in programiranja
  • sposobni načrtovalci preureditve ogrevanja so v ta prostor umestili toplotno centralo, tako da za podobne namene ni bil več uporaben, tako da smo se za silo znašli s prostori kake menze, kjer pa dirjalnica ni bila več varno izvedljiva. Do naše preselitve (prej smo bili na več lokacijah) se je stvar na tak način nehala, po preselitvi pa je uprava skupne stavbe več uporabnikov uporabo skupne dorane zaračunavala in je podobna dejavnost pojenjala.

WTF
kaj je zopet polna luna
Tomkiewicz a v lekarni nimajo več tablet :roll: :roll:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Nov 09, 2021 16:47

Odgovor prejšnji objavi z zgodbo o tabletah za MareC je tule;
to temo pa je snwl namenil temu, da še kdo od nas še komu polepša dan. Torej:
snwl napisal/-a:Da malo pozabite teme Cepleni - necepljeni, Izgnana tema, kregancije in prepire,..... naredite nekaj dobrega https://new.bozicekzaendan.si/ :-) :-) :-) Sam sodejujem že nekaj let in moram priznati, da je dober občutek.

Jaz sem (tudi v vsem svojem času Yu socializma, ko je to znalo koga motiti) pel v cerkvenem pevskem zboru in ministriral pri polnočnici, vsako leto nekje (če hoče, lahko napiše tisti, kje) nosil Božičkova darila iz kleti pod smrekico k jaslicam, pa tudi leta vsako leto kje pomagal otrokom, da so se z vriščem in živ-žavom veselili obiska dedka Mraza.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » To Nov 09, 2021 17:46

Marec C v eni drugi temi si že pokazal svoj karakter. Še vedno ti želim vse dobro.

Sorry za svinjanje teme. Vem , da takih osebkov ni moč spremeniti, ampak .....
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » To Nov 09, 2021 17:47

Marec C v eni drugi temi si že pokazal svoj karakter. Še vedno ti želim vse dobro.

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Nov 09, 2021 17:47

diligence napisal/-a:Marec C v eni drugi temi si že pokazal svoj karakter. Še vedno ti želim vse dobro.

poglej še 1x kaj je Tomkiewicz napisal kot odgovor na temo snwl-ja
pa potem sodi
človek bluzi, kot vedno

zate pa velja, da je dovolj, da se stvar samo 1x napiše, je dovolj razumljivo, ni potrebe po dveh objavah
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » To Nov 09, 2021 17:51

Pa kaj. Pobija pa ne!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti