E-bike - nasveti uporabnikov in mnenja

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
evovii
Admiral

Re: E-bike - nasveti uporabnikov in mnenja

OdgovorNapisal/-a evovii » To Apr 19, 2022 14:02

polanc napisal/-a:No jaz sem kr delal na tem..vsi pravijo motor mora biti Bosch,baterijo mi tastar rabmo močno,da mamo več podpore,diski so lahk povprečni.V novem mestu sem naletel na trgovino Smole,tu je sodelavec,ki me je tuki mal izobrazil,kupil 2 kolesi.So ptijazni,všeč mi je bilo ko mi je gospa za par stvari povedala da jih ne rabim in naj si s tem ne podražim kolesa,ni kr navijala sam da bi več prodala.Bom šel k nji.En Scot pa en a druga furma je še ki mi jo je priporočala.bom šel tja,pa da vidim ka bom rešil.Ja žal je pa 1500 e premalo,če hočeš zanesljiv Bosch motor.imajo po 50 nm potiska,ta ki ga jaz gledam pa 78.pa baterija naj bi imela 1000 ciklov,pa čipirat se ga da,da ti pomaga tudi pri hitrosti nad 25 km na h,kar je spet fajn.lp

A pol boš zdaj s kolesom hodil v Umag? :lol:
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Apr 19, 2022 16:29

Hehe ja bom..od meje.No okol čipiranja,me je dans en trgovec prosvetlil.Če je čipiran motor mora imeti kolo tablice,sicer je velika težava če se poškoduješ in nardiš nesrečo pri zavarovalnicah,tako da jaz to NE bom imel.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Apr 20, 2022 06:59

Sej ne rabiš nobenemu povedati da je čipan...
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
obojan
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a obojan » Sr Apr 20, 2022 07:53

Moja logika za nakup bicikla:
najslabši - najšibkejši del opreme bicikla mora bit kolesar.
Bicikel mora imet takšno geometrijo, da po par urah kolesarjenja obrneš proti domu, ker ti kruli v želodcu in nezato ker boli križ ali pa vrat.
To velja tako za navaden kot za e bike.
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Sr Apr 20, 2022 12:15

Nekej časa nazaj sem peljal avto na servis kjer nudijo možnost izposoje E-bicikla za čas servisa.
Zanimiva zadeva, motorček res pomaga in klanci so mala malica. Razmišljam, da si ga omislim tudi jaz. Je pa omejitev na 25km/h res nadležna, vsaj še enih 10km/h več hitrosti mu manjka.
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » To Apr 26, 2022 09:28

No jaz sem od besed prešel k dejanjem in kupil kolo.Ene 30 km sem uspel narediti in sem navdušen.Vzel sem ta tanov Bosch motor cx in 625 wh baterijo 85 nm je pa pomoči,lahko pa se motor odklopi,pa na voljo je asistenca pri hoji,da te kolo vleče v hrib.Kupil sem ga v trgovini v novem mestu
Smole,kjer tud pametno svetujejo,ne tiščijo te z vsem,ampak ponudijokar rabiš.Kolo samo je pa firma bergamont treking varianta,ker bom se bolj asfaltiranih cest držal.lučke blatniki in prtljažnik je bil gor.No po teh 30 prevoženih km bat kaže polno moč in za 100 km v eko pomoči..
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » To Apr 26, 2022 10:12

Bravo Iztok.

Za vas tastare je tole idealno.

A sprayhod ima za po dežju? In celice za vzdrževanje baterije? Pa dobro sidro za parkiranje?

:D :D :D

Lp MKN
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » To Apr 26, 2022 10:27

Zdaj si morate samo še preračunati, koliko vas pride 1km s tem kolesom.

Hint: Okoli evro za kilometer ;)
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » To Apr 26, 2022 12:25

???

Kva ma veze kolk pride kilometer ?

Ko bi ti vedel koliko je prišla Nm ko smo 2x500 pognali :lol: :lol: :lol: pa j blo že encajt nazaj

:mrgreen:
pojdi se z bikom bost!
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » To Apr 26, 2022 15:00

Cigareti so po 4 e škatla ,1 na dan je 1300 pa še neki e za to na let,pa kufe pir, babe,žgano še omenu nisem.Ma pa vsak tele svoj vesele.Bok mi dej edin de b se tko in tko lahk še velik let gonu..
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » To Apr 26, 2022 15:14

Jah...

Neki pa ima vezo.

Vglavnem bratranca je prišel v dveh letih ebicikl več kot evro na km :wink: :wink:

Vglavnem dokaj draga rekreacija.. Dražje kot smučanje. :shock:

Pa se moraš proklet potrudt, da narediš 2500km na leto. Če ni bi imelo veze, potem se ne bi vžigal na zapis.

Mirna Bosna.
L.p. Matic
Nazadnje spremenil PogachnyK, dne To Apr 26, 2022 15:18, skupaj popravljeno 2 krat.
Hvala na razumevanju
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » To Apr 26, 2022 15:17

Zdravje mojga kolena ni v evrih,pa tud nisem zato pecikl kupu de b se ven tle metu,samo povedal sem pač kako sem se odločil.Je velik dnarja pa upam ne bo noben od mojih lačen za to.Pa dejmo se držat bolj tehničnih stvari ,pustmo kuk je kej vredn pa kok je pol km.Z jahto je še več pa to nben ne gleda.Tu mi je serviser reku da ma nekdo za 15 ke naročeno kolo..cene so pač.imaš pa za 200 e kolo,na bolhi še cenej k se maš komot čist lepo z njim.
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » To Apr 26, 2022 15:26

Dobr dobr.

Samo omenil sem, da ni poceni špas. Če je to greh, je pa greh....

Dalje :arrow:
Hvala na razumevanju
matjaz007
Viceadmiral
Kraj: Radenci-Premantura

OdgovorNapisal/-a matjaz007 » To Apr 26, 2022 18:35

Za 600€ sem dal v MB predelat na elektriko moje staro treking kolo Gary Fisher. Predvsem zato, ker imamo vikend v bolj hribovitih krajih. Pogon v zadnjem kolesu in vzel sem najmočnejši aku. Tako na asfaltu kot makadamu se obnese več kot odlično. Estetsko sicer ni tako kot pri serijskih kolesih ampak funkcionalno pa je. Pa še ena podrobnost je. V nastavitvah se enostavno poveča omejitev hitrosti do katere ti pomaga motor in si lahko po želji nastaviš tudi 50kmh.
Jaz sem zadovoljen in elektriko uporabim le v primeru, da je res klanec prehud za moj "užitek".
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » To Apr 26, 2022 20:58

Res ne vem zakaj se gnar uleče u čist normalno temo.
Lejte ekipa, ce kerga gnar tši al pa ne je to njegova osebna stvar.
Tle j folk k ma fejst velke čone pa j 3, 5 al pa 10 k stvar racunovodkinje ,..pa mi ostali k mamo ke par metrov ampak vsak med nami ma svoje uzitke od ribicije , ukol letajna pu svet pa najbrz se kaj kar se ne guvuri..ampak res pa ne vem zakaj b se ukol gnarja zguvarjal .

P.
pojdi se z bikom bost!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov